BIG BROTHER 7 - тема 5 (20.10. - 26.10.)

• 31 183
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 1 080
  • SF
И според мен трябва да изкарат подобни истории и на другите, иначе не са равнопоставени. Идеята на предаването е как се държат в тази изолирана среда, а не какви травми и трудности са имали в живота си.

В тази или друга изолирана среда се държиш по определен начин И ЗАРАДИ други фактори, извън изолираната среда.
Никога не можеш да равнопоставиш човешки същества на този принцип.
За едни е важно историята да излезе наяве, за други е важно да остане неразказана. Ако уважим принципите и на двете групи, значи са равнопоставени.
Внимателно се пипа всичко, в което участват и трети лица.

# 1 081
Според мен ги разпитват на кастингите и гледат при кой може да бъде изкарано нещо емоционално. Сияна с какво е интересна иначе или ще бъде запомнена? Не участва в социалната игра, даже свалката със Стоянов не се получи, а след тази история вече всеки 2-ри коментар е за нея. Сигурна съм, че ако вкарат Иван да сподели истории от детството си, ще влезе в топ 5 и всички ще кажат “агресивен беше, но много е преживял”.

# 1 082
Lilly_85, 100 хиляди лева, особено когато нямаш много, лесно се думкат. Не ги защитавам и не ме интересуват грам, но имаха заеми, изплатиха ги и парите са заминали (издумкани). Всяко харчене може да се нарече думкане или помпозно и претенциозно да се ползва думата "инвестиция". Изплатиха кредитите  на майка си, сдобиха се с апартамента на изплащане, подмениха мебелите и отвориха някакъв магазин за козметика.
Марио си направи зъбите на себе си и на родителите си. И май наема на салончето се думка с малка част от тези пари. Това са 100 000 лева без данъка. Ти колко си представяш, че се думкат тези пари?
Да са живи и здрави, и на мене ми се думкат едни 100 хиляди. Аз бих ги издумкала за екскурзия, шпакловка и боя. Друг ще ги думне за кола, трети ще си купи диаманти, четвърти ще ги пръсне по концерти и смокинги за концертите, пети ще вдигне мечтаната сватба, шести ще си оправи зъбите и т.н.
Да се думкат, защото миналата година едни зъби бяха 30 хиляди, тази година са 40 и нагоре.
Тризначките спечелиха 200,000 лв, не 100. Първата работа беше да си купят чисто ново, лъскаво БМВ. Заемите на майка си ги изплатиха, после почнаха да я съдят да им върне парите. За общинското жилище не помня каква беше драмата - май го ремонтираха, но отказаха да го купят, защото им било “подарък” от Тодор Живков и реваха по всички медии, че ще съдят държавата, че им иска наем. Останалите пари ги изхарчиха за дрешки и по заведенията, накрая ги свършиха и почнаха да теглят кредити, но не можеха да ги плащат и им взеха БМВ-то. Тогава заминаха за Англия.

Марио е различен случай - той вече си имаше разработен бизнес, не е имал остър недостиг на пари.

# 1 083
  • SF
Според мен ги разпитват на кастингите и гледат при кой може да бъде изкарано нещо емоционално. Сияна с какво е интересна иначе или ще бъде запомнена? Не участва в социалната игра, даже свалката със Стоянов не се получи, а след тази история вече всеки 2-ри коментар е за нея. Сигурна съм, че ако вкарат Иван да сподели истории от детството си, ще влезе в топ 5 и всички ще кажат “агресивен беше, но много е преживял”.
Точно така. А и след това ги наблюдават, за да направят релацията с емоционалното нещо. Не пускат кьорфишеци извън контекста.
Свалката със Стоянов се получи и двамата влязоха под прожекторите с тази свалка. Която е факт и се получи!
Историите на Иван са разкрити още във визитката му. Те са основното, което разкрива образа, с който Иван влиза.
"Агресивен беше, но много е преживял" не е оръжие, с което гърмят опитните психолози. Дели се на две: "агресивен" и "много трудности е преживял". Но трудности преживяват всички. За едни е трудно да избягат 100 м за 10 секнунди за други е трудно да избягат 200 м за 10 секунди. Не може да критикуваме хората заради това.
А забравени биг  брадър герои - колкото искаш! Даже с трудност ще изброя победителите, а съм гледала всички сезони. Това не са някакви исторически личности, които трябва да останат запомнени. Запомнени с какво? Много често стават победители заради грешките на други, доста по-активни участници. Например помнят се и са по-разпознаваеми Найден и Стойка 25 години след участието им повече, отколкото Лестър победителят в първи Ол Старс сезон.

# 1 084
  • Bayern
Вчера Иван и Стефан ми бяха много сладки, как си поделят всичко Sparkling Heart  Иван като излезе  спешно трябва да си потърси психолог, за да се справи с агресивното си поведение. Напоследък виждам човека в него, а не само луд агресор. Все пак мечтае за семейство и деца, ако иска да сбъдне мечтата си задължително трябва да се срещне с психолог.

# 1 085
Вчера Иван и Стефан ми бяха много сладки, как си поделят всичко Sparkling Heart  Иван като излезе  спешно трябва да си потърси психолог, за да се справи с агресивното си поведение. Напоследък виждам човека в него, а не само луд агресор. Все пак мечтае за семейство и деца, ако иска да сбъдне мечтата си задължително трябва да се срещне с психолог.
Въпреки това Иван ми е неприятник. Разбирам, че е преживял много, но това, че той е страдал, не значи, че трябва да кара всички около него да страдат. Направо си е опасен.

# 1 086
Предлагам двамата за ръчичка да потеглят към психолога.Стефо трябва да си обясни тази обсесия към Ваньо и тези страхове да взема самостоятелни решения.

# 1 087
  • Bayern
Въпреки това Иван ми е неприятник. Разбирам, че е преживял много, но това, че той е страдал, не значи, че трябва да кара всички около него да страдат. Направо си е опасен.
И аз мисля, че е опасен, затова писах че спешно трябва да се срещне с психолог.

# 1 088
И аз мисля, че е опасен, затова писах че спешно трябва да се срещне с психолог.
Проблемът е, че вече не е малък - на 36 е. Психолог ще помогне до някаква степен, но не може изцяло да промени вече изградил характер мъж. Ще му помогне… Докато един ден не му избият чивиите (отново) и някой не пострада. Освен това не мисля, че той би потърсил помощ. Един път каза, че е много горд, че САМ си е отработил травмите. Ами… Това е проблемът, пич - не си.

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 10:15 от Lilly_85

# 1 089
  • Варна
Иван си е откровено тъп ,
АМА ТОЙ ТЪПИЯ НЕ ЗНАЕ и не разбира че е тъп
нямам идея възможно ли е да е си мисли че дразнейки всички може да постигне нещо или си е природно крив и тъп
То май и повечето наоколо са мноооого тъпи с малки изключения като Валентин

# 1 090
  • SF
Тризначките спечелиха 200,000 лв, не 100. Първата работа беше да си купят чисто ново, лъскаво БМВ. Заемите на майка си ги изплатиха, после почнаха да я съдят да им върне парите. За общинското жилище не помня каква беше драмата - май го ремонтираха, но отказаха да го купят, защото им било “подарък” от Тодор Живков и реваха по всички медии, че ще съдят държавата, че им иска наем. Останалите пари ги изхарчиха за дрешки и по заведенията, накрая ги свършиха и почнаха да теглят кредити, но не можеха да ги плащат и им взеха БМВ-то. Тогава заминаха за Англия.

Марио е различен случай - той вече си имаше разработен бизнес, не е имал остър недостиг на пари.

