🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 6 (23.10 - 30.10) 🎭

• 35 351
  • 644
  •   1
Отговори
# 135
По въпроса за уговорките, да припомня пак лафа за зелника и кой го дава.
Как да няма уговорки?

1) Като хората са честни?    Забрави!
Няма такава държава дето всички са честни.

2) Като се подбират хора които не се познават или по-скоро няма как да се познават.  И няма как да се намерят преди началото и да се запознаят. Трудно, но не много и макар да няма 100% гаранция може да се постигне.
Много от публичните личности ще бъдат орязани при такава схема.

3)  Правилата на играта са такива, че познанствата и уговорките стават безпредметни.  Това е по-трудно, но вярвам че осъществимо. Първоначалната инвестиция в брейн-сторминг после се изплаща с това, че няма нужда да вардиш никого, няма нужда да внимаваш кого избираш за участник и зрителите не те овикват.

# 136
По-интересното е, че Антон спомена, че е имало истинска уговорка между трима човека (ама баш уговорка, а не просто се чуваме и да се знае, че ще влизаме в Трейтърс) и един от тях не си е спазил думата. Т.е. истинско, житейско предателство. 🤔
Кои са тези тримата и кой не си е спазил думата?

Скрит текст:
Има няколко вариант. Спечелил е Предател и няма да има делба на пари. Спечелил е Праведен, но другите двама са отпаднали преди това по негова вина или просто няма да им даде от общия награден фонд.
А може да е нещо по-дребно. На някоя кръгла маса един от тази тройна коалиция да е гласувал срещу неин член и така човека да си е тръгнал.
В Сървайвър едно време имаше големи скандали с подобни уговорки и дори са пращали безврати момчета да сплашват един, който не е си е спазил уговороката... Едно стриптийзьорче...
После и драмите с Агонцеви и т.н.

Даянка явно ще е тровят. Това от промото което се видя.
Или нещо подобно.

Може би е между Гъмов, Неве и евентуално Диляна Попова. Затова Антон беше доста остър към Неве и затова Гъмов още й се сърди. Но докато Антон подкрепи тезата си с доказателства, за мен това си остава партенка.

Гледах Неве в "Надкаст". Определено жената си беше пътник отвсякъде каквото и да направи. Фаталната й грешка е, че противоречеше на Бачорски и искаше тя да води парада. А нямаше неговата коалиция и социални умения. И когато си нарочен само защото си актьор, но на всичко отгоре се държиш подозрително, Бачорски ти нарисува мишена на гърба, а накрая и Владо Николов ти се ядоса, не ти остава нищо друго освен отчаяни ходове ден за ден... Така се чувствам като играя шах Joy

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 10:29 от ladonnae

# 137
Е случи се, да му се не види. Заспах снощи на рекламите. Joy
Обаче все пак успях нещо да гледам. Антон - не го разбирам защо не може да разбере, че това е ИГРА! Тино е с по-малък житейски опит от него, но разсъждава много по-зряло и адекватно.
Разбрах поне защо Мая получава писмо, нещо което бе анонсирано в предния епизод. Ще имат с Бачорски тайна мисия.

# 138
По въпроса за уговорките, да припомня пак лафа за зелника и кой го дава.
Как да няма уговорки?

1) Като хората са честни?    Забрави!
Няма такава държава дето всички са честни.

2) Като се подбират хора които не се познават или по-скоро няма как да се познават.  И няма как да се намерят преди началото и да се запознаят. Трудно, но не много и макар да няма 100% гаранция може да се постигне.
Много от публичните личности ще бъдат орязани при такава схема.

3)  Правилата на играта са такива, че познанствата и уговорките стават безпредметни.  Това е по-трудно, но вярвам че осъществимо. Първоначалната инвестиция в брейн-сторминг после се изплаща с това, че няма нужда да вардиш никого, няма нужда да внимаваш кого избираш за участник и зрителите не те овикват.

По точка трета - правилата са много важни. Нашите продуценти са били твърде наивни, ако не са виждали проблем в предварителните уговорки, с които се "счупва" форматът, или ако не са взели мерки за минимизиране на щетата от предварителни уговорки - напр., както казах по-горе, с тежки санкции по договора с участника при влизане в такива уговорки, при разгласяване на участието преди започване на снимките и т.н. Тогава дори не е толкова голям проблем да има участници, които се познават или са близки. В други формати има двойки, дори съпрузи, близки приятели... но те са ДВАМА, а не картел от 1/3 от участниците (неосведомените цивилки няма как да се преборят с такъв картел). Смятам, че контролирано включване от продукцията на познаващи се участници не е проблем. Това прави играта по-интересна за зрителя, откъм реакции на познаващите се, обрати в играта и др., без да опорочава крайния изход, защото двама са твърде малко, за да предопределят хода на играта.

