Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 20 299
  • 1 104
  •   6
Отговори
# 495
  • София
И това е от първа страница
"Мисля си, че на моменти (най-вече когато е в комуникация с майка си) се опитва да копира техния модел на поведение в тяхното семейство. А той е, накратко: баща ѝ се е предал, не взима отношение по нищо. Майката командва и решава всичко. Баща ѝ изпълнява. Ако се противи - агресия."

# 496
И това е от първа страница
"Мисля си, че на моменти (най-вече когато е в комуникация с майка си) се опитва да копира техния модел на поведение в тяхното семейство. А той е, накратко: баща ѝ се е предал, не взима отношение по нищо. Майката командва и решава всичко. Баща ѝ изпълнява. Ако се противи - агресия."
Благодаря! Значи все пак съм написал нещо. Днес хич не съм в час, нещо се разстроих и нито ми се работи, нито ми се излиза, нищо не ми се прави.

# 497
Изключително несъвместими характери сте, авторе. Вероятно и тъщата допринася, но не е тя основния проблем.
Била съм в такава връзка  и колкото повече го гледаш, толкова повече изпитваш нужда да го убиеш, закопаеш и стъпчеш.
Не става по- добре с времето.
Стигате  дотам, че не можете да се гледате и те дразни, дори когато диша.
Просто има хора, които вадят най- лошото от нас.
Заедно сигурно, никога няма да сте щастливи. Несъвместими сте.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 17:56 от happy doc

# 498
  • София
Авторе, едно не мога да разбера, наистина.
Защо, за Бога, си причиняваш всичко това? Сам написа - не е единствената жена на земята.
Казваш, че си материално осигурен (макар че, прости ми, 5-тата цифричка ми се губи), имаш жилище, кола, искаш да се отдадеш на развлечения.

Мен ми в чудно друго: как се стига до - аз намам пари за кино? Ти не го ли изказваш - искаш ли да купя билети и да идем да гледаме еди си кой филм? Питам, не за друго, а защото ми е странно ... собствената ти жена, да казва, че няма пари ...ако ти предлагаш киното, за мен е очевидно, че цялата вечер ще си я организирал и платил ти.
Не ми отговаряй, не ми е целта да дълбая, щот аз като му кажа на мъжа ми - хайде да ядем навън, 5 пари не давам иска или не иска да дава пари за това, щото в моята карта има и аз ще платя вечерята или там каквото. Все пак нашите пари са общи.

Колата я третираш като лична вещ, аз и за моята и за колата на мъжа ми казвам нашата кола. Не разбирам каква е тази фиксация.

Много ти е ядосана жена ти, много! И така като гледам, ако верно ти посяга и то за счупена чиния, не виждам шанс. И не, не е майка ѝ виновна, ти си я издразнил жестоко и по това, което виждам, вече те е понамразила. Тъжна работа, вместо да се радвате един на друг, вие се чудите като децата да влезете в безумно съревнования...

Аз мисля, че огромната ти грешка е това, че не я подкрепяш за апартамента и че критикуваш непрестанно решението ѝ. Разбирам, че не си съгласен, ама по държанието ѝ - тя се чуди как да ти отмъсти за това, че не я подкрепяш да постигне нещо, което за нея е важно. Не е от тъщата, за нея е важно, а тъщата е начинът да го постигне. Ако ти я беше подкрепил - а, у, супер, браво, че го постигаш сама и т.н. друго щеше да е.

# 499
  • Пловдив
Аз се чудя вече кое е истина, кое е лъжа.
Това от първи пост - "жена ми я уважавам много и искам да съм с нея, виждам, че е умна и перспективна, красива, забавна е. Прекарвам си добре с нея, обичам я. Искам да сме заедно, да сме семейство, да имаме деца." или тия нови факти от последните мнения за насилие, ревност, ровене в телефона?

Ето....поне ако не друго може да видите как един човек се осъзнава и започва да събира 2+2. Темата си е истина,  а той в течение на мненията започва да си задава и отговаря на някакви въпроси.Автора вместо да отиде и да опука шамар,  вместо да си излезе някъде с приятелите , стои и анализира какво и защо се случва и дали това е нормално

# 500
  • Далечният изток
От толкова интелигентност и анализи авторът въобще не може да различи кое са проблеми, кое е сериозно, кое са бели кахъри. Да се вайкаш, че тъщата те пратила при нейния майстор и не ти дават да избереш боята и плочките, докато жена ти те шамари... Не знам... Тук ти говорят, изписаха тонове форумно мастило да ти отворят очите, ти забелязваш две съфорумки, които ти пригласят. Ми не знам какво да кажа повече. Даже и първите ми постове в тази тема, без да знам останалите подробности, все още са актуални. Повечето пишем 4 дена едно и също. То вече няма никакъв смисъл де...

# 501
  • София
И аз съм на мнение, че двамата са несъвместими. И единият, и другият си имат положителни качества и биха могли да са различни с други партньори. Но заедно изкарват най-лошото от себе си.

# 502
По принцип хора с отговорна работа, която изисква умствена и физическа енергия, няма да има се занимава да се бият следработно за едно перде, една боя или един счупен двигател. Ще искат да си сипят едно и даже биха зарязали чиниите в мивката.

