Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 20 781
  • 1 125
  •   8
Отговори
# 945
  • София
На мен авторът веднага би ми създал несигурност с това, че си е постлал да има неща на негово име, но не му е комфортно да подкрепи жената да направи същото. Тоест, той иска да държи властта и контрола, а не двамата да са партньори.

Стига де ....верно ли написа така.
Автора си е създал нещата на негово име години преди да се запознае с тази жена , която му става съпруга
Та си създава нейните неща ДНИ преди сватбата!

Да, защото след сватбата нещата се променят. Разбирам защо за автора е неприятно, но за една жена е изключително глупаво да се постави във финансова и материална зависимост от мъжа. С идването на деца, тя ще става все по-уязвима и ще има все по-малко възможности да се подсигури. Авторът от своя страна е готов да плаща наем, но не и да остави жената да изплаща спокойно собствен апартамент. Тоест, предпочита да налива пари в чужд джоб, отколкото в собственост, която е само на съпругата му. И всичко това на фона на щедър семеен бюджет.

В обратната ситуация, ако жената имаше апартамент на свое име преди брака, а мъжът нямаше никаква собственост, щеше ли да си против мъжът да придобие нещо преди брака, или щеше да настояваш да се жени и да дели наполовина всичко новопридобито в случай на развод?

# 946
На мен авторът веднага би ми създал несигурност с това, че си е постлал да има неща на негово име, но не му е комфортно да подкрепи жената да направи същото. Тоест, той иска да държи властта и контрола, а не двамата да са партньори.

Стига де ....верно ли написа така.
Автора си е създал нещата на негово име години преди да се запознае с тази жена , която му става съпруга
Та си създава нейните неща ДНИ преди сватбата!
Години или дни, по закон е едно и също - ПРЕДИ СВАТБАТА.
А след сватбата, авторът не приема съвети как да СИ харчи парите, но иска да командва жена си за нейния доход (дали за ипотека или за парцалки). Прочетете някоя статия. Икономическият контрол е една от формите на домашно насилие.

# 947
към автора - най-добре поискай ключ. Темата в този вид вече не ти е полезна.

# 948
  • Пловдив
Само ,че автора има пари да си плаща ипотеката и да живее нормално.

Тя няма ......и не е честно той да плаща за нещо , което не е негово , няма и да бъде.

Ама там ....то ще остане за детото....може и да не остане......утре каката може да си бие камшика и автора е плащал за тоя дето духа

Тя не е плащала нищо щото няма с какво.

Ипотека,.парцалче, дамски превръзки и е дотам. След години може и да взима добри пари , днес обаче не взима ....

Забелязва се една тенденция в която на мъжът се гледа като на банкомат а на  всяка негова съпротива за контрол.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 19:28 от Sun2000

# 949
Само ,че автора има пари да си плаща ипотеката и да живее нормално.
Тя няма ......и не е честно той да плаща за нещо , което не е негово , няма и да бъде.

Тя има пари за ипотеката, както има и остатъчни пари за скромен живот. Няма пари за екстри - за екскурзии, за кина, за ресторанти. Аз, например, ако съм си решила да живея аскетично с 600 лв, но да имам апартамент кой може да ми каже, че не е правилно това? Дори от неговите разкази не става ясно кой изисква ходенето по развлечения - доколкото добих представа, той се оплакваше, че тя се е съсредоточила над ремонта и екскурзиите не са й приоритет. Вече това да мъж да заведе жена си на вечеря се нарича "да доплаща за нещо, което не е негово" ли? Не ми звучи като това момиче да е било на all inclusive при него. Прекали много с описанието на това "косвено изплащане", наистина.

# 950
  • София
ОК, Сън, надписи в хладилника - това си го купих аз и ти няма да го ядеш, защото си плащаш за твоя имот.

# 951
@Sun2000 нещо бъркаш нещата или проектираш, не мога да разбера?
Като какъв банкомат го действа момичето, при положение че сама си плаща ипотеката, ремонта и т.н.? Авторът е този, който иска въпросните развлечения и се ядосва, че за нея са на заден план заради изредените разходи - тоест тя не го кара да ходят по екскурзии и кина, а той е този който държи и явно иска и да си ги делят.

