Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 24 062
  • 619
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Здравейте, момичета. Вчера почнах за първи път стимулацията. И имам леки притеснения. В повече случаи знам че хормоните ги боцкат всеки ден , при мен Обаче ме боцнаха вчера и казаха да дойда сега чак в понеделник. Дали Някой от вас имал такава стимулация?

Случайно да не боцнахте Елонва? Има препарати които се водят депо и поддържат FSH до 7 дена в кръвта като го покачват периодично. Предната ми стимулация беше с този препарат и чак след 4-5 ден започнахме да вкарваме всекидневни инжекции и Оргалутран.
Няма да лъжа, че този вариант не проработи при мен, но всичко е проба-грешка. Има много хора, при които депо FSH работи.

# 601
  • София
Звънни и попитай. И не се притеснявай всеки път да задаваш въпроси.
Може да си по дълъг протокол и това да е блокиращата инжекция. Може да ти слагат препарати тип депо. Може и да са забравили да ти дадат рецепта.
Трябва да се пита. Има много опции, а добрите лекари прилагат индивидуален подход според нуждите на пациентите.
На мен са ми бъркали таймиращите инжекции. Много неприятно, защото хем опитът отива напразно, хем губиш време и пари, но се случва дори и това.
Затова по-добре питай по няколко пъти, вместо да се притесняваш и да се тормозиш, когато трябва да си спокойна.

# 602
Здравейте, момичета. Вчера почнах за първи път стимулацията. И имам леки притеснения. В повече случаи знам че хормоните ги боцкат всеки ден , при мен Обаче ме боцнаха вчера и казаха да дойда сега чак в понеделник. Дали Някой от вас имал такава стимулация?

Случайно да не боцнахте Елонва? Има препарати които се водят депо и поддържат FSH до 7 дена в кръвта като го покачват периодично. Предната ми стимулация беше с този препарат и чак след 4-5 ден започнахме да вкарваме всекидневни инжекции и Оргалутран.
Няма да лъжа, че този вариант не проработи при мен, но всичко е проба-грешка. Има много хора, при които депо FSH работи.

Да,точно така, беше Елонва.
Всъщост заради възраста и резултата от яичников резерв се притесняват да ме хиперстимулират . Може би затова.

# 603
  • Sofia

Не се притеснявай тогава. Тя работи активно до 7дена, че при някои хора и повече. 5-6 дена преглед след това е стандартно, но нямаше да в лошо и малко по-рано да проследят LH-a, да не укъснеят с антагониста. Стискам палци!

# 604

Не се притеснявай тогава. Тя работи активно до 7дена, че при някои хора и повече. 5-6 дена преглед след това е стандартно, но нямаше да в лошо и малко по-рано да проследят LH-a, да не укъснеят с антагониста. Стискам палци!

Благодаря Ви много момичета❤ Дано на всичките да се случи това което най-много желаем!

# 605
Здравейте, дами,

Силно се надявах да не се стигне до това положение,  но уви. След трансфера, не съм сигурна дали на следващия ден веднага или на по-следващия, започнах да усещам миризмата на урината си доста силна и натрапчива,  особено сутрин. Случвало се е да ми се доходи до тоалетната изведнъж,  но не е било с малко или оскъдно количество. И реших, че може да е от многото медикаменти, включително и новите. За всеки случай тази седмица си пуснах една стерилна урина иии ми излезе бактерия(клебсиела), за мое голямо съжаление. Само като гледах с какви силни антибиотици се лекува, неподходящи за (евентуална) бременност, направо ми стана лошо. Междувременно си пия достъчно вода, чайчета от мента. А до теста има още няколко дни...дали можете да ми споделите как сте лекували,  ако ви се е случвало? Или да ми дадете някакъв съвет? Защото през живота си ми се е случвало да имам само е коли и сега се стреснах от тази и то точно в този толкова неподходящ момент. Много ще съм ви благодарна,  защото направо се отчаях...

