Проблем с брокери измамници

• 2 281
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
И аз оставям място след абзаците. Пък аз съм си аз.
Ти си тук от години а тези двамата имат общо 5 публикации. И един стил на писане. Wink

Мамата се регистрира на 20ти октомври, Бобито на 22ри. Как за два дни брокер намира тема в бг мама в която го очернят. Влиза и се регистрира да се защити. Някак съшито с бели конци.
Нека модераторите преценят един ли е или са двама.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 01:05 от So Lucky*

# 46
  • София
Абе факири са, сканират всичко написано,  водят клиенти по огледи и отговарят на обяви... Шива и Цезар в едно пасти да ядат!
Боби, няма да ти звънна, да знаеш.

# 47
Реклама, реклама, като тази, която в 5 теми жално, мило пишеше, колко проблеми имала с кожата, как крема с телешка лой/мас и пр. я спасил. В едни теми отговаряше на реални потребители. Друга тема бе започнала тя.
За мен като професионален юрист беше елементарно да открия фирмата от Кюстендил управителя и и ооооо, случайност ... - инициалите на пишещата в 5 теми напълно съвпадат с имената на управителката.
Регистриран преди много години профил без активност,  с 5 мнения в един ден през минути и то именно за този велик продукт.

Проблемът е, че така когато наистина някой споделя за  нещо, което му е помогнало... кой да вярва и кой да не вярва.

# 48
Здравейте, момичета,

Исках да споделя нещо, което ми се случи, и да потърся съвет тук... Става въпрос за брокерска фирма, с която имах устна уговорка, че внесеният депозит ще бъде върнат, ако се откажа от апартамента. По ред причини се отказах, но парите така и не ми бяха възстановени.

Според правилата за защита на потребителите (включително европейската директива за дистанционни продажби) имам право да получа обратно сумата в срок до 14 дни след отказ, но това досега не се е случило.

Опитах се многократно да се свържа с брокера, но той спря да отговаря на обажданията ми. От банката, през която направих превода, потвърдиха, че сумата не е блокирана. Не съм получила никаква услуга от тях, просто съм изгубила парите си.

Подадох жалби до институциите, но засега без резултат. Затова реших да се обърна и към вас – знаете, че тук често се намират и практически решения. Ще съм благодарна на всеки, който може да даде конкретен съвет как да продължа.

(За уточнение: използвам немски номер, защото съпругът ми е немец и имам добър план за разговори из Европа. От няколко години живея и работя в България.)

Благодаря предварително за подкрепата и идеите! 🌿

# 49
  • Далечният изток
Какво общо имат дистанционните продажби във вашия случай?! Нищо.
Имате договор. Действат неговите клаузи.

# 50
Tи вече не пусна ли същата тема на друго място? И там не бяха ли изяснени нещата?
Иначе, ако се абстрахираме от вече наученото в другата тема:
- Думите отлитат, писаното остава.
- След кат си се отказа ти си неизправна страна по договора и съгласно същия те ти задържат капарото.  Не схващам смисъла изобщо да им плащаш, ако те ще ти върнат парите при твой отказ. Тогава защо го правите, ей така, да си въртите едни пари ли?

# 51
Ама вие пишете в собствената си тема отново..

# 52
Ама вие пишете в собствената си тема отново..
2 Прифила пишат.

След малко ще дойде да каже, че парите са върнати.
Реклама на някаква никому неизвестна брокеркска агенция. Смях в залата.

# 53
Последно какво се случва? Къде е истината? Има ли документ? Има ли основателна причина парите да бъдат задържани?

# 54
  • София
...След малко ще дойде да каже, че парите са върнати...
Аз пък залагам, че ще се разберат, агенцията няма да я съди и като комплимент за недоразумението ще и намери желания дом, с по-малък комисион. А после ще последва благодарствено писмо!
Писмо vs дело?
To be continued...

# 55
Маркетинга и рекламата стигат нови висоти!

# 56
Много неграмотно. Чели, недочели. Дистанционна продажба било.
Друг път Simple Smile .

Четенето на нормативни актове не е като четенето на вестници. Ама кой да знае. Бизнес ентусиазъм.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 10:15 от Deborana

# 57
Искам да уточня за всички, които четат темата, че твърденията на Борислав Иванов за употреба на алкохол или упойващи вещества от моя страна не са верни! Това е обида от БЕСТ СЕЛЪРС ООД и не отговаря на истината! По телефона той ме нарече "дете" и се опита да флиртува с мен вместо да върне откраднатите средства.

Всички документи за извършената сделка, включително бордеро, имейли, чатове и писма с обратна разписка са на разположение и показват реалната ситуация, че НЕ съм получила услугата от БЕСТ СЕЛЪРС ООД, за която платих 2000 лв. и съм поискала възстановяване на сумата. Имам и свидетели.

Съответните институции са информирани. Целта ми е да споделя опит и да предупредя други хора, за да не попаднат в същата ситуация. Рекламата на имота също беше преувеличена и невярна- в самия край на Люлин 6 до кв. Факултета и Малка Коньовица без връзка с метро, както се твърдеше от брокера, затова последва отказ от моя страна.

# 58
Айде сдобрете се вече и да приключва рекламния блок.

# 59
Виж какво, няма смисъл повече, да вземат да заключват темата. Без да видим доказателствата няма как да подкрепим когото и да е. Та колкото и да се говори с догадки и недомлъвки, няма смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт