Мадрид - тема 5

• 5 558
  • 101
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте,
Предстой ни пътуване до Мадрид , като плануваме ден в Сеговия. Ще пътуваме с влак . Когато пристигнем в Сеговия,разбрах,че ни трябва автобус до Алказар?
Моля за мнения дали ще ни стигнат 5 часа в Сеговия,като искам да разгледаме Алказар и Акведукта?
Да закупя ли предварително билети?
Благодаря!
Привет. Ако ще влизате в Алказар трябва да си вземете билети предварително. За Катедралата може и без предварително купени билети, в случай че решите да влезете и там - на място се купуват бързо, въпреки опашката.
Разбира се, зависи в кой ден и час отивате, това са моите впечатление.
Според мен 5 часа няма да ви стигнат в Сеговия, но това е субективно.
Приятно пътуване!

# 61
  • София
Сеговия има две гари - Segovia Guiomar е на високоскоростната линия, от нея задължително ще ти трябва автобус. От другата - по преценка.
Според мен са малко 5 часа, бих планирал цял ден.

# 62
Здравейте , имам една нощувка в Мадрид в хотел близо до летището . Бихте ли ме ориентирали с какъв градски транспорт е най - удобно придвижването до центъра на града за разходка и хапване .

# 63
зависи къде точно
метрото, но има добавка ако го взимаш точно от летището. Ако хотела е близо Т123, има спирка Barahas в квартала, не на летището
има градска железница (Cercanias)
най-удобно е с кола. Bolt дава (мисля до края на годината) отстъпка 70% първия път като го ползвате (с код MADRID70). Най-изгодно е да се ползва за скъп маршрут като летището.

Последна редакция: нд, 22 фев 2026, 11:54 от neuromancer

# 64
  • София
Здравейте!Ще ходим май месец до Мадрид,бихте ли предложили хотелче хем център,Бернабеу,хем на сходна цена 😆 и от летището как да се прибвижимдо хотела,благодаря.

# 65
Здравейте, имам един интересен въпрос. Ще ходя на мач на ст. Сантяго Бернабеу и очакванията ми са да има лудница на прибиране в метрото и опашки пред автоматите за билети. Мога ли да си заредя единичен билет в картата до сп. Plaza de Espana да кажем в 19ч преди мача и да го ползвам към 23ч след края на мача?

# 66
  • Мадрид / София
Здравейте, имам един интересен въпрос. Ще ходя на мач на ст. Сантяго Бернабеу и очакванията ми са да има лудница на прибиране в метрото и опашки пред автоматите за билети. Мога ли да си заредя единичен билет в картата до сп. Plaza de Espana да кажем в 19ч преди мача и да го ползвам към 23ч след края на мача?
Ако съм те разбрала добре и става въпрос за метрото, то няма никакъв проблем да си купиш билет/и предварително и да ги ползваш когато искаш. Закупен билет (зареден в картата, то друг вариант няма) няма срок на годност. Нямат ден и час на ползване. Друг въпрос е ако е за влак на по-дълги растояния (не става въпрос за Серкания), то тогава билетите се закупуват от гарите и си имат ден и час, но не и градския транспорт. То лудницата няма да е пред автоматите за билети ами вътре във влака на метрото.

# 67
Супер, благодаря за инфото. Да, става въпрос за метрото - линия 10 и да, предполагам, че ще е лудница на метро станцията до стадиона и във влаковете.
Още два въпроса за транспорта, защото не мога да достъпя сайта на etmmadrid. За билети за автобусите - трябва ли да имам карта, на която да се зареждат (подобна на тези за метрото или на renfe за влаковете), или са хартиени? Еднократните билети имат ли разлика в цената в зависимост дали са купени от автомат, естанко или от шофьора, както и дали зависи цената им за броя спирки? Директно казвам - интересува ме цената на еднократен билет за автобус 001 от Ventura Rodriguez до Banko de Espana

# 68
  • Варна
Здравейте!Ще ходим май месец до Мадрид,бихте ли предложили хотелче хем център,Бернабеу,хем на сходна цена 😆 и от летището как да се прибвижимдо хотела,благодаря.