# 606
Не пийте чайове по врече на бременност ! Понякога може да си позволите чашка чай от лайка ,но нищо друго ! Повечето болки са забранени в този период и предизвикват контракции на матката . Успех
Здравейте, дами,

Силно се надявах да не се стигне до това положение,  но уви. След трансфера, не съм сигурна дали на следващия ден веднага или на по-следващия, започнах да усещам миризмата на урината си доста силна и натрапчива,  особено сутрин. Случвало се е да ми се доходи до тоалетната изведнъж,  но не е било с малко или оскъдно количество. И реших, че може да е от многото медикаменти, включително и новите. За всеки случай тази седмица си пуснах една стерилна урина иии ми излезе бактерия(клебсиела), за мое голямо съжаление. Само като гледах с какви силни антибиотици се лекува, неподходящи за (евентуална) бременност, направо ми стана лошо. Междувременно си пия достъчно вода, чайчета от мента. А до теста има още няколко дни...дали можете да ми споделите как сте лекували,  ако ви се е случвало? Или да ми дадете някакъв съвет? Защото през живота си ми се е случвало да имам само е коли и сега се стреснах от тази и то точно в този толкова неподходящ момент. Много ще съм ви благодарна,  защото направо се отчаях...

# 607
Здравейте, дами,

Здравей, моя приятелка имаше такъв проблем, беше в 3-4ти месец. Пуснаха й антибиограма и пи антибиотик съвместим с бременност. Казали й, че самата бактерия не е опасна за бебето. За чайовете, наистина е хубаво да се внимава.

# 608
  • Sofia
Чайове могат да се пият, но в умерено количество и само определени (джинджифил - ако ползваш пресен в преварена вода в по-ниска доза, да не е много концентриран, дори помага при гадене при бременни, мента, лайка също са позволени), пак да кажа умерено 1-2 чаши на ден макс, като за по-безопасно се счита приема до една чаша на ден. Чайовете с кофеин (зелен, черен), жълт кантарион, хибискус, глухарче и всякакви 'пречистващи' са напълно забранени.

# 609
Rouina, благодаря ти за подробната информация,  но се ограничавам само с ментата, лайка не обичам.

Sunshine, имам антибиограма, просто като четох тези препарати в съответните подходящи антибиотици как не са подходящи, защото могат да доведат до проблеми със слуха/костната система/бъбреците на плода и още подобни..и се изприщих. И естествено не са подходящи за първите 3 месеца от бременността..

Явно ще трябва да изчакам теста и после да каже лекарката какво правим.

# 610
Странно . Аз пък питах двама доктори за чайовете ,защото много обичам да пия и ми казаха само лайка ,максимум чаша и то не всеки ден . Понякога може и зелен чай .Реално кофеина не е проблем до 200 мл на ден ,без значение дали кафе и чай .  Питах за мента и джинджифил (любим ми е) казаха че не може .

Чайове могат да се пият, но в умерено количество и само определени (джинджифил - ако ползваш пресен в преварена вода в по-ниска доза, да не е много концентриран, дори помага при гадене при бременни, мента, лайка също са позволени), пак да кажа умерено 1-2 чаши на ден макс, като за по-безопасно се счита приема до една чаша на ден. Чайовете с кофеин (зелен, черен), жълт кантарион, хибискус, глухарче и всякакви 'пречистващи' са напълно забранени.

# 611
На мен ми бяха казали, или 1 чаша черен чай или кафе. Каквото си избера. Но на мен не ми се пиеше.
С чайовете наистина трябва много да се внимава, но мисля, че ако е плодов няма проблем.

# 612
  • София
Ментата конкретно увеличава маточния тонус.
В някои плодови пък има черен чай. Също и в студените чайове.
На мен след трансфер до теста не ми позволяваха нито чай, нито кафе.
При бременност след 12 г.с. пиех лайка и шипка.
Кафе никога не съм.

# 613
  • Sofia
pattyK, не съм говорила с лекар, но на много места съм чела, че чай от джинджифил (пак казвам не концентриран и с истински корен, а не готов в пакетче) дори подпомага гаденето, стомашния дискомфорт и така нататък през първият триместър. Не да се прекалява, но до чаша на ден мисля, че не е драма. За ментата съм чела, че също помага в това отношение, подуване на стомаха и подобни. Мисля, че основно за тях рестрикцията е по-скоро киселините, които могат да избият, отколкото нещо друго, стига да се спазва лимита. Но пак, да за всеки случай по-добре се консултирайте с лекарите си. Понеже и аз много обичам чайове съм си правила този ресърч по други форуми по чужбина и в интернет.

# 614
Плодовите немалка част са с хибискус, който също не е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт