НАБОР 2006 - Студенти - 2

• 36 449
  • 569
  •   1
Отговори
# 450
  • софия
Така е, но е хубаво, че все пак ги припознават и правят усилие да ги задържат. По-добре от нищо, както беше до момента.
Иначе високото ниво образование изисква и съответни нефинансови възможности. Със сигурност има добри преподаватели и тук, но другите неща липсват.

# 451
А, бургаското наборче-чудо Ванеса Калинкова си учи в СУ. Тези деца и досега си имаха разни стипендии и възможности, но не заради тях остават или заминават. Въпрос на нагласи е.

# 452
Много успешни деца останаха в България. За информатика insait е доста добра алтернатива на чуждото топ образование. Но е хубаво, че и в другите области ще има възможности.

# 453
Ще напиша как се разви ситуацията с помощите за които кандидатства синът ми
Скрит текст:
Днес реши да отиде и да попита на място какво се случва и с цялото си добро взпитание служителката му е казала "ти не знаеш ли какво става? Не си одобрен, защото си имал доходи!"
Били му изпратили писмо на настоящия адрес /общежитието/, което се било върнало при тях като непотърсено.По принцип не е ли редно след като е кандидатствал по ССЕВ за едната от двете помощи да го уведомят чрез същата?Накарах го да поиска писмото сега да му го връчат, казала е че няма кой да се занимава с това да го търси.Сега ще подаде отново за 2026 година защото със сигурност не е имал доходи.

# 454
Rosheen, и синът ми има отказ само за енергийната помащ заради доходите. За другата - ни вест, ни кост. Ще го накарам пак да си пусне за другата помощ сега.

# 455
А моята няма ни доходи, ни писмо, ни помощи

# 456
А дали някой е ходил в Социалните да подава документи сега януари отново? Същите ли се подготвят?

# 457
Дъщеря ми мисли да ходи утре и да пита за неполучените. Има ли и други като нея все още?

# 458
Ако децата ви имат КЕП или ПИК на НОИ/НАП може да се провери онлайн дали имат издадена заповед. Проверката става тук: https://clientc-regix.egov.bg/main и отивате в услугите предоставяни от АСП. Вече трябва да приключили с обработката на всички заявления от 2025 година.

# 459
Сина ми ходи миналата седмица в социалното в студентски град. Въобще не са му обяснили защо няма превод казали са му да чака и ,че трябва да се подава всеки месец, в което не виждам логика, при условие че уверението от университета е ,че съответния семестър не получава стипендия.И сега според мен трябва да подаде през февруари, когато започне втория семестър и може да подаде уверение. Но явно логиката на социалните не е такава или той не е разбрал

# 460
Проверих с пик на нап в дадения линк, има издадени заповеди моя син. Но в дадената таблица има една колонка -дата на която спира изплащането -в тази колонка е записана датата на подаване. Не ми стана ясно защо.

# 461
Пратих линка на сина ми, да провери какво става. Има издадена заповед от 21.12, датата, на която спира изплащането е - 31.12. Той подаде в средата на октомври. Сега ще подаде пак за януари. За втория семестър се надява на стипендията, но това ще стане ясно в средата на февруари. Тогава ще подаде пак.

# 462
  • София
И моето има заповед от 15 декември, но никакви получени плащания до момента.
Нова молба от 2-ри семестър ли се подава, чудя се. Явно трябва да се звъни и да се пита там пак.
Благодаря за полезния линк, поне някаква информация дава.

# 463
  • о`майна лунна нощ е
Има нов образец на заявлението за месечната помощ.
https://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/sotsialni-pomoshti/
Приложение 1
Бланката е направена с евро. Документите, които се прилагат са като миналогодишните.

# 464
Новото заявление може да се подаде януари с уверение, че няма стипендия за декември (може и за януари). Ако за втория семестър има стипендия подава заявление, че има промяна в обстоятелствата и вече преизчисляват дали спират помощта или ще доплащат разликата между стипендията и помощта.

Общи условия

Активация на акаунт