От къде ги знаеш всички тези неща за близначките??? Ами живи и здрави - грешките на младостта.
Всеки, който познавам, преминал 30-35-те си години, обича да казва, че с парите, които е пръснал по заведения и морета, е могъл да купи апартамент в София. Но не си го е купил.
Нали и горе писах - един ще си прави зъби/носове/гърди, друг ще купува диаманти, трети ще купува коли и ще ги продава, залага, ще върти едни пари, после ще съжалява. Като ги профука, ще дойдат и добрите предложения. Всеки с интересите си.
Както отбелязваш и ти, който си има доходи, ще подходи по начин различен от тези, които за първи път виждат готови пари накуп. Голият ще си купи дрешки, гладният ще се нахрани, непътувалият ще попътува. При всички положения, това са награди от  съдбата, които попълват дефицитите. А всички сме на различни етапи в живота си и имаме различни дефицити. Преди години бих ги похарчила за образование. Сега вече имам такова и ако пипна  едни 100 К ще отидат за нещо друго (в момента съм на етап гардероби, плочки, шпакловки).

# 1 091
Свалката на Сияна и Стоянов НЕ СЕ ПОЛУЧИ и не е факт. Целунаха се 10 пъти и не успяха да разменят дори 10 изречения. Нейният образ блесна с това, че Ебру, Елена и Мина я имитираха и нареждаха, а тя подходи кротко и Елена в изблика си на нерви се самозакопа. Също така Сияна блесна с историята от снощи. Отношенията й със Стоянов са в миманса от ден 1 и сега ще видим какво ще се развива другата седмица. Според мен тя вижда, че на него не му пука за нея, но я виждам като слабохарактерна и най-вероятно ще му обърне внимание, след като той доприпка при нея след като видя излиянията й... Дано греша и тя не е толкова глупава.
Силният ход на Лена и на Сияна е да се обединят с Котов. Другите два лагера ще са двойката Стефан - Иван, към които бих причислила другата двойка Калин - Давид., а Ебру е Елена ще са чао идната седмица, освен ако не играят някакви карти. Мисля, че с мнооого малки изключения всички ще номинират тях двете.

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 10:39 от Janice_

# 1 092
  • SF
Свалката се получи. Може би имаш предвид, че сватбата не се получи и няма да се получи. Свалка имаше. Отношенията им продължиха и след свалката. И двамата се отдадоха на свалката и я потвърдиха с целувки (целувки като за свалка, не като между "само приятели").
В моите очи Сияна блесна преди снощи. За снощи ми хареса начина, поведението й, след излизане от изповедалнята. Видях, че е очаквала промяна в отношението на Елена (и Ебру) към нея и го оцени подобаващо.

# 1 093
От къде ги знаеш всички тези неща за близначките??? Ами живи и здрави - грешките на младостта.
Преди няколко години бяха молили медиите да ги приберат в България, защото нямали пари за билети, не издържали вече там и т.н. Тогава Карбовски се отзова, прибра ги и направи интервю в два епизода с тях. Те сами си казаха всичко. Отделно имаше някакво интервю в сутрешните блокове, в което обясняваха, че са национално богатство и като такова не е редно да им искат наем. Щели да си търсят правата. 😐

Между другото, както нямаха пари за билети, след като Карбовски ги прибра от Англия, два месеца не спряха да ходят по дискотеките. След това пак заминаха за там.

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 11:34 от Lilly_85

# 1 094
  • София
Изобщо не ме учудва, че Сияна е тръгнала по този лесен път, на стрийптизьорка, дама и т.н.. С такова пропаднало семейство, няма как да е по друг начин. Ако техните бяха лекари, най-вероятно щеше да тръгне по техния път.
Дори и да не е баща й извършителят на тези гнусотии, пак е лошо, защото семейството не е направило нищо да я защити и виновникът да си получи заслуженото..Но така както тя го каза, ме навежда на мисълта, че е точно баща й..
Съгласна съм, че сега е ред ББ да лъсне и другите образи. Всеки си има тежка история, даже на психото може би е най-тежка.

Общи условия

Активация на акаунт