Също така, няма гаранция, че дори непознати отпреди участници няма да направят "парична коалиция" в хода на играта. Това се регулира с договора, в него трябва да се предвиди право на продукцията дори да извади/замени участници при такива уговорки. И договорът да се прилага без излишна мекушавост, ако коалицията е от тези, които увреждат играта.

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 11:04 от Див Селяк

# 139
  • софия
Много ми хареса снощният епизод на Маските.
 Толкова да ми липсваше Деси. Снощи я видях как гори и действа с остър бръснач, направо ми напълни душата. Тино-разкошен. На половината възраст на другия гост, но с доста повече умствен багаж. Показа го  с малко думи, но категорично.
 Останалото сте го казали. Сега чакаме да дойде вторник вечер.

# 140
  • София
Деси мъъничко си налага мнението,но и на мен много ми хареса.
Разбрах за тайната мисия,но това не ми отговори на въпроса за прецедента.
Така и инак вторник наближава.

# 141
  • София
Деси се държа като истински журналист - натискаше там, където имаше неясноти - защо с Н. така, а с Б. онака;  след като е казал “А” /предварителните уговорки/, да каже и “Б”. Тя задаваше въпроси, които и ние тук питаме….

А Тино - сладур 🥰. В играта ми приличаше на треперещ заек, а тук - много адекватен. Може и нарочно да се е правел на страхливец 😉. Получи му се 😂

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 13:29 от almadji

# 142
  • Другата България
По-интересното е, че Антон спомена, че е имало истинска уговорка между трима човека (ама баш уговорка, а не просто се чуваме и да се знае, че ще влизаме в Трейтърс) и един от тях не си е спазил думата. Т.е. истинско, житейско предателство. 🤔
Кои са тези тримата и кой не си е спазил думата?
Скрит текст:
Има няколко вариант. Спечелил е Предател и няма да има делба на пари. Спечелил е Праведен, но другите двама са отпаднали преди това по негова вина или просто няма да им даде от общия награден фонд.
А може да е нещо по-дребно. На някоя кръгла маса един от тази тройна коалиция да е гласувал срещу неин член и така човека да си е тръгнал.
В Сървайвър едно време имаше големи скандали с подобни уговорки и дори са пращали безврати момчета да сплашват един, който не е си е спазил уговороката... Едно стриптийзьорче...
После и драмите с Агонцеви и т.н.

Даянка явно ще е тровят. Това от промото което се видя.
Или нещо подобно.
То зависи за какво не си е спазил думата.
Ако е за това да гласуват еднакво на кръгла маса залагам на Венци, Петканов и Глория.
Ако е спечелил Бачо/Мая и не са делнали парите както са се разбрали с когото са се разбрали...някак по не го вярвам, те и двамата са за слава и “осребряване“ на участието си по други начини.
Ако е спечелил Праведен/Праведни, то останалите не са били съгласни да делят.

Варианти много, но във всички за мен и според мен Бачо има ако не пръст, то поне нокът участие. Blush

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 14:34 от Merri_An

# 143
Изгледах Маските падат и Надкаст с Антон един след друг и ще пиша с прясна емоция въпреки причиненото главоболие.
За мен причините за поведението му са две - твърде праволинеен е и е доста, ама доста сервилен. Напада Неве, защото е жена и защото знае, че няма да му се озъби кой знае колко, освен това и май не я уважава особено по някаква причина. Ако беше Мая с абсолютно същото поведение, нямаше да я захапе така. И по същата причина не вижда същите проблеми в поведението на Бачорски - защото той е "готин", мъж е и му се подмазва.

Тази праволинейност е абсолютно типична за ниските проявления на зодията му, че и на поколението му (най-изстрадалото за мен, но това е друга тема). Не разбирам защо не проумява, че това наистина е игра и че никой не си вади заключения какъв човек си като купиш цяла улица на Монополи и прецакаш приятелите си или пък бутнеш пионката на някого на стъпка преди финала на Не се сърди човече.

