Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 37 668
  • 1 912
  •   1
Отговори
# 1 890
Проблема е, че 2 поколения живеят под един покрив!
Аз съм израстнал в 5-членно семейство - баба ми по майчина линия, нашите, аз и сестра ми. Ставал съм свидетел, многократно, на спорове между баща ми и тъща му ( баба ми), затова: На колко части да се дели тока, парното, водата и т.н. Неизбежно е! Затова, всеки сам си преценя. Аз така не мога и отказвам да живея. Живея с жена ми и детето - това сме семейството, точка! Сметките ги следя и плащам аз, през акъла не ми е минало да искам от жена ми. Но по този начин, нито нашите, нито техните, имат правото/предпоставките, да имат претенции/думата по отношения на сметките.

# 1 891

Ама как може да отида на майната си и по цял ден да работя, само заради един човек и после този човек да ми бие шамар и да казва "умри, куче!"? Не мислите ли, че какъвто и човек да е, като няма отношение, което тъй повтаряте че потварям, като няма отношение, ще изпуши в един момент?

Това с шамарите, клетвите и други никак не е добре, направо е отвратително и не мисля, че има човек (било мъж или жена) да го търпи. Тази жена не е за търпяне.

Но не биваше да казваш, че ако разходите за колата са само твои - няма да се качва в колата, да ходи да ражда с градския транспорт, с него да вози и бебето.....Не е ОК това. Никак.

Нашата кола изцяло ММ я поддържа, зарежда, данъци и каквото там, той и сам я купи. Аз пари за нея не му давам, нито ми и иска. Ама да ми каже - няма да се качваш в тая кола, щото не плащаш за нея......

Това говори за теб лошо. За нея лошото - ясно.

# 1 892

Ама как може да отида на майната си и по цял ден да работя, само заради един човек и после този човек да ми бие шамар и да казва "умри, куче!"? Не мислите ли, че какъвто и човек да е, като няма отношение, което тъй повтаряте че потварям, като няма отношение, ще изпуши в един момент?

Това с шамарите, клетвите и други никак не е добре, направо е отвратително и не мисля, че има човек (било мъж или жена) да го търпи. Тази жена не е за търпяне.

Но не биваше да казваш, че ако разходите за колата са само твои - няма да се качва в колата, да ходи да ражда с градския транспорт, с него да вози и бебето.....Не е ОК това. Никак.

Нашата кола изцяло ММ я поддържа, зарежда, данъци и каквото там, той и сам я купи. Аз пари за нея не му давам, нито ми и иска. Ама да ми каже - няма да се качваш в тая кола, щото не плащаш за нея......

Това говори за теб лошо. За нея лошото - ясно.
Изкарано е малко от контекста.

Самоцитирам се:
Цитат
Тц, вноската по колата и нейната поддръжка е твой личен разход, не го слагай в семейния бюджет. Значи вадим 1000лв. Тоест тя е давала 440, а ти 950. Да, тя е давала много повече отколкото е трябвало.
Така. Ти ако си ми жена, след това казаното, автоматично губиш правото да влизаш в колата ми, когато и да е. Автобус/влак и се спасявай. Такси. Будила ме е сутринта рано - закъснява; ставам, паля, карам - стига навреме. ОК, как беше - "Всичко мое е мое, всичко негово е общо". Колко удобно. Едно дете като се появи - с влака! Раждам - еми сори мацка, тя колата не е в бюджета, той ще ти плаща наем и за жилището - е сега си ходи до родилното пеша.
Тук историята беше че анимираната ми държеше сметка че не давам достатъчно пари за семейния бюджет. Пак за пари и сметки ставаше дума, както вече стана в 50% от страниците тук. И ми държеше сметка че не давам достатъчно пари. Накрая сметнах че давах по 2000 лв. месечно, а тя по 450. И ме изкарва че колата е мой личен разход. Еми като е мой личен разход, само аз ще се возя, по тая логика.

Както съм казал вече няколко пъти, скоро ще спирам да повтарям, защото не се разбира от дума:
Аз пари за колата не съм искал никога.

В това включва, но не само:
- ремонт
- гориво
- самата кола - вноска
- гуми
- масло
- филтри
- автомивка

Ама после да ме изкарват стиснат на фона на разходите ми, е няма да стане. И през това време съм плащал и сватбени разходи там пак към 70-80% докарах от плащането.

Пак удобно се забравят подробности и се вади едно парченце от целия пъзел, за да изляза аз виновен. Органът над раменете (както каза някой по-назад в темата) трябва се гледа, а не под корема - допълвам аз!

# 1 893
Това беше по повод, че след като колата е негова, тя си е изцяло негов проблем. Което означава, че тя като толкова има нужда от кола, просто си купува и това е. Ама не си купува. Все пак говорим за връзка с някакъв вид разделение на бюджета, не всичко общо.

# 1 894
Без значение от контекста, не прозвуча добре. Казвам го добронамерено, не за да те изкарам лош или подобно.

Ми че една раждаща жена, човек от улицата - непознат ще я закара. Може би гневът ти говори вместо теб, но така де - звучи грозно това за жената, детето....

# 1 895
Виж какво авторе, не може да искаш от-но-ше-ни -е. Нито от жена си, нито във форум. Почнеш ли да изискваш по тоя начин, не само че  няма да получиш отношение, ами нищо. Отношението се дава доброволно, а не по изискване. Жена ти трябваше да те обича, тъстовете да те уважават, ако не, поне да си траят. Ти това от самото начало не си го имал, защото с такива хора си избрал да се сродиш. Нима не си видял, че жена ти е контролираща, истерична, обсебваща и склонна да не си мери думите? Че е залепена за майка си и и снася всичко? В гражданското упоиха ли те да те заведат, или доброволно каза "да" на хора, нарочно не кажа на жена, защото явно тя върви в комплект с майка, баща, чичо и учинайка.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 13:27 от Iris04

# 1 896
Виж какво авторе, не може да искаш от-но-ше-ни -е. Нито от жена си, нито във форум. Почнеш ли да изискваш по тоя начин, не само че  няма да получиш отношение, ами нищо. Отношението се дава доброволно, а не по изискване. Жена ти трябваше да те обича, тъстовете да те уважават, ако не, поне да си траят. Ти това от самото начало не си го имал, защото с такива хора си избрал да се сродиш. Нима не си видял, че жена тие контролираша, истерична, обсебваща и склонна да не си мери думите? Че е залепена за майка си и и снася всичко? В гражданското упоиха ли те да те заведат, или доброволно каза "да" на хора, нарочно не кажа на жена, защото явно тя върви в комплект с майка, баща, чичо и учинайка.
Ми, не. Това тук ми е грешката. Голяма. Не усетих. Бях или заслепен или надяващ се.

Без значение от контекста, не прозвуча добре. Казвам го добронамерено, не за да те изкарам лош или подобно.

Ми че една раждаща жена, човек от улицата - непознат ще я закара. Може би гневът ти говори вместо теб, но така де - звучи грозно това за жената, детето....
Толкова съм изпънат вече като струна - гняв, разочарование, стрес, адвокат, обаждания. Почнах вече рязко да реагирам, нямам търпение. Особено при провокации.

# 1 897
Авторе, съветвам те да мислиш внимателно как се изразяваш. Че винаги ще има някой, дето няма да те разбере или ще изкриви думите ти - едно на ръка. Обаче понякога наистина не става ясно мислиш ли, това, което пишеш или се заяждаш. И в тази връзка - не отвръщай на нападки с нападки. Само по-зле ще стане. Не само тук. Ти и с жена си правил същото - тя демонстрирала кофти отношение, ти съответно почваш да се заяждаш за пари. Това е като да изневериш, за да си върнеш, че на теб са изневерили. Или с други думи - глупост. Сядаш и водиш разговор - аз това ще променя, ти - онова. Ако не става или отсреща няма съдействие - кой от къде е.

# 1 898
На автора тотално му е писнало просто, до гуша му е дошло , затова говори така.

# 1 899
Хайде сега, съфорумките виновни, че на ЛГ са му лабилни нервите. Оправдания, оправдания... но не минават пред всеки.

# 1 900
А тя като била изнервена беше оправдана, че реагирала така към него, той е провокирал. Сега вие него го провокирате и нападате.

# 1 901
Хайде сега... ЛГ от първа страница започва с провокациите към "вие, жените" Wink Тая тема не е създадена точно, за да бъде потърсен съвет.
Търси се провокацията, драмата, скандалът.
Тролска му работа.

# 1 902

Точно както моделът на насилниците от статиите, които четох, тя искаше да ме изолира от семейство, приятели и да се преместим там. Срещу този модел се борих. Срещу този модел ми беше проблемът.

Авторе, звучиш като жена. Не ти го казвам с цел да те обидя, не влизай в ролята на жертва, ти си мъж и жените хич не харесват мъже жертви.

# 1 903
Мъж с почти 10 к заплата чака от жена си 50 лева за ток, а тя му бие шамари заради счупена чиния... И един мармот завива шоколада в станиол...

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 13:46 от Прекрасная Василиса

# 1 904
  • Обран бостан ;)
Авторе.

потребителките така пламенно защитават жена ти, защото нямат такова нещо на главата.

Я да им е снаха ... Trollface

Общи условия

Активация на акаунт