Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 15 004
  • 423
  •   1
Отговори
# 315
Да, положителни са, тихичко честито!

# 316
Положителни са, супер изглеждат.

# 317
Момичета, кога се преценява как да се оплоди яйцеклетката със сперматозоида - ICSI, MAX или IMSI? Ембриологът ли решава на база материала на момента? Зачетох се в ценоразписа на клиниката и попитах чат GTP. 😀 Не ми се иска да дадем пак няколко хиляди на вятъра.

# 318
  • Sofia
Момичета, кога се преценява как да се оплоди яйцеклетката със сперматозоида - ICSI, MAX или IMSI? Ембриологът ли решава на база материала на момента? Зачетох се в ценоразписа на клиниката и попитах чат GTP. 😀 Не ми се иска да дадем пак няколко хиляди на вятъра.

Ние понеже знаем какъв ни е мъжкият фактор (но пък и това се оказа най-малкият ни проблем, направихме консултация с андролозите в болницата. Препоръчаха за нашият случай (ниска морфология, висока фрагментация) МАКС и ИМСИ, като казаха, че най-добре да опитаме с МАКС, защото IMSI-то не винаги помагало за фрагментацията. В крайна сметка решихме да използваме само MACS-a за единствената ни яйцеклетка и се получи според лекарите и ембриолога хубав 5 дневен ембрион. В Надежда - ММ каза, че са му дали документ, който да попълни как иска да оплодят яйцеклетката, дали да се ползва селекция или не. Ние вече бяхме решили какво ще използваме, та при даването на материала му връчили някаква бланка, която да попълни.

# 319
Хубаво е да обсъдите по време на стимулацията с репродуктивния (при нужда и ембриолог) какъв е планът и мъжът ви да го каже като дава материал и вече после като огледат материала може да променят нещо ако им се стори по-подходящо.

# 320
С какъв мотив да кажа, че искам едно или друго оплождане, като не разбирам 😁 ще го обсъдя с лекаря. Ембриоложката не е особено словоохотлива, но аз съм настоятелна. Искам следващия път да не спрат развитие на 3 ден, а да оцелеят и да имаме за замразяване, че и цитогенетични изследвания си направихме за ПИД. Искам здрави ембриони! А не е като да не ядем здравословно, сума ти добавки и накрая греда.

# 321
  • Sofia
С какъв мотив да кажа, че искам едно или друго оплождане, като не разбирам 😁 ще го обсъдя с лекаря. Ембриоложката не е особено словоохотлива, но аз съм настоятелна. Искам следващия път да не спрат развитие на 3 ден, а да оцелеят и да имаме за замразяване, че и цитогенетични изследвания си направихме за ПИД. Искам здрави ембриони! А не е като да не ядем здравословно, сума ти добавки и накрая греда.
То и ние не знаехме и не разбирахме, но тогавашната ни репродуктивна ни насочи към андролозите да си поговорим с тях. Видяха ни спермограмата, казаха ни какви са опциите, отделно и ние си направихме ресърч (разбира се основно от мнения във форума, и чат GPT). Форума честно казано доста помогна, макар, че по-скоро имаше мнение, че ако имаме малко яйцеклетки няма смисъл да използваме селекция. Казаха ми, че са извадили 3 и ММ преценил, че ще си пусне заявката за селекция, макар, че коментирахме, ако са малко да не пускаме (явно 3 са му се видяли добре и че има смисъл). Да ти кажа не съжалявам, че използвахме селекцията, защото според мен ако не я бяхме ползвали цикълът ни щеше да приключи на фаза пункция. Поне имахме шанс да минем през трансфер. Знаете ли какъв е проблемът? С мъжки фактор ли сте? Кое не е наред? То може и покрай женски фактор да спират развитие без значение на кой ден, като ако случаят е такъв - каквато и селекция да ползвате, няма да е от полза. И ние се храним във вкъщи или слагам ядене на ММ да си носи като е на работа, пием добавки, ама това е положението. От 3 извадени - само една година.

# 322
При мен след пункцията дойде ембриоложката и ми пречоръча на база мъжкият фактор при нас да използваме MACS и ICSI. Беше категорична, че ще оплодят всички яйцеклетки ICSI. Попитах я дали да не приложим и IMSI, но ми отговори, че засега няма нужда. Това ни беше първия опит. Другото, което ни препоръча е ембриоскоп. На другата дама, която беше с мен препоръча други неща и избра за тях смесен метод на оплождане. Подхода беше индивидуален, като имаше и обосновка за избраните и предложени методи.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 16:20 от veselyshko

# 323
Питайте в клиниката в която сте разликата между имси и икси. Общо взето разликата е в по-силния микроскоп. В Надежда директно ми казаха например, че техният нормален е х60 или нещо такова, докато този за имси е х100 и съответно нямало голяма разлика и нужда.

# 324
Не знам къде е проблема. На мъжа ми последната спермограма е от май, нея приложихме за ин витрото. Излезе астенотератоозооспермия, но по това време имаше дискова херния и какво ли не пи, включително кортикостероиди. Не ядем бяло брашно, захар, пращам го с една шепа добавки на гладно, после след ядене. Вкара и ТСХ в норма, че му беше 20 по едно време😁 след НГ смятам да пуснем нова и да видим какво е положението. При мен извадиха 4 яйцеклетки, всички се оплодиха, но на 3 ден спряха развитие с изключение на един ембрион, който върнахме на свеж трансфер, но тестът беше отрицателен. Ходя и на иглотерапия от октомври, знам, че трябва време. Вярвам и се моля да имам една читава яйцеклетка, която да е моето бъдещо бебе.

# 325
Арвен, а казаха ли ти какво е било качеството на Я? Защото на 3-ти ден е много рано за мъжки фактор. С мъжкия след 4, дори 5-ти ден отпадат. Ако са наред Я до 4-ти ден всичко е топ, съдейки по нашия опит. То може и двата фактора да действат, но тука повече сякаш отива към женския фактор. С какво те стимулираха и по колко АФ имаш?

# 326
Това по скоро ми изглежда като проблем с  яйцеклетките . Ако умират до  трети ден се смята ,че е заради лошо качество на  яйцеклетката. Ако умират на 4-5 ден ,заради качеството на  сперматозоидите

# 327
Арвен, а казаха ли ти какво е било качеството на Я? Защото на 3-ти ден е много рано за мъжки фактор. С мъжкия след 4, дори 5-ти ден отпадат. Ако са наред Я до 4-ти ден всичко е топ, съдейки по нашия опит. То може и двата фактора да действат, но тука повече сякаш отива към женския фактор. С какво те стимулираха и по колко АФ имаш?
Питах лекаря, каза, че не може да каже каква е причината. И аз съм решила, че в мен е проблема, с НЯР съм. Стимулираха ме с Мериоферт. Имах 7 фоликула в началото, на пункцията бяха 5, с 4 яйцеклетки вътре. Следващият път ще има Разпит на ембриложката.

# 328
Момичета включвам се със отрицателен тест на 8 ден беше 135 заради Овитрела, се е 6.25 ..

# 329
Много съжалявам, Ваня, не очаквах, че ще е толкова високо, заради Овитрела. Да не би просто да е биохимична бременност. Със сигурност е имало нещо. Колко време преди теста сложи Овитрела?

Общи условия

Активация на акаунт