Невъзможност да оставам сама

• 1 789
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Всичко ми е в норма🙂

# 16
Феварин, някой пил ли е, знам че е много индивидуално, но ако може някой да сподели.
Чета хубави неща за него.

# 17
Феварин, някой пил ли е, знам че е много индивидуално, но ако може някой да сподели.
Чета хубави неща за него.
Аз го пих една седмица и го спрях, имах ужасно кофти странични ефекти от него, няма да ги пиша да не Ви плаша, на Вашия организъм пък може да действа добре.

# 18
Може да звучи налудничаво, но някой намерил ли е своя АД за страх, и ако да нека сподели

# 19
От личен опит, няма оправия. И аз имам един страх от 10 години, пия лекарства, ходих и на терапевт 2 години, смених двама терапевти.
Аз пък не мога да спя на чужди места с други хора, освен с мъжа ми. Обзема ме страшен ужас и просто не искам да го изпитвам това нещо. Добре, че не ми се и налага да го правя и просто не се измъчвам. Знам, че било хубаво уж да приемаме страховете си, но някои са буквално все едно, че умираш, таака че не е на всяка цена. Знам. че ако се изправя няколко пъти срещу страха ще намалее, да няма да спя изобщо, но мен ужасно ме е страх от безсъние. Не съм намерила силите в мен да се изправя.
С времето превъзмогнах много други страхове, но този остана. Така че гледам да се гордея със себе си за постигнатото дотук, вместо да се отчайвам и самосъжалявам. Всеки си има страхове.

Както казваше психолога ми имало една жена, която я е страх да се вози с асансор. Ами купила си е апартамент на първи етаж и не й се налага.

Така че горе главата, с малки стъпки и сама ще се справите с времето, колкото толкова, лекарствата са, за да помагат.

# 20
Аз специално, Ви разбирам прекрасно.
Да живееш в лапите на Страха е ужасно.

# 21
Всичко ми е в норма🙂

Здравейте!
Това е прекрасно!

Вече съм почти сигурен, че се касае за Фобия.
В този случай типичните антидепресанти могат да помагат, но не решават проблема.
Нужен е комплексен подход, който съчетава няколко практики от различни сфери.
Ако имате търпение и желание за работа със себе си, можете да  преодолеете фобията.

Бихте могли да си сравните симптомите и да прецените дали отговарят
на критериите за фобия например на този сайт:

https://drvorobjev.com/bg/lechenie-na-fobii/

Мнението ми не е предназначено да бъде заместител на професионален медицински съвет,
диагноза или лечение.
Не съм медицинско лице и не поемам отговорност за приложението на съветите, или всякаква друга информация от този сайт от страна на потребителя. Ако не сте сигурни в приложението им, моля да се консултирате с Вашия лекар по отношение на тази информация, която сте прочели или намерили в
 сайта bg-mamma.com. Никога не пренебрегвайте професионалната медицинска помощ.

# 22
Сменете антидепресанта. Понякога самото лекарство предизвиква допълнително такива усещания.

# 23
Може да звучи налудничаво, но някой намерил ли е своя АД за страх, и ако да нека сподели

Да, има такива.
Въпроса ви съвсем не е налудничав.
Но те променят цялостният психологичен профил,
като може да се стигне до жестокост и асоциално поведение.
Друг вариант са бетаблокерите, но при жените те повишават
вероятността от сърдечни инциденти в дългосрочен план,
предизвикват напълняване и др.

Няма "ирационален страх". Има такива,
за които не сме открили рационално обяснение / моя сентенция/.
Всеки страх е полезен, но понякога амигдалата ни реагира пресилено.
Като за начало е желателно да минимизирате ефектите от
приливите на стресови хормони, когато сте поставени в стресова ситуация.

Направете дискретен жест с дясната си ръка и дишайте в хартиена торбичка.
Жеста може да е например кръстосване на малкият и безименния пръсти.
Вместо дишане в торбичка можете да използвате дихателно упражнение
от Йога, например "Самаврати прана яма", като всеки ден увеличавате
интервала почти до задъхване. Упражнението се прави поне
3 пъти по 5 минути на ден и задължително с напревен жест.
През останалото време не правете жеста.
Той е запазен само за дихателните упражнения.
Идеята е да увеличите хемоглобина и оттам насищането на кръвта с кислород.
При следващите етапи ще разберете и за какво е нужен жеста Simple Smile

Мненията ми не са предназначени да бъдат заместител на професионален медицински съвет,
диагноза или лечение.
Не съм медицинско лице и не поемам отговорност за приложението на съветите, или всякаква друга информация от този сайт от страна на потребителя. Ако не сте сигурни в приложението им, моля да се консултирате с Вашия лекар по отношение на тази информация, която сте прочели или намерили в
 сайта bg-mamma.com. Никога не пренебрегвайте професионалната медицинска помощ.

# 24
Здравейте включвам се в групата със същия проблем, имам паник атаки със зверско сърцебиене и ме е страх да оставам сама. Пия от 3 дни Клонарекс капки и пароксат още съм на половинка, но искам да питам минават ли кризите от АД изобщо ще отминат ли?

