НАБОР 2006 - Студенти - 2

• 4 307
  • 74
  •   1
Отговори
# 60
По темата с пералнята и аз имам какво да кажа, в събота бяхме в София и купихме пералня на набора.
Покрай монтажа се наложи от съседната стая неколкократно да спират и пускат водата.
Беше девойче, плахо, любезно.
Запознаха се и вече трета вечер си правят компания.
Перат де.

# 61
  • sofia
На хаирлия да е прането🤪

# 62
  • у дома
Моето се прибира с автобус - 2 часа и половина пътуване,16 лв е билета-мъкне всеки път и пране,но за 4 дни/от вторник до петък/ не е чак толкова много...Прибира се засега всяка седмица,а брат му,който е в Пловдив през седмица-като се засекат и двамата имам чувството,че работя в обществена пералня...

# 63
Да се запиша и аз.
Бети благодаря за поредната тема.
При нас е въртележка.
Наборчето хем си живее у дома, хем не се виждаме.
Ако се засечем е на вратата или бърза вечеря преди излизане.
Работа, лекции, излизания.
Гледам след него и се чудя на енергията му. Аз си мисля само дали в 20.00 часа да сложа пижамата.Blush

# 64
  • Пловдив
Да питам тези които нямат кола за прибиране до родния си град, какъв транспорт ползват? 
Моята се комбинира с момчетата от компанията й, които учат в ТУ и НСА - те са й бивши съученици и постоянно са заедно. Едното е с кола, но я ползват само междуградско, а в Сф са с ГТ, не пипат колата. Тя е 99% пеш, защото е сравнително близо (около 1 км.) до ТУ.
И тя си мъкне дрехите всеки път. Обмисляме и да ми ги праща до кутия на Спиди - 3 лв. е до 3 кг. - веднъж вече й пращах така зимни дрехи

# 65
  • София
Сетих се нещо от моите студентски години.Имаше някои фирми, които   след централна гара пътуваха за гараж към студентски град.И често ни  откарваха студенти направо натам Simple Smile Та- проучете да спестите влачене на прибиране.Не е за подценяване този бонус ако се появи Wink

# 66
Моят се прибра през изминалия уикенд с приятел в петък - прането беше като обем огромен куфар разтегнат в размер  XL. 😵‍💫 Два дена не спряха пералня и сушилня.
С влак - взе си карта за намаление - пътува с нощния - билета му излиза със спално място 31лв, без - 15.50лв.
Автобуса е 6-7 часа - около 35лв. Пътува цяла нощ.

# 67
  • Благоевград
.

# 68
  • Велико Търново
Привет и от мен!Изчетох новата тема.
Моята девойка е много доволна за сега, за два месеца е обиколила три щата.Сега е на някаква църковна конференция.Студенти от около 20 университета са там.Още от тук си беше намерила маникюристка и си беше избрала църква.Кандидатствала е за доброволка да помага на бедни, болни и бездомни, но с оглед, че е чуждестранен студент са отказали.Много е дейна и социална, но си осигурява контакти и познанства за бъдеще.Учат много-вечер до полунощ седи в библиотеката, казва, че никога не е учила, но там няма как.Сподели, че има 94% по италиански и е с първи резултат от 50 студента.Много събития им организират от колежа.Тук се записа на курсове, обаче не ги завърши.Според мен се изплаши от кормуването, но сега ще ги кара там.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10230777321242068&set=pcb.10230777332602352
Страхотна съфорумка я посрещна на летището, приюти я в дома си, изпрати я като майка в колежа.Никога няма да мога да се отблагодаря.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 22:05 от siska79

# 69
  • Отвъд алеята зад шкафа
Сиска, чудесно е, че е щастлива и се е адаптирала бързо. Да й е спорна учебната година.

Моята госпожица приключи с първите частични изпити и си дойде за няколко дни в София, видя се с приятели, поглезих я с домашни манджи, малко шопинг, понагушках я и то мина времето.

# 70
Варваринът джътка из София с градския транспорт. Пътят до дома е от порядъка на 6 - 6,30ч. с автобус, засега си е идвал два пъти, като и двата пъти е било с повод - стоматолог, запис на песен, та покрай тези му ангажименти и ние го виждахме. И двата пъти разхожда из цяла България един голям куфар с пране. Свят ми се завива да пера и суша, а какво стана като спряха водата в събота, а аз бях до под кривата круша с прането, е тема за отделен разказ...
Адаптира се сравнително бързо, има си приятели в София. Дано и с ученето се справя!
Сподели, че за студентския празник с група колеги ще ходят на хижа на около 1 час от София.

# 71
Новина от днес: Върховният Административен Съд реши, че студентите, които са в платена форма на обучение, също имат право на стипендии https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/698135-vas-otseche-studentite-p … avo-na-stipendiya

# 72
  • София
Идвам набързо да си похваля гарджето - днес на тест по висшата математика - една грешка. Викам на мъжа ми - не е мое това дете, не е Grinning

# 73
За стипендиите няма възрастово ограничение, нали? Че имам племеник, който кара второ висше, естествено платено, но вече гони 30така Simple Smile

# 74
  • София
За стипендиите няма възрастово ограничение, нали? Че имам племеник, който кара второ висше, естествено платено, но вече гони 30така Simple Smile

Няма възрастово, има успехово Grinning

Общи условия

Активация на акаунт