Надявам се вече да не таи лоши чувства и да проумее, че това наистина е просто игра и хората не са длъжни да го харесват или да играят според неговите правила. Ако всички бяха като него, както той очаква, животът щеше да е скучен - най-малкото не може да има предаване "Traitors", защото никой няма да иска да участва в главната роля.

Не искам да си вадя изводи за личността по две интервюта, не ми е и работа, но ще завърша с един цитат на Атанас Далчев, мисля, че ясно изразява какви дефицити съзирам в поведението му: "Приятно е да бъдеш възмутен: едновременно чувстваш другите виновни и съзнаваш собственото си превъзходство."

# 144
Оф всеки път го забравям "Маските пададат" ще го гледам след малко. Но пък слушах и Неве и Антон в Надкаст.
И Антон пробвал да прави уговорки отвън, ма не му се получло.
Иначе подкрепям напълно казанто от Куалдед, като ключово ми идва "поколение" и "собствено превъзходство"

Неве прдължава да ми харесва, може хич да я намаше стратегически и общо взето да не знае къде е попаднала, но се е потопила и се е забавлявала.
В реалния живот много повече предпочитам да имам приятел като Невена, отколкото като Антон.
+1

п.п. Неве е получила писмото, бях сигурна на 99% Simple Smile

# 145
  • София
Надкаста с Антон е най-интересния засега измежду всички надкасти с отпаднали участници.
Даде най-много информация за играта, играчите и не само.

# 146
Много ме издразни думата мерзост или подобна по адрес на Неве. Преминава границите, съжалявам. Като цяло, Антон си противоречеше доста. Колко по-хубаво щеше да е, ако беше казал, че просто не харесва Невена, а не да вади от сто кладенеца вода и да й сипва. Само на нея.

Тино говори малко, но съдържателно. Не ми е много интересен, иначе. Малко видяхме от него. И в "Маските" пак малко време му отделиха. Вместо "детско" можеше да използва "глупаво" по адрес на Венци, но реши да не влиза в директна конфронтация...

Аз имам обрат в отношението си към Владо, т.е. сюжетната линия дали на Владо ще му "светне лампичката", или не започна да ми става интересна. Дано му светне!

Някой назад беше написал, че това е игра между "Достойни и недостойни". Изобщо не съм съгласна! Винаги ще реагирам срещу опитите да се морализаторства на гърба на хора, влезнали да играят и да ни забавляват.

# 147
Според мен Антон много добре осъзнава, че играта си е игра и наистина просто не харесва Неве. Той със сигурност не харесва и някои други хора, но съм съгласна, че понеже Невена е жена, пък и вече на години, а не в пика на външния си вид, се чувства по-комфортно да я напада, отколкото ако беше Мая, или Глория, които 100 % щяха да имат така наречените white knights готови веднага да изкарат меча да ги защитят.

Иначе препусках малко бързичко през постовете, че много сте писали, но и аз не мисля, че Неве е особено очарована от Бачорски. Колкото повече нейни участия и малки коментари виждам, където изказва мнение за формата, толкова повече усещам негативно отношение към Бачорски. В началото всъщност наистина изглеждаше окей с него, то мисля че и Маските се снимат непосредствено след излизането от предаването и там изглеждаше с най-позитивно мнение за него. 100 % е влязла без да е гледала нищо и чак сега си е пуснала някой чужд сезон, или поне е чела и е осъзнала, че това предател да си науми, че ще гони друг предател още след първата им среща изобщо не е често срещано. Мисля си, че преди го приемаше по-скоро като неизменна част от играта, а сега отчаянието на Бачорски да я изпидира от предаването след един разговор вероятно се усеща доста по-лично като е установила, че това обикновено не се случва.

# 148
  • София
Антипатична ми е Глория, не я харесвам. Мая ми е добър избор за предател.
На финал със сигурност ще има предател, поне така мисля от излъченото до момента.
Втори сезон с неизвестни участници – ако пак е с известни, няма да става за гледане. Минимум се познават и могат да преценят кога някой е искрен или лъже, ще се пазят повече, пак ще има групички. Следва да бъдат непознати, обикновени хора, които да се види как ще реагират.

Отличен до момента му давам на сезона, с желание гледам.

# 149
  • Другата България
Надкаста с Антон е най-интересния засега измежду всички надкасти с отпаднали участници.
Даде най-много информация за играта, играчите и не само.
За кой надкаст говориш?
Че те станаха много.

Общи условия

Активация на акаунт