Ние също ще ходим началото на май. Не знам как стоят нещата с хотелите, защото предпочитаме airbnb, но преди няколко седмици когато резервирахме, всички апартаменти в близост до центъра и на сносни цени вече бяха заети за нашите дати. Не отлагайте много ако все още не сте резервирали.

# 69
  • Мадрид / София
Супер, благодаря за инфото. Да, става въпрос за метрото - линия 10 и да, предполагам, че ще е лудница на метро станцията до стадиона и във влаковете.
Още два въпроса за транспорта, защото не мога да достъпя сайта на etmmadrid. За билети за автобусите - трябва ли да имам карта, на която да се зареждат (подобна на тези за метрото или на renfe за влаковете), или са хартиени? Еднократните билети имат ли разлика в цената в зависимост дали са купени от автомат, естанко или от шофьора, както и дали зависи цената им за броя спирки? Директно казвам - интересува ме цената на еднократен билет за автобус 001 от Ventura Rodriguez до Banko de Espana
Като си вземеш карта (пластико) в нея можеш да зареждаш билети метробус, които ти важат както за метрото, така и за автобусите за самия Мадрид център. За Comunidad Madrid, няма да са ти валидни. Мадрид е разделен на зони: А, В (В1-В2), С. Метробуса ти важи за зона А, където е и стадиона. За В и С са други билети. Това ще рече, че когато зареждаш картата гледай да е Метробус. Преди цената на билета се определяше в зависимост от броя на спирките, но това отпадна и сега билета има една цена,  независимо от броя на спирките.  Би трябвало купувайки билет от автомат или шофьор да имат една и съща цена. Неудобството е, че на шофьора трябва да му дадеш дребни пари или точната сума. Те не могат да връщат ресто ако искаш да платиш с банкнота от 5-10€ примерно и ще ти откажат да ти дадат билет. За да избегнеш това неудобство си зареди картата предварително. Може още от летището да я заредиш. Примерно 10 билета ти излиза по-евтино и можеш да пътуваш с метро или автобус из Мадрид. Обаче това за Серканията не важи. Те си имат отделно хартиени карти за зареждане.
Естанкото май продават само карти. Билети продаваха едно време, когато още не бяха въведени картите.

# 70
Аз не искам да взимам Метробус този път, защото ще имам само 3 пътувания с транспорт, така че едва ли ще ми е по-евтино с Метробус. За автобусите може и да е отпаднало, но за метрото мисля, че все още цената се определя от броя спирки или поне така пише в сайта им:

* Minimum price of €1.50 up to 5 stations; €0.10 for each additional station, up to a maximum of €2.00 for routes over 9 stations.

Така или иначе едно от пътуванията ми ще е може би с автобус и затова исках да знам цената на билета от Ventura Rodriguez до Banko de Espana -  редактирам се: зареди ми този път сайта и видях, че е 1,50 € цената със закупуване от превозното средство

Последна редакция: сб, 07 мар 2026, 18:54 от Karasko

# 71
  • Мадрид / София
Билета се казва Метробус, защото може да се ползва както в автобуса, така и в метрото. Ти си избираш с какво ще пътуваш. И не е задължително да са 10 пътувания. Може и само 1.
За цената: възможно е, много рядко се движа в центъра. Живея и работя в южната зона на Комунидад Мадрид.

# 72
не знам къде го четете това за цените...

освен зареждане на 10 билетчета (последно май бяха под 10 евро), в автобусите може и директно с карта да платите

# 73
Здравейте, питането ми е трябва ли всеки да си има отделна пластика, която да зарежда с брой пътувания или може с една карта, която да се чекира от отделните хора?

# 74
  • Мадрид / София
Здравейте, питането ми е трябва ли всеки да си има отделна пластика, която да зарежда с брой пътувания или може с една карта, която да се чекира от отделните хора?

Може само с една.

Общи условия

Активация на акаунт