Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 22 791
  • 583
  •   1
Отговори
# 570
Аз пък си мисля, че когато се разболееш имунната система реагира на вируса и се чудех, дали не атакува и ембриона... Ще повторя в понеделник и ще видим. Аз поставям кринон ге и инжекции Пролутекс от деня на овулацията или иначе казано, ги започнах 5 дни преди самия трансфер.
Нещо извън темата, дъщеря ми мноого си фантазила и е и много креативна, не че е моя, но е много интересно дете😀 Тя не знае за опита, преди около 2 седмици ми каза, че един щъркел отишъл при нея в градината и й казал, че ще й донесе сестричка, аз й казах, че през зимата няма щъркели, а тя каза, че този бил вълшебен❤️

# 571
По мое мнение това да си болен за трансфера е много голям мит. Имунната система не отслабва при настинка/грип, а точно обратното - активира се, за да може да се пребори с него + в тялото често започват и възпалителни процеси от това, които също може да възпрепятстват имплантацията. Обикновено при болест приоритет на организма е да оцелее, а не да се размножава. Разбира се, има забременели във всякакви случаи и условия, но просто чувам за момичета, които умишлено се опитват да се разболеят за трансфера и не мога да го разбера.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 16:57 от _snowflake_

# 572
Да и според ме е точно така.

# 573
Здравейте, момичета моля за коментар. Днес е 12-ти ден, след замразен трансфер на шест-дневен ембрион. Вчера направих уринарен, беше положителен, днес-също. ЧХГ днес ми е 634, прогестерон 90.4. Виждам, че чхг е ок, не съм сигурна за прогестерона. Продължавам си терапията с естроген 5мг сутрин и вечер, прогестерон вагинално и инжекции прогестерон на всеки 3-дни. Дано е достатъчно.  В понеделник ще пусна пак чхг.
Благодаря ви

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 16:59 от Jullliana

# 574
Juliana супер е резултата! Повтори след 2 дни. Аз бях с 500 на 11ти ден и от клиниката ми казаха, че е доста висок резултат, по разни таблици, които гледах за чхг след трансфер, също беше от високите.

# 575
Много благодаря! А този висок резултат притеснителен ли е… сега и за това да се филмирам! Голям стрес за всичко 😩

# 576
Не е притеснителен, не е екстремно висок🙂 Тук съм виждала резултати и над 1000 за този период, притеснителни са ниските резултати. Твоя е супер в момента, най-важното е да се почаква!

# 577
🙏🏻в понеделник пак тогава.
А прогестеронът, как е? Не намирам информация онлайн. Той в случая важен ли е, при положение, че съм още на лечение?

# 578
И аз съм ЗЕТ, и двата пъти АГ ми каза 10 дни преди трансфера да започна утрогестан капсули вагинално, деня на трансфера пак си сложих те разбира се ме почистиха което боли много, и след трансфера Акушерката ми пъхна 2 капсули .. Смисъл миля че е малко в повече ..
Ваня, как така 10 дни преди ЗЕТ да започвате прогестерон? Това е абсурдно! Да не би да имате предвид Естрофем?
В коя клиника сте?

# 579
  • Sofia
Много благодаря! А този висок резултат притеснителен ли е… сега и за това да се филмирам! Голям стрес за всичко 😩
Аз на 10-ти ден бях с ЧХГ над 1090, на 12-ти ден над 2900 😉....сега гледам две "мишлета"
И аз съм ЗЕТ, и двата пъти АГ ми каза 10 дни преди трансфера да започна утрогестан капсули вагинално, деня на трансфера пак си сложих те разбира се ме почистиха което боли много, и след трансфера Акушерката ми пъхна 2 капсули .. Смисъл миля че е малко в повече ..
Ваня, как така 10 дни преди ЗЕТ да започвате прогестерон? Това е абсурдно! Да не би да имате предвид Естрофем?
В коя клиника сте?
Аз преди трансфер съм била на Протестан глобули и инжекции

# 580
В коя клиника сте?
В Гр. Плевен Елисавета, и естрофем съм приемала от началото на цикъла и вагинален прогестерон по две капсули сутрин и вечер.

# 581
Kroche, благодаря. Само да се развиват добре нещата, бройката не е важна 💕 колкото повече, толкова по-добре

# 582
Момичета, тази история с имунитета и бременност е много сложна! Имунната система е комбинация от два основни вида- адаптивен и вроден тип имунитет. Всеки вид има редица клетки, които имат отношение към различни патогени. Например ако има вирусна инфекция, ще се активира един клас, ако има гъбична инфекция друг и т.н В случая важни са TH17 и Treg клетките и то тяхната популация локално в матката. От друга страна важни са и NK клетките - natural killers т.к това са атакуващите клетки. Всички тези ги изследваме или от периферна кръв или от биопсия. Един вирус обаче не променя толкова лесно локалното присъствие/ отсъствие на тези клетки и механизмите за регулация( в матката) нямат нищо общо с сезонно боледуване. Биха имали при хора с трайно понижен имунитет или повишен такъв, какъвто има при автоимунни състояния, трансплантирани, тежки хронични инфекции, СПИН и т.н Най общо Th17 създават тип възпалителна реакция в матката, която прави лигавицата по-пропусклива за имплантация, след това тялото обръща съотношението и Treg клетките започват да преобладават. Те са обратното на TH17 и по този начин се потиска отхвърляне на вече имплантиран ембрион. В края на бременността пак се активират TH17 за да се създадат условия за отхвърляне на плода т.е да започне раждане. При мен например TH17 бяха ниски и терапията с IVIG целеше да ги повиши, т.к този тип съотношение е свързано с имплантационни неуспехи. NK клетките са част от адаптивния имунитет т.е те си имат специфични таргети. Но например високата им активност в матката, породена от някакви други причини може да доведе до токсична среда за ембриона. Нещо подобно се получава при истмоцеле, когато има задръжка на менструална кръв. Т.к задържаните материи започват да гният най-общо казано, имунитета се активира да ограничи реакцията и матката става среда с множество левкоцити и др. Клетки. Продуктите от тази активност са токсични за ембриона. С един вирус, освен да се навреди на и без това нестабилния ембрион и да се наруши деленето му, друго не мисля, че ще се постигне. Да не говорим, че ако се стигне до фебрилно състояние, това може много да наруши развитието на невралната тръба на ембриона, което е състояние несъвместимо с живота. Не си правете експерименти!
Ако ви се навлиза в подробности по темата, ето една статия: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0143400423005209

# 583
Vanq Ivanova, когато се приема Естрофем при подготовката за ЗЕТ във въпросния месец няма естествена овулация и за това се приема прогестерон. Той започва (симулира овулация) и след 3 или 5 дни (в зависимост на кой ден е замразен ембриона) се прави трансфер.
Ако започвате 10 дни по-рано, това значи, че все едно връщате ембрион на 10 дни - лигавицата е презряла, имплатационния прозорец е отдавна отминал. За това се правят и ЕРА тестове, за да се синхронизират хормоните с лигавицата. При НЯКОИ жени дори 2 часа може да са фатални и да се изпусне този прозорец.

Общи условия

Активация на акаунт