# 952
  • София
Сън, това, което описваш, не е семейство. В семейството и двамата наливат в другия неща, които няма да си приберат при раздяла. Но ако някой мъж чувства нещата по този начин, да си намери жена, която изкарва колкото него или повече. Така няма да чувства, че налива в чуждо (въпреки че той няма против да налива в наем, затова и излиза, че проблемът не е наливането в чуждо, а това жената да има автономия), защото изкарва повече.

Не ми отговори в обратната ситуация какво ще посъветваш мъжа.

# 953
  • Пловдив
@Sun2000 нещо бъркаш нещата или проектираш, не мога да разбера?
Като какъв банкомат го действа момичето, при положение че сама си плаща ипотеката, ремонта и т.н.? Авторът е този, който иска въпросните развлечения и се ядосва, че за нея са на заден план заради изредените разходи - тоест тя не го кара да ходят по екскурзии и кина, а той е този който държи и явно иска и да си ги делят.

Точно ,ама точно ...............Апартамента е купен с нейн кредит за НЕЙНИТЕ родители (това май го пропуснахте).За нея има само НЕЯ .........тя не иска да ходи на екскурзии (няма пари) , не иска да ходи на кино (няма пари) не иска еди си какво си ( няма пари).
За нея той НЕ Е семейство! Тя си иска да си плаща ипотеката , ремонта , да си живее с 600те лева и тогава въпроса е за какво въобще се омъжила. Да не би да се надявала на киното , екскурзиите ама друг да ги плаща докато тя си плете кошницата самостоятелно.

# 954
Явно проектираш. Безмислено е да спорим за отношенията на хора, които не познаваме. Още по-малко, че тук е изложена само една гледна точка и то на авторът, който очевидно не е обективен.

# 955
  • София
Ахаа, по тази логика, всяка жена, която си е купила апартамент преди връзката и има малка заплата, не става за връзка.
Ами, изненада! Съществуват "извънземни", т.е. истински мъже, за които това не е никакъв проблем.

# 956
Той за финансите май е започнал да мрънкяви още преди този легандарен апартамент:

Цитат
Ние сме се разбрали още щом заживяхме заедно за финансите - кой колко плаща, кой какво поема. И двамата си бяхме окей с това, никой нищо не се е оплакал. Цялото ми говорене е за да има пари за себе си.

Представям си майка й какво е казала като е разбрала, че дъщеря й - довчерашна студентка и днескашна стажантка - се е "разбрала" за разходите с приятеля си, печелещ почти петцифрена заплата. Влюбената дъщеря може и да е била "окей с това", но после мама да й отворила очите, че е леко нечестно. Нищо чудно, че родителите са искали да има апартамент на свое име. Въобще се чудя как и от сватбата не са успели да я откажат...

# 957
  • Пловдив
Сън, това, което описваш, не е семейство. В семейството и двамата наливат в другия неща, които няма да си приберат при раздяла. Но ако някой мъж чувства нещата по този начин, да си намери жена, която изкарва колкото него или повече. Така няма да чувства, че налива в чуждо (въпреки че той няма против да налива в наем, затова и излиза, че проблемът не е наливането в чуждо, а това жената да има автономия), защото изкарва повече.

Не ми отговори в обратната ситуация какво ще посъветваш мъжа.

Винаги съм бил за равенството в една връзка. Обаче няколко пъти казах ,че изразявам лично мнение и към днешна дата не бих бил съгласен аз да се прецаквам заради някой друг.Познавам хора дали по милион на бившите си съпруги , аз. Обаче нямам. Живея с това,  което имам и ако някой има претенции за нещо повече или ставаме равни в това начинание или да си задоволява претенциите без мое участие. Това го казвам с ясното съзнание, че няма намесени деца и други фактори.

Билет за кино няма да ме бутне,  но издържането на здрав, прав човек живеещ с мисълта "Аз" в семейство ,ще ме.

И най важното от цялата тема , за която и аз се жегвам.....върху автора се упражнява насилие ......което удобно пропускате!

# 958
  • Пловдив
Е, явно и автора. И затова ще остане сам.

# 959
  • София
Толкоз умна, че ще бичи с къси пари още 20 години, защото обещаното, не е като даденото.
Будала.

Искам да видя потребителките тук, как разбират, че преди сватбата, милото ще купи апартамент на мама и ще живеят на нейната заплата 😂

Общи условия

Активация на акаунт