# 503
По принцип хора с отговорна работа, която изисква умствена и физическа енергия, няма да има се занимава да се бият следработно за едно перде, една боя или един счупен двигател. Ще искат да си сипят едно и даже биха зарязали чиниите в мивката.
Абсолютно вярно. Но, ако имаш до себе си някой, който от вратата ти дудне и намила, какво не си свършила,  защо така си направила, децата, тъщата.....няма да ти е окей, а след тежкия ден ще ти иде да го удушиш.

# 504
Че те още деца нямат, тъстовете живеят в оригиналния град и се чуват с дъщеря си по телефона  основно по повод ремонта,
който те плащат. Явно хората са си направили сметката да помогнат на дъщеря им да има жилище на свое име, в което тя да живее временно, докато работи там, а след 5 години, като се прибере в мъжовия апартамент, те да идат там, защото имат и по малък син. Авторът не го устройва новия град, както и работа по ремонт на жилище, в което се гласи да живее , поне временно, но няма дял на свое име и не го питат за ремонта, и търси под вола теле. Тъщата била виновна...
Мен друго ми е чудно, каква професия налага стаж в друг град, при това почти равнопоставен по големина, и то 5-6 години?
Аз се сещам за специализация по сърдечна и детска хирургия, съдия, нотариус, ЧСИ ..
И защо жената, след като е толкова привързана към майка си, не ходи с автора  в родния им град, като той ходи, ама го ревнува , тя при своите родители, той - с приятели и близки
И него го разбирам - в чужд град, без социална среда, хоум офис ..
Ама нали уж е решил да се жертва в името на професионалната кариера на жена си... Много бързо му се е изчерпило търпението, а и любовта мой е отлетяла.
Това, което не мога да разбера е как, при декларация от него доход, да речем едни 8- 9 хиляди лева на месец,  двамата заедно не ходят никъде и нямат социален живот. В провинцията, без наем, без деца, млади хора. С такъв доход спокойно , макар и по скромно, би могъл да издържа жена и две деца в София, на квартира. Освен, ако неговия ипотечен кредит е, да речем , със 6-7 хиляди лева вноска на месец, и на него вноската на жена му по кредита му идва въпреки, или има кой знае какви странични разходи. Или е абсолютен циция. При близо 5 цифрен доход на месец, да прави сметка как жена му поемала само 30 процента от общите разходи, и да се стиска да излязат някъде, щото, видите ли, той нямало да плаща чрез нейния кеф за нейния имот.
Авторе, хората са го казали - доволна жена, весела къща . Вие щом от сега, пресни, пресни, се карате и май вече не се понасяте, по добре се разделяйте, докато е време. Че после хем децата ви ще бъдат нещастни, хем вие.
Аз, ако бях него, хич нямаше да се натискам да се оправям с майстори и материали и ремонти, ако ме помолят нещо- да, иначе - не. Ама той явно гледа на това жилище като на зестрата на жена си, за това хем се натиска да взима участие в разходите и ремонта, хем го е яд, че няма да има дял, и то, при положение че жената, за която се е оженил, вече я чувства като лична собственост,  заедно с нейните доходи,  имоти, житейски решения,  и семейни и  социални контакти.
Автори, моля те, уточни  поне с намек, какво е тази велика специализация,  която налага 5-6 години в друг град, почти като оригиналния, че ми стана интересно. И, защо жена ти не иска да идва с теб там, хем родителите й живеят там, ами те ревнува?
Ако искаш адекватни съвети, де.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 20:37 от Прекрасная Василиса

# 505
Аз се чудя вече кое е истина, кое е лъжа.
Това от първи пост - "жена ми я уважавам много и искам да съм с нея, виждам, че е умна и перспективна, красива, забавна е. Прекарвам си добре с нея, обичам я. Искам да сме заедно, да сме семейство, да имаме деца." или тия нови факти от последните мнения за насилие, ревност, ровене в телефона?
+1

Ако наистина го е ударила, не мога да я оправдая по никакъв начин. Каквото и да е станало, удари прекрачват една граница от където няма връщане.

Но не разбирам автора защо ще се натиска да седи с такава жена? 30 страници обяснява надълго и широко как иска уважение и се споменават някакви абсолютни дребнавости, а чак сега се споменава това? Като става дума за уважение, физическо насилие и болезненена ревнивост ми се виждат далеч по-големи проблеми от всичко изнесено по-рано. Та ми е трудно да повярвам на последните постове.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 21:21 от Tessaria

# 506
Ами като е толкова тежко положението - разделете се. Нито имате деца, нито какво да делите както установихме. Щом си толкова нещастен и те тормозят, даже не виждам смисъл от тази тема, какво се опиташ да спасиш?

# 507
  • Пловдив
Защо не отидете да кажете на мъжа си "ти не си никакъв мъж"
На моя няма да му направи никакво впечатление. Но той е абсолютно 100% уверен в мъжествеността си. Дори като простира е мъжествен. Никак няма да се впечатли, че му казвам, че не е никакъв мъж.

# 508
Ако действително е ударен, съчувствам му защото мразя насилието, НО за мен е изключително странно цялото му поведение, как постоянно изтъква колко е добър и съобразителен и как сам се вкарва в ролята на жертвата…

# 509
  • Пловдив
Ако действително е ударен, съчувствам му защото мразя насилието, НО за мен е изключително странно цялото му поведение, как постоянно изтъква колко е добър и съобразителен и как сам се вкарва в ролята на жертвата…

Странно ти е защото го гледаш отстрани и не си с неговият влюбен поглед

Общи условия

Активация на акаунт