НАБОР 2006 - Студенти - 2

• 35 099
  • 549
  •   3
Отговори
# 510
Стипендия няма да ни огрее в СУ, голямата с 5,80 не е успявала, а и още е в сесия моята. Обаче пък ходи да провери какво става с помощите- нищо. Първо я отрязали, че не можело да проверят, питала може ли да има отказ, да, можело. В крайна сметка се излъгала една госпожа да провери- в разпределени била, демек уж няма отказ, ама още не е обработена /това по повод твърдението, че за 2025 вече всичко било обработено/. Ще чакаш казала, до кога, не знам. Едно момиче пък получило 160 лв, не евро, не 315 лв колкото били получили другите, питало защо. Да питала социален работник, и то викало а вие каква сте...ами социален работник.....Нямам думи......

# 511
Стипендия няма да ни огрее в СУ, голямата с 5,80 не е успявала, а и още е в сесия моята. Обаче пък ходи да провери какво става с помощите- нищо. Първо я отрязали, че не можело да проверят, питала може ли да има отказ, да, можело. В крайна сметка се излъгала една госпожа да провери- в разпределени била, демек уж няма отказ, ама още не е обработена /това по повод твърдението, че за 2025 вече всичко било обработено/. Ще чакаш казала, до кога, не знам. Едно момиче пък получило 160 лв, не евро, не 315 лв колкото били получили другите, питало защо. Да питала социален работник, и то викало а вие каква сте...ами социален работник.....Нямам думи......
Нагли, мързеливи и цинични! Само така мога да опиша "калинките" в социалното подпомагане. Много ми е интересно, дали и на ромите така се репчат и дали бавят така техните отговори и плащания? Имат 27 дни срок, никой ли не може да ги накара тия да работят?

# 512
Къде го пише тази срок? Значи ако бях там...щях лично да проверя, ама...едва ли щеше да има полза като се замисля, тя само вдигала рамене и казвала това е, ще чакате.....

На този номер можете да проверите поне какъв е статута на заявлението ви, 02 9350518, много любезни бяха, в петък пак да проверим...не че нещо могат да направят де, пак обясниха колко са натоварени в Младост. Напомниха пак да подадем за новата година.
Дъщеря ми е там сега и чака, та коментирали на опашката, че който е писал съквартирант му плащали по- малко, и нея са я накарали сега да пише, но тя мисли, че и преди са се писали, а съквартирантката и има пълна сума.....каша ви казвам да ти е кеф .....Може би наистина е необходима отделна тема по този казус

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 14:23 от R@N

# 513
  • Пловдив
Пишете писмена жалба до имейла на АСП. В петък накарах щерката да напише, като опише входящ номер (от началото на октомври), как многократно на място е търсила информация и й отказваха. Сутринта рано са й звъннали по телефона Simple Smile и сега вече ще чакаме.
На ok@asp.government.bg и на zzlpspoin@asp.government.bg едновременно прати - не зная от кой са се задействали

# 514
Пишете писмена жалба до имейла на АСП. В петък накарах щерката да напише, като опише входящ номер (от началото на октомври), как многократно на място е търсила информация и й отказваха. Сутринта рано са й звъннали по телефона Simple Smile и сега вече ще чакаме.
На ok@asp.government.bg и на zzlpspoin@asp.government.bg едновременно прати - не зная от кой са се задействали

Нормален мейл ли иил с електронен подпис или подписан и сканиран /че нещо такова четох/. Ще ѝ кажа да пише, няма да оставим така ако мине

# 515
  • Пловдив
Не, най-нормален мейл, само отново написа телефон и физически адрес за връзка

# 516
Къде го пише тази срок? Значи ако бях там...щях лично да проверя, ама...едва ли щеше да има полза като се замисля, тя само вдигала рамене и казвала това е, ще чакате.....

На този номер можете да проверите поне какъв е статута на заявлението ви, 02 9350518, много любезни бяха, в петък пак да проверим...не че нещо могат да направят де, пак обясниха колко са натоварени в Младост. Напомниха пак да подадем за новата година.
Дъщеря ми е там сега и чака, та коментирали на опашката, че който е писал съквартирант му плащали по- малко, и нея са я накарали сега да пише, но тя мисли, че и преди са се писали, а съквартирантката и има пълна сума.....каша ви казвам да ти е кеф .....Може би наистина е необходима отделна тема по този казус

"Съгласно разпоредбата на чл.31, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане месечните помощи се изплащат до края на месеца, следващ месеца, за който е отпусната помощта в рамките на бюджетната година, а тези за месец декември се изплащат до 31 януари на следващата година (в случая 2025 година).""
И тук https://www.lex.bg/laws/ldoc/-13038592 , чл. 27, чл. 28 и чл.31

# 517
  • Благоевград
Значи месечната социална помощ се отпуска за календарна година, така ли, т е. януари трябва да подаде отново?

# 518
  • sofia
Финансират се в рамките на бюджетната година, която съвпада с календарната, в следващата бюджетна година всичко започва отначало.

# 519

Благодаря за посочените мейли, писахме на двата и още на другия ден са ѝ звънели, от скрит номер да имате предвид, тя е вдигнала, но нищо не се е чувало. Писали са ѝ, че са я търсили и днес тя се обади. Та отговорът е, че е одобрена, до 26-27 февруари трябвало да се изплатят за октомври- декември. Просто били 6000 студенти и затова е забавянето. Виждали, че е подала отново. Забравила е да пита кога отново трябва да се подаде след януари?

Сесията върви, за жалост имахме и здравословни изпитания, но....така ще порастват и стават самостоятелни

# 520
  • София
от АСП се обадиха да кажат, че заявлението от 9 октомври най-после е разгледано и одобрено, на 15 февруари ще получи помощите за окт-дек 2025 и напомниха до 30 януари да се подаде ново заявление - то важи за цялата 2026 година. после към неговия входящ номер само се подават допълнително уверения.

аз се чудя и ако някой е наясно, ще съм благодарна да каже - може ли да се подават заявления в друга ДСП, а не тази по местоживеене? само в ДСП Младост е такъв ужас, навсякъде другаде документите са обработени и помощите са платени в срок, отделно и комуникацията е много по-лесна.

в МУ София първата сесия включваше само 2 изпита, които вече отминаха и сега предстои 1 месец почивка - много нужна.

# 521
Не може в друго, трябва да е по местоживеене.  Моят син беше подал онлайн в оборище и те го препратиха в младост.

# 522
Само по настоящ адрес.
Както по рано бях казала приятел на сина ми е в район Лозенец и е във възторг от обслужването.
Тъй като синът ми подаде в октомври и в края на декември го отхвърлиха, защото е имал доход за седмица от септември и така загуби два месеца помощи, съм решила да подава декларация за всеки месец с уверението. Защото сега сигурно до март ще ги мотаят.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 10:53 от Rosheen

# 523
напомниха до 30 януари да се подаде ново заявление - то важи за цялата 2026 година. после към неговия входящ номер само се подават допълнително уверения.

А тия уверения кога ще се подават?

# 524
  • Някъде в Европа...
Приключи и сесията на синковеца, днес му беше изпита по МАТ...Има 5, доволен е...аз също съм много приятно изненадана от цялата му сесия..
Новият семестър започва на 16.02, повечето време ще си е във Варна заради работите му...

Общи условия

Активация на акаунт