# 25
Здравейте включвам се в групата със същия проблем, имам паник атаки със зверско сърцебиене и ме е страх да оставам сама. Пия от 3 дни Клонарекс капки и пароксат още съм на половинка, но искам да питам минават ли кризите от АД изобщо ще отминат ли?
Здравейте, съчувствам Ви
Силно се надявам, че назначената ви терапия ще облекчи  симптомите ви.
При мен проблема е, че като остана сама и осъзная че наблизо няма хора, чак тогава започва паническата атака , и объркаността и натрапливата гадна мисъл за бягство от мястото където съм.

# 26
Мили дами, страдащи от панически атаки, зверски сърцетуп, стрес, депресия, клаустрофобия и всякакви други фобии, имам добра новина за вас! Вече е разработено ефективно лечение за вашите страдания, което не включва медикаменти, продължава само един ден и води до траен терапевтичен ефект.

Състои се от три основни елемента - права лопата № 6, 20 реда царевица за прекопаване и една здрава, чепата гьостерица. Лечението започва рано сутринта, с връчване на лопатата на нивата с царевица. А гьостерицата служи, за да ви запука с нея по гърба изпълняващият длъжността "лекуващ лекар", ако се офлянквате, вместо да кОпате.

Гарантирам ви, че в края на деня само като подушите възглавницата, ще се метнете с плонж в леглото и ще заспите, без значение колко човека има или няма наоколо. А ако закачите на другия ден лопатата на стената над камината си, ще е достатъчно само да я погледнете и да си спомните за лечението, за да изчезнат от главата ви всякакви безпочвени страхове. Ще усетите как се усмихвате облекчено и в тялото ви се разлива топла вълна от чисто щастие при мисълта, че днес не ви чакат още 20 реда царевица за кОпане.

Модифицирана версия на терапията с продължителност 2 до 3 години е тествана върху няколко милиона български мъже и няма нито един случай на неуспех. Затова никога няма да чуете мъж, служил в истинска казарма, да се оплаква, че му е скучно, че го е страх да спи сам или че има някаква фобия. Държи го здрав и щастлив мисълта, че като легне да спи, няма вероятност да го събудят с крясък и да трябва да се облече за 7 минути, а след 15 вече да е някъде на майна си райна по чукарите, зъзнещ от студ в каросерията на разбрицан камион. А ако не го вдигнат по тревога посред нощ, сутринта ще го събудят в 5:30 и до 6:00 гол до кръста заедно с още 29 мъже, с които спи в една стая, ще трябва да е изринал 30 см сняг от плац с размери 30 на 20 метра.

# 27
atravel, въпреки чувството ти за хумор има резон в думите ти. Все пак начина и темата са неуместни за подобни коментари.

# 28
Atravel младото ми аз би се съгласило напълно с теб, но никога не знаеш кой какво е преживявал и какво преработва. Наскоро от познат за такива извращения с него като дете чух, че цялата царевица на света не може да го оправи…

# 29
Мили дами, страдащи от панически атаки, зверски сърцетуп, стрес, депресия, клаустрофобия и всякакви други фобии, имам добра новина за вас! Вече е разработено ефективно лечение за вашите страдания, което не включва медикаменти, продължава само един ден и води до траен терапевтичен ефект.

Състои се от три основни елемента - права лопата № 6, 20 реда царевица за прекопаване и една здрава, чепата гьостерица. Лечението започва рано сутринта, с връчване на лопатата на нивата с царевица. А гьостерицата служи, за да ви запука с нея по гърба изпълняващият длъжността "лекуващ лекар", ако се офлянквате, вместо да кОпате.

Гарантирам ви, че в края на деня само като подушите възглавницата, ще се метнете с плонж в леглото и ще заспите, без значение колко човека има или няма наоколо. А ако закачите на другия ден лопатата на стената над камината си, ще е достатъчно само да я погледнете и да си спомните за лечението, за да изчезнат от главата ви всякакви безпочвени страхове. Ще усетите как се усмихвате облекчено и в тялото ви се разлива топла вълна от чисто щастие при мисълта, че днес не ви чакат още 20 реда царевица за кОпане.

Модифицирана версия на терапията с продължителност 2 до 3 години е тествана върху няколко милиона български мъже и няма нито един случай на неуспех. Затова никога няма да чуете мъж, служил в истинска казарма, да се оплаква, че му е скучно, че го е страх да спи сам или че има някаква фобия. Държи го здрав и щастлив мисълта, че като легне да спи, няма вероятност да го събудят с крясък и да трябва да се облече за 7 минути, а след 15 вече да е някъде на майна си райна по чукарите, зъзнещ от студ в каросерията на разбрицан камион. А ако не го вдигнат по тревога посред нощ, сутринта ще го събудят в 5:30 и до 6:00 гол до кръста заедно с още 29 мъже, с които спи в една стая, ще трябва да е изринал 30 см сняг от плац с размери 30 на 20 метра.
Само да кажа, в никакъв случай не се оправдавам...работя сравнително тежка работа, и се грижа за две семейства
За царевица и права лопата,
 просто не ми остава време😂
Който не го е преживял това състояние, нищо не знае
Бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт