С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 236
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
В магазин, ако не бързам, което е рядко отстъпвам ред на хора с един-два продукта, понеже аз винаги съм с пълна количка. Без значение какъв е човекът. Обаче, ако бързам - редът си е мой и това е.

И аз винаги отстъпвам, ако някой е с един, два продукта, дори хората се изненадват. Но ако аз съм с един продукт дори и пред мен някой е с пълна количка, никога не са ми отстъпва ли, един случай не е имало.

На щанда на Пепко пише, че бременните са с предимство, това ми хареса, защото изключва пререкания.
На педиатър никога не съм отстъпвала, там беше огромна навалица при една много популярна дама, имах чувството, че някакъв тренд беше да си при нея(и аз в кюпа). Като стана детето първи клас, питах нашата ЛЛ, записа го. Аз имах някаква съобразителност, с оглед психологията на възрастните, на работещите и тн, в общи линии избирах кога да отида и не съм чакала много. Но при критични ситуации няма как, отиваш веднага. И не съм молила никого за ред, когато, тогава. Но ЛЛ имаше един навик през двама, трима  пациенти излиза, оглежда, пита кой за кскво е и сама си прави преценка дали да извика някого приоритетно.

# 556
Аз не очаквам нищо, но винаги благодаря. Елементарно е, не коства усилия, а и така съм възпитана.

Вчера в рейс се качва майка с три малки деца, най- голямото да беше на 5- 6 годинки.  Качи  се от първата врата, застана до седалките за за майки с деца и инвалиди, които бяха заети от прави- здрави мъже и жени. Никой не стана!
Аз от известно време започнах да се дразня до степен да не мога да се сдържа и започнах да раздавам правосъдие. Естествено не винаги, но в случая, който описваш съвсем тихичко бих помолила някой да отстъпи място на жената, ако е удобно. Все пак не знаем дали седналите нямат право да бъдат там. Не винаги инвалидността е очевАдна.

# 557
В претъпкания рейс нямаше как да подшушна тихичко каквото и да било.
От 8 човека допускам максимум 3- ма да са имали някаква форма на инвалидност, да не кажа, че на конкретно тези и 1 е много.

# 558
Но ЛЛ имаше един навик през двама, трима  пациенти излиза, оглежда, пита кой за кскво е и сама си прави преценка дали да извика някого приоритетно.

При нашия ЛЛ това го прави сестрата. И ако някой чака само за направление например, може изобщо да не влезе в кабинета – сестрата го попълва, докато лекарят преглежда друг пациент, и го носи на човека, който чака отвън. Много време се пести така – и на лекаря, и на пациентите.

# 559
  • France
Еха, отиваш до ЛЛ с генитален херпес и трябва да си го изпееш пред цялата чакалня Joy
А е толкова по просто да ходиш със записан час.

# 560
Аз бих ходила със час, но джипито, до което едвам се добрах, защото личните лекари не достигат, не записва часове. И сестрата не дава направления или електронни рецепти, докато не влезеш

# 561
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Еха, отиваш до ЛЛ с генитален херпес и трябва да си го изпееш пред цялата чакалня Joy
Е ти ако знаеш, че имаш генитален херпес, защо да ходиш на личен лекар ?  Ще си купиш ацикловир и крем за сърбежите...
Отиваш при ЛЛ да ти издаде направление за гинеколог, той да каже какво ти е. Или ако не ти се ходи при ЛЛ, и имаш пари, директно си записваш час за специалист.
 Но моя личен лекар си работи с часове, и е много хубаво нещо. Ако има спешност, уведомявам по вайбър, и ме взема между часовете!

# 562
  • France
Е, давах пример за нещо неприятно за казване. Не е нужно да изпадаме в буквализъм
Btw, и за гинеколозите ли трябва направление ?

# 563
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Е, давах пример за нещо неприятно за казване. Не е нужно да изпадаме в буквализъм
За всичко трябва направление, тука е така. ЛЛ или JP е общо практикуващ лекар, при него ходиш при лек проблем, за сополи и кашлици, болничен и извинителни бележки за детето.
За очен, УНГ, съдов, и каквото се сетиш, може да вземеш направление, АКО специалиста работи с касата, и успееш да запишеш час. Ако не, и си на зор, между 80 и 200 лева преглед на частно, изследванията отделно.

# 564

Защо да трябва да го изпяваш пред чакалнята, когато може да кажеш простичко: „За преглед съм“.
И с час да си, ако си само за направление или назначаване на изследвания, какъв е смисълът да губиш времето на лекаря, когато и сестрата може да ти свърши работа?
А има спешни ситуации, които не предполагат чакане. Отиваш без час и лекарят те преглежда, след като минат записаните. А може дори да те приеме с предимство – зависи от състоянието.

# 565
Не ми говорете за лекари, защото днес направо ми кипна.
Трябваше да идем при УНГ само да видят ухото на детето дали зараства добре и то станааааа.... На регистратурата ме направиха на нищо. Макак детето няма презиме?! Макак не помня ЕГН наизуст?! Макак плащам след прегледа?! Макак нямам направление?! Ми ей тъй... имам едни излишни 100 лева и идвам да ви ги дам, щото се чудя какво да ги правя............

# 566

Само ако искаш да е по НЗОК. За платен преглед не трябва. Важи за абсолютно всички специалисти.

# 567
Просто е, ако се записват часове. Нашата ЛЛ доскоро не записваше. Ако е за направление, обаждаш се предварително и питаш кога да отидеш за направление. Но ако си зле сутрин като се събудиш, отиваш и чакаш, няма как, защото и болнични трябва да ти пише.

# 568
  • France
Жалко, че не може да ги задължите да приемат по часове. То е някакво мъчение това.
Не виждам защо да се дават направления за гинеколог и офталмолог? А за останалото, естествено, че ще минеш при лл, да те посъветва, как ще искаш от секретарката? Така се губи целият смисъл на направленията. Странна ми е тази система.

Лютиче, затова съм се научила да организирам прегледите си да не попадат докато съм в България.

# 569
Нямаше как. Точно в петък София я заболя ухото и трябваше да я погледнат като свърши лекарствата. Иначе хич не ми е първи избор.

Общи условия

Активация на акаунт