Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 24 391
  • 625
  •   2
Отговори
# 615
Здравейте, дами,

Силно се надявах да не се стигне до това положение,  но уви. След трансфера, не съм сигурна дали на следващия ден веднага или на по-следващия, започнах да усещам миризмата на урината си доста силна и натрапчива,  особено сутрин. Случвало се е да ми се доходи до тоалетната изведнъж,  но не е било с малко или оскъдно количество. И реших, че може да е от многото медикаменти, включително и новите. За всеки случай тази седмица си пуснах една стерилна урина иии ми излезе бактерия(клебсиела), за мое голямо съжаление. Само като гледах с какви силни антибиотици се лекува, неподходящи за (евентуална) бременност, направо ми стана лошо. Междувременно си пия достъчно вода, чайчета от мента. А до теста има още няколко дни...дали можете да ми споделите как сте лекували,  ако ви се е случвало? Или да ми дадете някакъв съвет? Защото през живота си ми се е случвало да имам само е коли и сега се стреснах от тази и то точно в този толкова неподходящ момент. Много ще съм ви благодарна,  защото направо се отчаях...

Здравей, моя приятелка имаше такъв проблем, беше в 3-4ти месец. Пуснаха й антибиограма и пи антибиотик съвместим с бременност. Казали й, че самата бактерия не е опасна за бебето. За чайовете, наистина е хубаво да се внимава.

Разбира се, всяко нещо крие своите рискове, но нелекуването, би било по-лош вариант. Понякога има хора, което се пазят мно, спазват, всичко, хранят се по график и пак има проблеми. Настрой се положително! Това го казва човек, който го определят, като хипохондрик😀 През предната ми бременност, общо взето седмица без преглед - нямах. Всички спешни центрове и лекари ме знаеха😀

# 616
Охх, благодаря за подкрепата искрено! И аз съм от тези, които се стараят всичко да е идеално,  да се спазват часове, дозировки, безупречна хигиена и като стане нещо такова..сега даже не съм с въпросите защо и от къде, ами си мисля как ще се излекува при + тест, да не стане нещо лошо, да не се навреди на плода. Даже се напрегнах, вместо да мисля за хубави неща. Добре, че поне пуснах изследване,  че можеше и да остане неустановено не се знае колко време още..просто не исках да се стига до антибиотици:(

Здравейте, дами,

Силно се надявах да не се стигне до това положение,  но уви. След трансфера, не съм сигурна дали на следващия ден веднага или на по-следващия, започнах да усещам миризмата на урината си доста силна и натрапчива,  особено сутрин. Случвало се е да ми се доходи до тоалетната изведнъж,  но не е било с малко или оскъдно количество. И реших, че може да е от многото медикаменти, включително и новите. За всеки случай тази седмица си пуснах една стерилна урина иии ми излезе бактерия(клебсиела), за мое голямо съжаление. Само като гледах с какви силни антибиотици се лекува, неподходящи за (евентуална) бременност, направо ми стана лошо. Междувременно си пия достъчно вода, чайчета от мента. А до теста има още няколко дни...дали можете да ми споделите как сте лекували,  ако ви се е случвало? Или да ми дадете някакъв съвет? Защото през живота си ми се е случвало да имам само е коли и сега се стреснах от тази и то точно в този толкова неподходящ момент. Много ще съм ви благодарна,  защото направо се отчаях...

Здравей, моя приятелка имаше такъв проблем, беше в 3-4ти месец. Пуснаха й антибиограма и пи антибиотик съвместим с бременност. Казали й, че самата бактерия не е опасна за бебето. За чайовете, наистина е хубаво да се внимава.

Разбира се, всяко нещо крие своите рискове, но нелекуването, би било по-лош вариант. Понякога има хора, което се пазят мно, спазват, всичко, хранят се по график и пак има проблеми. Настрой се положително! Това го казва човек, който го определят, като хипохондрик😀 През предната ми бременност, общо взето седмица без преглед - нямах. Всички спешни центрове и лекари ме знаеха😀

# 617
Плодовите чайове наистина най-често са с хибискус, та не е добре. Аз се ограничавам при нужда до джинджифил, мента, лайка и ако съм намерила плодов без хибискус. Също шипка. Но до 2 чаши на ден, различни и държа пакетчето под минута.. Simple Smile

# 618
Напълно те разбирам, аз самата работя  с деца със специални потребности и това много ми повлиява, отключва ми всякакви страхове. Но в работата ми с родителите и погледа ми към тях съм осъзнала, че се случва това, което ти е писано, така че се молим съдбата да е благосклонна към нас☺️

Охх, благодаря за подкрепата искрено! И аз съм от тези, които се стараят всичко да е идеално,  да се спазват часове, дозировки, безупречна хигиена и като стане нещо такова..сега даже не съм с въпросите защо и от къде, ами си мисля как ще се излекува при + тест, да не стане нещо лошо, да не се навреди на плода. Даже се напрегнах, вместо да мисля за хубави неща. Добре, че поне пуснах изследване,  че можеше и да остане неустановено не се знае колко време още..просто не исках да се стига до антибиотици:(

Здравейте, дами,

# 619
WarmSensation, а не ти ли пуснаха Микробиология преди трансфера ? Или тази бактерия се открива само в урина? Освен миризмата имаше ли сърбеж, парене и др?
Има АБ безопасни за бременност, но все пак се консултирай с твоя репродуктивен възможно най-скоро.

