Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 20 861
  • 1 128
  •   6
Отговори
# 1 080
В темите за видовете бюджети сто пъти е писано, че при разделните такива всеки прави с остатъка от доходите си това, което сам реши - един купува имоти, друг налива в крипто, в акции, злато, трети - дарява и т.н. То затова е наречен и разделен бюджет - част е за общите разходи, но остатъкът е частен, не общ Simple Smile Да го имат предвид разни любители на идеята, че тяхното си е само тяхно, които обаче трудно преживяват, че и това на партньора си е само негово.

# 1 081
  • France
Аз пак да попитам, как се чувства използван, когато пропорционално плаща по-малко?
Обичам математиката. Тя спестява много въпроси

# 1 082
Аз не разбирам как така семейство, пък с разделен бюджет.

# 1 083
И друго се сещам… Sun беше попитал, ако ролята беше обратна. Ние с мъжа ми сме били с разменени роли, аз изкарвах много повече. Нито съм му казала “скъпи, ами като изплащаш кредит за ремонт на жилище, където живее майка ти, няма да ходиш на ресторант, хайде излизам, чао”, нито “токът и водата са твое задължение, ипотеката мое Sunglasses, храната наполовина”.

# 1 084
Не виждам за какво той да се чувства използван. Предишната му приятелка изобщо не е работила, издържал я е на 100% и не се е чувствал използван, някакви кредити май беше изплащал на нея и баща й и беше писал, че "няма нищо срещу тях". Тогава не е бил използван, нали така, сега обаче - тежко използван, при положение, че жена му внася 1/3 от разходите. Дайте да видим с колко се вътри в момента (тоест, в предишния момент, когато живееха заедно). 1/3 са 700 лв, значи ако тя внасяше 50% от разходите, щеше да дава още 400 лв.
С 400 лв се вътри, това е сумата, която събаря мъж с почти 4-цифрена заплата!
Използван, как ли не. И ако тя не си купи билета за кино, не отиват.

Пренебрегван може би се чувства, с пълно основание. Но отношението му към парите е странно по принцип. Иска тя да плаща киното на 5-6 пъти веднъж. По начало е абсурдно да си броят пътите. Нали са семейство, за бога.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 14:54 от Uncommon

# 1 085
  • France
Правилно, Ън. Затова и аз не мисля, че проблемът е толкова в парите, колкото в независимостта на жена му. Трудно се командва човек със собствен дом и кариера.

# 1 086
  • Пловдив
И друго се сещам… Sun беше попитал, ако ролята беше обратна. Ние с мъжа ми сме били с разменени роли, аз изкарвах много повече. Нито съм му казала “скъпи, ами като изплащаш кредит за ремонт на жилище, където живее майка ти, няма да ходиш на ресторант, хайде излизам, чао”, нито “токът и водата са твое задължение, ипотеката мое Sunglasses, храната наполовина”.

Mandy , пак ще се повторя , ако имаше отношение към него , ако не се правиха неща "подмолно" , ако не се създаваше впечатление ,че жена му и майка му не го бръснат за слива , най вероятно , той щеше да си плаща. Ама те (тя) не само му се качиха на главата ами и танцуват отгоре. И разглеждайки семейната динамика (според думите на автора) в нейното семейство , не са очаквали ,че мъжът може да въстане и понеже малката не знае как да се спправи с това , започва с насилието. Че е бунак , бунак е , но май не толкова.

Апартамента , парите , сватбата, киното ......всичко са капки в кофата , с което той е правил компромис в името на "семейството" ,  ама и нищо не получава насреща.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 14:55 от Sun2000

# 1 087
Аз не разбирам как така семейство, пък с разделен бюджет.

Ами просто не си събират парите на едно място, всеки си има банкова сметка, един плаща едно, друг друго, както са се разбрали, а каквото му остане на всеки си стои в неговата сметка.

Едно време хората са си слагали заплатите в общ буркан, сега си ги държат в банковите сметки. Ние нямаме обща банкова сметка с мъжа ми, никога не сме имали и  и не ща и да имаме. Най малкото при обща сметка/бюджет трябва постоянно да се отчиташ и съобразяваш какво си похарчил, не е моето. Всеки у нас си има отделни финанси, включително и детето, откакто стана на 14.

Не виждам за какво той да се чувства използван. Предишната му приятелка изобщо не е работила, издържал я е на 100% и не се е чувствал използван, някакви кредити май беше изплащал на нея и баща й и беше писал, че "няма нищо срещу тях".
Скрит текст:
Тогава не е бил използван, нали така, сега обаче - тежко използван, при положение, че жена му внася 1/3 от разходите. Дайте да видим с колко се вътри в момента (тоест, в предишния момент, когато живееха заедно). 1/3 са 700 лв, значи ако тя внасяше 50% от разходите, щеше да дава още 400 лв.
С 400 лв се вътри, това е сумата, която събаря мъж с почти 4-цифрена заплата!
Използван, как ли не. И ако тя не си купи билета за кино, не отиват.

Пренебрегван може би се чувства, с пълно основание. Но отношението му към парите е странно по принцип. Иска тя да плаща киното на 5-6 пъти веднъж. Прредставям си мъжът ми да ми каже: "Ходихме по разни представления, аз купувах билетите, сега е петият път - ти ги купи". То реално аз купувам такива билети, защото аз организирам у нас веселата част и пътуванията, но по начало е абсурдно да си броят пътите и ако на петия - шестия път тя не плати, значи не ходят.

А, чувствал се е, че напълно основателно, затова е и вече бивша.  Кредитите е помогнал, понеже са за здраве,  а той е мека Мария, пък и човешко е, нормално. Но като е прекалила и тя и е вече аут.

Абе избира някакви неориентирани пикли, пък после не му е добре.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 14:52 от Iris04

# 1 088
  • France
Не се правят подмолно, а най-открито. Съвсем нормално е такава голяма покупка да се направи преди сватбата. Учудващото е, че той е против.

# 1 089
Не виждам за какво той да се чувства използван. Предишната му приятелка изобщо не е работила, издържал я е на 100% и не се е чувствал използван, някакви кредити май беше изплащал на нея и баща й и беше писал, че "няма нищо срещу тях". Тогава не е бил използван, нали така, сега обаче - тежко използван, при положение, че жена му внася 1/3 от разходите.

Той тогава установил, че такава жена не му трябва, трябвал му отборен играч (изразът е негов, такава романтика лъха от него, че просто...). Та явно е решил, че в следващата връзка няма да отстъпи нито сантиметър вражеска земя и ще се бори за всяка стотинка и ще се опълчи и срещу най-малкото прецакване. Има нещо доста сбъркано в избора на жени на автора. Искал зряла жена, отборен играч, но така се СЛУЧИЛО, че писал на млада, красива, забавна (пак по негови думи) студентка във ФБ и очаквал, че тя за нула време ще се еманципира от влиянието на семейството, след като той приложи няколко техники и похвати за еманципиране. А, и междувременно, той няма да се съобразазява, че разликата във възрастта им е повече от 10 години, веднага е побързал да се разберат кой какво поема вкъщи като разходи. Е, ако съм една майка на такава дъщеря и аз бих й казала да мисли оттук нататък само за себе си, щом среща такова отношение.

# 1 090
Не се правят подмолно, а най-открито. Съвсем нормално е такава голяма покупка да се направи преди сватбата. Учудващото е, че той е против.
Мои приятели планираха да си купят по-нови коли на лизинг, и двамата си ги купиха преди сватбата.
Никой на никого не се е обиждал.
Тук единственото оправдание на автора е, че той го бил купил "много преди това", еми браво, кво да направим ние, че си в по-напреднала фаза в живота?
А пък аргументът, че неговият апартамент бил купен за семеен да живее с жена си, която и да е тя, така е трогнал съпругата му, че...

# 1 091
Simple Smile Няма как обществото да приема за нормално по-възрастен мъж хем да си къта своето, хем да изисква от млада жена и да гребе наравно с него, и да ѝ нарежда за какво да си харчи парите.
И в Ориента вече не е така, какво остава в Европа.

# 1 092
Delta_12 те точно най-големите скъперници търсят "отборни играчи" за партньорки.
Защо мъж с пари не си търси "отборен играч"?
Че и млади и неопитни ги търси, нарочно, за да може да ги манипулира и контролира.
Майка й обаче го е надушила какъв сметкаджия е и с право е настояла дъщеря й да си купи имот на нейно име.
Бившият ми също искаше "отборен играч". Накрая се оказа с толкова спестени хилядарки в сметките докато аз съм се пънела да плащам всичко по равно.

# 1 093
Ами защото овреме се казва, така и така,  искам да живея и работя тук, искам да си имам собствено жилище, че всичко става, планът ми е такъв. С това компромис не мога да направя и т.н и т.н. А не ей така изведнъж, мама каза тва и сега аз така и така. Ама е искала сватба и да се жени, защо просто не си действаше по план, без да иска сватба. А че мъжката част си има своите психопатии,  това е ясно. Общо взето човек зависим от мама, не ми го хвали, било то мъж или жена.

# 1 094
  • София
Да припомним, че авторът няма проблем да плаща, има проблем пари от "бюджета" да отиват за имот на жената. Чувства се използван, защото авторката придобива нещо, в което той няма дял при евентуална раздяла, и я наказва, като отказва да плаща дреболии като билета за кино. Няма проблем обаче, ако жената няма нищо свое, а вместо това харчи за парцалки. А авторката все пак осигурява безплатно жилище, което пести на автора повече от нейната вноска, развива се кариерно и вероятно върти домакинството. Далеч е от това да не допринася. Та какво иска авторът?

За много от другите неща съм съгласна, че не са ок от нейна страна, но ето тук той показва едно много грозно лице.
Според мен той има проблем , защото се чувства използван, не защото няма да има дял в имота й (за какво му е имот в малък град, който той не харесва). Проблемът му е начинът, по който се случва, а именно неговите чувства и мнение нямат значение за тази жена.
Иначе съм съгласна, че звучи странно това, че не е живот със 700 лв и изобщо, че се коментира киното. Но според мен, ако не ставаше дума за този град той щеше да подкрепи жената за имота.

Сериозно ли е написал, че дава 1500 лв, при все, че заплатата му била 5 цифрена?

След като се чувства използван защо се събира с жена, която печели в пъти по-малко и няма как да е наравно с неговия стандарт? И няма да се чувства използван, само ако той решава кога тя да придобие имот ли? Реално в момента живее в дома на много по-млада жена и се оглежда в нейната заплата, предвид че неговата е в пъти по-голяма. Действията и коментарите му показват, че иска властта - той няма проблем да плаща наем, няма проблем жената да харчи за парцалки, има проблем да инвестира в собствен имот, който в крайна сметка е независимост. За мен заключението е, че той желае тя да е зависима.

Ако се чувства използван, решението е другия път да си търси жена, която печели повече. Но тогава няма да може да се налага. Ако това му пречи, всичко е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт