Седмокласници 2025/2026 - тема lll

• 29 748
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
  • shumen
При моя обявяват и тестове,и класни и контролни.Тая седмица ще правят по История тест и МАТ контролна и са им казали.

# 211
  • София
При нас обявяват само контролни и класни и само тях връщат. По История и по География никога не са правили контролно, само тестове, ама по Музика са правили контролно🤣

# 212
При нас почти всички писмени, без значение като какви са обявени в ел. дневник, включват и тестова част. Всичко се връща за подпис и после на учителя. Има случаи (с баткото преди време), когато учителят греши и не е редно да се оставя така, с грешките.

# 213
  • До морето
И при нас всичко се носи за подпис и се връща веднага на учителя. Имаме фб група на класа с участието на всички учители и там публикуват още през деня съобщение от сорта на: "Контролните работи са върнати на учениците за подпис."
После обаче има срок за връщане и ако не го спазиш, получаваш забележка, затова подписвам още в колата и го оставяме там за следващия ден.

# 214
  • shumen
Детелина,и при моя на два пъти се случва учител да греши точките.Затова искам и аз да го видя.
Boho chic,това със забележките е добро.И пак ще има деца ще хитруват.

# 215
Здравейте!
Има ли деца, които посещават курсовете по математика на " Междучасие" при Румен Павлов?

# 216
При моя ги дават за подпис, донесе оценка 2 по БЕЛ 🤣 реших от добро сърце да звънна на госпожата да попитам на какво да наблегнем… писала му наказателна 2, защото не млъква в час. Останаха само 6 месеца, ще ги избутаме.
Моята госпожица имаше 2 в първи клас за... забравен учебник. Не за демонстрирани незнания, а за забравен учебник, освен това, имаше и забележка за същото. И така 4 години психиески тормоз...

# 217
  • shumen
Моя в първи клас имаше 2 по Изобразително,защото не искал да реже и лепи.Оттогава до ден днешен този предмет го мрази.

# 218
Най-голямата драма при нас беше също в 1 клас, забравил си бил тетрадка или учебник, писал на лист и нямал печат с усмивка. По-страшно от двойка беше. 🤣 Затова до ден днешен мъкне тежката раница и нищо не оставя в шкафче, да не би някога нещо да забрави да вземе или напише.

# 219
Чудя се, защо учителите разбират училището като стрес и тормоз. Не може ли да се опиташ да си представиш материала интересно и да предизвикаш любопитството на децата. Сега децата са различни, обаче образователната система не се е променила от след Освобождението, само дето не ги бият с пръчки.

Иначе от нас резултатите са шарени, но се опитвам да не ѝ вкарвам стресът. Виждам, че има знания, чете книги, това че на тестове се обърква се надявам до НВО да го изчисти. Математиката не е е добре, но да се надяваме, че поне малко от малко ще отлепи по_нагоре от 70 точки. БЕЛ е добре, преразказ до две-три грешки, в повечето случаи запетайки. Обаче тезата и е най-отвратителното нещо на света. Каза ми, че си разкъсва душата като ги пише тези глупости. Не знам какво да правя, казах ѝ да стисне зъби и да избута тезата тази година, но ми е жал за нея.
Иначе бяха снощи на "Под игото". За моя изненада ѝ е харесало, каза, че актрисата, която играе Рада влизала много добре в образа си. Стана ми смешно, вкъщи имало театрален критик.
Записала се е на олимпиада по математика, не вярвам да се справи много, но поне ще е опит.

# 220
  • Където морето целува небето...
Някой запознат ли е този лист с формулите, който дават на НВО дали се променя всяка година с обявяване на формата (ако има някаква промяна) или си е някакъв стандартен... и къде мога да го намеря?

# 221
Mamma Suzana,  формулите за НВО се публикуват в модела на външното оценяване. Тази година за пръв път не ги  публикуваха. Формулите от предишната година ги има тук: https://www.mon.bg/nfs/2024/09/model-nvo_viikl_matematikaformuli.pdf
При нас в училище госпожата по математика им позволява да ги ползват и в час, за да свикват с тях.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 10:33 от Lizi

# 222
Здравейте, момичета! Рядко се включвам, но се опитвам да ви следя. Да си призная честно - чувствам се излъгана. Записах девойката индивидуални уроци към учебен център, а нещата не се случват както си го представях и .....незнам какво да правя и как да продължаваме. На пробни преразкази изкарва 22-23 т., по математика е бавна. Незнам до къде ще стигнем, но най-важното да сме живи и здрави!

# 223
  • у дома
Някой запознат ли е този лист с формулите, който дават на НВО дали се променя всяка година с обявяване на формата (ако има някаква промяна) или си е някакъв стандартен... и къде мога да го намеря?
До сега през всичките години си е бил един и същ,независимо от формата,но сега според мен ще вкл и поне формулите от физиката...

# 224
Здравейте, момичета! Рядко се включвам, но се опитвам да ви следя. Да си призная честно - чувствам се излъгана. Записах девойката индивидуални уроци към учебен център, а нещата не се случват както си го представях и .....незнам какво да правя и как да продължаваме. На пробни преразкази изкарва 22-23 т., по математика е бавна. Незнам до къде ще стигнем, но най-важното да сме живи и здрави!

Здравейте!
И аз така се чувствам, затова и питах по- нагоре за конкретния учител. Честно казано, нямам намерение да тормозя детето и просто я опитах от школата, и я записах при учителка, от която наши познати са доволни.
Тя изпита такова облекчение...яд ме е, че не реагирах по- рано, но и с учудване установявам, че от школата дори не ме попитаха защо се отказвам от уроците по математика, а остават уроците по БЕЛ, явно си знаят стоката, защото дъщеря ми ми каза, че още няколко деца са се отписали след първи модул.
Та съветът ми е - намерете друг учител.

Общи условия

Активация на акаунт