# 620
Salsera, добро утро, не, не сме пускали микробиология,  питах дали е необходимо. Предполагам се разчита на това, че и преди пункция,  и преди трансфер се извършва почистване на влагалището. Иначе оплаквания не съм имала преди трансфера,  след него само силната миризма на урината. Нямам сърбеж, парене и към момента. Да, ще се консултирам с репродуктивния специалист вече като имам и резултат от теста(ще го правя през почивните дни сега), поне да се знае как да се процедира.

WarmSensation, а не ти ли пуснаха Микробиология преди трансфера ? Или тази бактерия се открива само в урина? Освен миризмата имаше ли сърбеж, парене и др?
Има АБ безопасни за бременност, но все пак се консултирай с твоя репродуктивен възможно най-скоро.

# 621
На мен даже ми бяха казали за кафето до 2 на ден след трансфера, но аз така или иначе пия по 1 сутрин. С много ниско кръвно съм и в моя случай е по-добре да пия, пускам си късо и го смесвам с много мляко. За чайовете, пия само лайка и то до 2-3 на седмица, колкото да се стопля на работа в студените дни. А за джинджифила знам, че също е позволен, но някъде бях чела, че предизвиква контракции, може и да не е вярно.

# 622
Здравейте, 3 ден след ЗЕТ трансфер съм на 4дневен ембрион. Какви съвети ми бихте ми дали за успешен трансфер. Това ми е първи трансфер на 21 години съм, с мъжки фактор. Гледам да си лежа повече, да не излизам, да се храня здравословно.

# 623
  • Sofia
Здравейте, 3 ден след ЗЕТ трансфер съм на 4дневен ембрион. Какви съвети ми бихте ми дали за успешен трансфер. Това ми е първи трансфер на 21 години съм, с мъжки фактор. Гледам да си лежа повече, да не излизам, да се храня здравословно.
То съвети за успешен трансфер няма как да ти дадем. Никой не ти гарантира нищо. Тестван ли е ембриона? Има вероятност да е генетично повреден и каквото и да правиш - да не се имплантира. Всичко е шанс и късмет. Аз съм 4 ден след 5 дневен трансфер. На първият му се вталясвах, лежах, почивах и файда нямаше. Сега си живея живота, както обикновено. Готвя си, оправям си из нас, разхождам кучето и така нататък. Убедила съм се, че ако не е писано да стане, каквото и да правиш, то няма да стане. Живей си живота нормално - жените, които забременяват случайно със сигурност не се пазят както ние му се вталясваме. Единственото, което мога да кажа е избягвай да се къпеш с много топла вода. Пази краката топли, пий/поставях си лекарства по график.

# 624
В деня на трансфера и ден 1 се почива. Не да лежите по цял ден, но без натоварвания, разходки, тежко и т.н. От ден 2 може да си живеете нормално, дори и да ходите на работа, ако тя не е свързана с тежка дейност или нещо опасно. Без вдигане на тежко, без полови контакти, без гореща вода и сауни,, басейни, СПА, без лекарства и добавки, които не са дадени от лекар. Чайове избягвайте. Може леки приятни разходки, не да се товарите по 8-10 км. На 7-8 ден може да пуснете кръвен тест.

# 625
  • Sofia
Може и да съм сгафила, ама както дойде. Още в деня на трансфера имах ангажименти, та отидох да си ги свърша. Още на следващия ден излезнах да разходя кучето, и честно казано се чувствах много по-добре физически, отколкото да кисна на дивана и да дремя. Днес пак откарах едни 5 км разходки, без бързане, бавничко лека полека. Просто някак 1вия път се рестриктвах от много неща и не видях успех. Реших сега да си карам нормално, без вдигане на тежко и по-бавно ходене, но да не се ограничавам толкова. Някак и по-спокойно се чувствам като не го мисля и премислям постоянно 'сега тука мога ли да правя това, мога ли да правя онова'. Помня, че предния път премислях всяко излизане, готвене, работа из вкъщи и абе това мога ли да го ям, не мога ли и тнт....ми по никакъв начин не ми е помогнало, само стрес си внесох в повече

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 22:59 от Rouina91

Общи условия

Активация на акаунт