Боледуване на децата ни - тема 92

• 15 574
  • 701
  •   3
Отговори
# 675
  • София
Ами те се редуват, ковид, параинфлуенца, аденовирус, RSV, риновируси, ентеровируси,идва и грипа . Общата настинка " common cold",  са над 200 вируса, някои с име други без... Та освен с тестове няма как да знаем какво е баш сега точно ударило

So how many viruses can cause the common cold?

If we add up the approximate numbers:
   •   Rhinoviruses: ~160
   •   Coronaviruses: 4
   •   Adenoviruses: >50
   •   Parainfluenza: 4
   •   RSV: 2
   •   Enteroviruses: 60+

# 676
Според мен това с многото симптоми е Ковид (повръщане, кашлица, хрема). Може и аденовирус да е.

Като бяхме в спешното преди няколко дни в разгара на кашлицата, която беше пристъпна,правиха тестове и нищо не показаха.

# 677
При нас в ДГ имаше скарлатина. Дъщеря ми я пропусна, защото беше болна от друго.

# 678
Благодаря за отговорите на всички!

Много нетипично начало - без абсолютно никакви първоначални симптоми, като кихане или течащ нос (както всеки друг път). Този път - направо висока температура, направо му изгаряше главата, държеше се за гърлото и ушите плачейки, ръчичките - ледени. Втрисане - завих го с две одеала, напълно запушен нос, като блокирал - и всичко това се развива в рамките на два часа. Mask

Днес сме при личната и ще пиша после пак информативно.
Бързо оздравяване на всички желая! Flowers Four Leaf Clover

# 679
Мацето, как установихте параинфлуенца? Лабораторно или с домашен тест? Не съм виждала от вторите.

# 680
  • shumen
Frozen,и аз не съм виждала от вторите.
Емилова,с рязко качване и висока Т може и грип да е.
I.R.дано сте намерили правилния лекар.

# 681
  • София
Мацето, как установихте параинфлуенца? Лабораторно или с домашен тест? Не съм виждала от вторите.

според симптомите, но има тестове в лабораториите също
Този го няма, ама е добър и сме го ползвали за RSV ( беше положителен) https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030030017

# 682
  • Varna
На малкото на 2 години му излязоха урати във урината. Също и опалесценция. Започна да се напикава на яслата, а е без памперс от май месец. Пуснах за всеки случай урина. Някой има ли идея какво се случва.

# 683
  • shumen
SimonaK,цистит или пясъчинки в бъбреците.На уролог или ехо водили ли сте я?

# 684
  • Varna
Ще я водя във петък на детски нефролог. Чакам и да излязат резултатите за бактерии.

# 685
Айде и ние в кюпа, днес взех малката с температура, никой не забелязал, че лежи на чина. Гърлото е червено и е много отпаднала, заспа на дивана преди 2 часа и просто ще я преместим в леглото... Температурата не беше много висока 38 и малко стигна, термометърите нямаха консенсус колко точно е. Сега като спи сякаш носа се е запушил, похърква. Утре може да и направя ковид тест.

# 686
Търся препоръка за лаборатория в София с подход към децата, че предния път в цибалаб ужасно го травмираха, трима човека го натискаха отгоре, докато му вземат кръв от пръстчето..

# 687
Търся препоръка за лаборатория в София с подход към децата, че предния път в цибалаб ужасно го травмираха, трима човека го натискаха отгоре, докато му вземат кръв от пръстчето..
[/quote
Токуда

# 688
Моите ги водя във Вита 2 и в Токуда, но и живеем в съседен квартал и са ни удобни, резултатите стават супер бързо и работят уикендите (Токуда специално 24/7/365).

Малкото ми изкара параинфлуенца вирус преди 4 седмици - запушен нос, леко зачервено гърло, висока темп за 1 ден, после по-ниска, после яко кашляне 1 седмица. С тест в кабинета го хванаха.

# 689
  • София
Аз я водих в Геника. Много бяха мили наистина обаче тя реши да гледа как и взимат кръв и съответно и стана много лошо…

Общи условия

Активация на акаунт