Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 37 584
  • 1 912
  •   1
Отговори
# 1 905
Аз виждам и в него кривини, може наистина да е бил дразнещ на моменти, но по съвсем възпитан начин.
Докато извън неговите описания за мамината, не е много сложно според поведението ѝ и действията да видиш, че момата не е читава и не става.

# 1 906
Аз си признавам че имам кривини. Може да не мога да ги видя, но знам, че имам. Затова, съм казал и на нея, и на приятели мои, и на бившите ми там преди това - като нещо не ти харесва - говори с мен, да комуникираме - не съм перфектен.

# 1 907
Разпределението на семейния бюджет между двама е един от фундаментите на брака. Щом жените искат равенство и равноправие, не само мъжът слага престилката и пуска робота и прахосмукачката, а и жената участва в сметките. Дали е пропорционално, дали е при равни квоти, няма значение. Ако двойката е хармонична, тези теми изобщо не стоят на дневен ред. Силно се удивлявам на мисленето за 50-те лева, ами това е принос, принципен  въпрос. Може да са 50 лева за ток, може да са хиляда лева за спа уикенд. Все за двойката са. Тук доста потребителки в темата , доколкото съм ги чела, са кариеристки / не го казвам с лошо/, значи, работят за пари. Ако мъжете им ги издържат, те с какво допринасят, като са по задачите си по цял ден, а накрая тмъже готвят и плащат всичко.
Има нещо дето не го схващам аз  в тази тема и не мога да разбера какво е.
Макар и аз да не знам къде и колко се плаща за тоци и води, но пък моята заработка е равна, клкото и мм да иска да плаща всичко, защото той пък така е възпитан. Аз правя големите покупки вкъщи за уреди, дизайн, та и той дори не знае кое колко струва, защото поръчвам и ми го доставят, хич не го питам. Просто ми е супер нелепо някоя съруга с претенции да иска мъжът и да я издържа. Не схващам, наистина. И то не че иска, ами тук автора го разколачиха колко е стиснат при 5 към едно принос.

# 1 908
Такива изчисления и дебнения вътре в двойката кой колко дал, платил, пък другият колко, ама достатъчно ли било, недостатъчно ли, защо, как, пък ще може ли да яде от скъпото сирене, ако този месец е дал малко по-малко пари, пък ще се вози ли на колата до родилното, ако не са му стигнали парите за 50 на сто от цената на зимните гуми... са признак или на кинтонямане, или на обич-нямане. Или и на двете. Най-общо казано.

Иначе ток и вода се плащат в аппа на банкирането. За любителите на изчисленията, които обаче не знаят къде да си платят водата Grinning

# 1 909
  • София
Аз си признавам че имам кривини. Може да не мога да ги видя, но знам, че имам. Затова, съм казал и на нея, и на приятели мои, и на бившите ми там преди това - като нещо не ти харесва - говори с мен, да комуникираме - не съм перфектен.

Всеки човек има кривини. То и затова е интересен човешкия род, защото всички сме уникални и различни.

Виж, хубаво е да търсиш обратна връзка, но човек не винаги е склонен да каже, защото се чувства неудобно. А и всеки си живее с кривините, за някого са чаровни, за друг са леле мале.

Ако искаш да чуеш - не реагирай така агресивно, не е важното нито винаги да клякаш, нито да си винаги прав. Радвам се за теб, че си успял да се развиеш кариерно и да се радваш на добри доходи, но това не те прави повече човек от някого, който взема по-малко от теб. Щото по тази логика, какво да каже един пенсионер?
Ти, започвайки да градиш семейство, е редно да работиш първо по създаването на ние. Не аз, моята заплата, моят апартамент, моята кола и нейния ток. Трябва и двамата да дораснете за нашите доходи, нашето жилище (дай Боже имоти), нашата кола и нашите режийни. Този преход иска време. Тогава и уважение ще има, и няма да има значение от чия заплата е платен тока, както и какво сме купили за ядене и кой колко е изял.

# 1 910
Хайде сега... ЛГ от първа страница започва с провокациите към "вие, жените" Wink Тая тема не е създадена точно, за да бъде потърсен съвет.
Търси се провокацията, драмата, скандалът.
Тролска му работа.

Така е, тук многократно му се дадоха съвети, обаче той не поема нито тях, нито градивни критики. В ролята на жертва е, отделно държи да се изтъкне колко добър, щедър и търпелив е, а когато някое мнение не му хареса директно агресира, явно избива много комплекси. Нямам друго обяснение. Включително, че вчера писах, че реално тази тема е за ключ, защото неговият казус е приключил - щом се развежда? Той каза не, не била за ключ. 😄

# 1 911
Заключете темата. Ще създам нова, в която ще разкажа историята след като приключи развода.

# 1 912
  • Sofia
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт