Много висок холестерол - 2

• 4 738
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
Да питам някой пробвал ли е ХепаВит, при висок холестерол, БиоВита, 30 капсули. ?
След два месеца усилия да си подобря храненето, съвсем малко ми е паднал лошия холестерол от 6’17  на 6’12, при граница 3’9. В една и съща лаборатория. Обаче ми е паднал и добрия от 1’3 на 1’11. Много са малки разликите и се чудя дали е съществено.

# 31
Искам да дам отзив след прием на холин.
Никакъв положителен ефект нямаше при мен. Даже ми се вдигнаха всички фракции. В една и съща лаборатория са правени изследванията. Пих го 2 месеца почти. Карах и ковид междувременно, без лекарства за него. Но е възможно и той да има неблагоприятно въздействие.

# 32
Не го бях чувала този “холин”, доста хубави неща пишат за него. С каква цел го пихте? Заради висок холестерол?

# 33
Честно да ти кажа и аз не знам как ми излезе. Blush Нещо друго търсех, обаче прочетох, че действа и на холестерола. Моят не е толкова висок, но исках да видя дали ще има промяна.

# 34
  • Карлово
Искам да дам отзив след прием на холин.
Никакъв положителен ефект нямаше при мен. Даже ми се вдигнаха всички фракции. В една и съща лаборатория са правени изследванията. Пих го 2 месеца почти. Карах и ковид междувременно, без лекарства за него. Но е възможно и той да има неблагоприятно въздействие.
Най-вероятно от ковида. Като бях на прегледа, за който споменах преди някоя седмица, лекарката много подробно ме разпитваше за прекарани инфекции в последно време, за да свържи повишения холестерол при мене. Но нямах такива.

# 35
Да, и аз така мисля.

# 36
Аз споменах холин. При мен след няколко месеца прием, имах подобряване на стойностите. Не съм сигурна дали е от холина, но аз така си го обясних.

# 37
Здравейте!
Нова съм в темата. Жена на 36г., пушач съм, имам 10 излишни килограма, не се движа особено, не спортувам... Веднъж на 2-3 години ходя профилактично на кардиолог. След 2 дни имам час. Реших този път да отида със изследвания (до сега не бях правила на Холестеролите).
Като си видях резултатите, доста се стреснах да си призная, както и от прочетеното в нета по темата... Прилагам снимка с резултатите ми. Много ме притеснява добрия Холестерол (HDL), който е адски нисък.... Какво е вашето мнение...?

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 23:37 от No fear...

# 38
Здравейте,имате ли опит с приема на лицетин за понижаване на холестерола?

# 39
Попадна ми днес, да споделя.

https://www.24chasa.bg/mneniya/article/21801290

# 40
Здравейте, някой от вас да е ползвал Леквио инжекционен разтвор за висок холестерол? Много малко информация има за това лекарство и малко се притесних.  Та, ако някой знае нещо- моля да сподели.

# 41
Това е едно от най-модерните лекарства за висок холестерол т.нар. PCSK9 инхибитор. Другите лекарства от този вид се слагат веднъж на 2 седмици а това на 6 месеца. Надали ше намерите мнения за него т.к. е много скъпо и явно употребата му е рядка. Какво налага употребата при вас. То няма страничните ефекти на статините (намесата в клетъчния метаболизъм на ниво митохондрии, липса на енергия (от която аз страдам особено във фитнеса), възможни мускулни болки, повишена опасност за развитие на инсулинова резистентност и диабет тип 2)
Самия аз желая да мина от статини на PCSK9 инхибитор.

# 42
  • Пловдив
А колко пъти се бие тази инженкция през 6 мес?

# 43
Може би зависи от случая. В моя случай на генетична обремененост явно ще е до края на живота както ще са и статините ако остана на тях.

# 44
Здравейте.
Записвам се и аз да следя темата, че от скоро също съм с повишен холестерол. Засега не пия лекарства, опитвам само с диета да го сваля, да видим дали ще се получи. Та всяко мнение тук ще ми е от полза Smirk

Общи условия

Активация на акаунт