Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №35

• 16 550
  • 336
  •   2
Отговори
# 315
Чак, чак нерегулирани, не са Wink
GMP производствата са фармацевтично регулирани, с поне два годишни одита.
 Заедно с  ISO 22000, дават достъп до инсталациите на одиторски фирми 24/7 , а от преди ковида влезе задължение на всеки нов клиент да му се предостави , заедно с ценовата листа и оферта, право на начален, и после на годишен одит.
Европейските фирми,може да се каже, че почти функционират в режим ежеседмичен одит.

А производителите в iherb как са според Вас - аз определно разчитам, че там е ОК (най-често NOW, но и разни други техни собствени марки купувам.) Преди много купувах добавки на ZeinPharma, но от iherb ми е по на сметка.

# 316
Отдавна не пазарувам от САЩ- имаме много нисък безмитен лимит в Португалия, а размитяването е сравнимо с Одисея и Илиада взети заедно.
Но, и преди съм ползвала същата формула- търся сертификат на производителя, проучвам съставките, и  директен контакт, ако нямат побликуван сертификат за качество и микробиологичен+ за тежки метали анализ.
Има много, много качествени производители, които ги публикуват директно.
Микробиологичен+ за тежки метали анализ се прави за всяка партида, не е трудно да се чете и разбере.

# 317
  • Варна
Да се оплача и аз, тази умора ме побърква, никога не съм имала такива тежки и дълги периоди на умора, като парцал, не мога да отворя очи сутрин, като за мен това е абсолютно нетипично, едва се мъкна и това продължава по седмица -две. После се поокопитвам и след кратък период отново се повтаря. Да в перимено съм. Имам и топли вълни поне няколко пъти дневно, макар да имам цикъл що годе редовен, в смисъл идва всеки месец. Като цяло всички симптоми са ми налице. Най ме тормози обаче болките в ставите. Не знам до колко е нормално, но имам сериозни болки в колене и тазобедрени стави, както и кръст. Получавам много често схващания в гърба и врата. Общо взето се чувствам пенсионер лошото е, че бая ще почакам до пенсия. Появи ми се и някаква дерматитна екзема на лицето, имам и проблеми със стомаха, а за подуването, вече даже не го и забелязвам, то всъщност няма момент когато да го няма. Косата ми отдавна прилича повече на метла отколкото на нещо друго. А косопада вече не забелязвам, защото си имам робот, че да не събирам косми нон стоп.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 21:31 от didito

# 318
Да имате промени в стъпалата? Обувки, който до вчера съм носила, сега ми стискат и са ми много неудобни. Нямам някакви екстри по краката, кокалчета и т.н. но ботите днес направо ми разраниха краката, а са на 3 години.

# 319
  • Варна
Да имате промени в стъпалата? Обувки, който до вчера съм носила, сега ми стискат и са ми много неудобни. Нямам някакви екстри по краката, кокалчета и т.н. но ботите днес направо ми разраниха краката, а са на 3 години.
И аз на там съм се насочила, мисля да посетя ортопед за индивидуални стелки /в момента съм с ортопедични/, вече наистина не знам какво да нося. За протокола висок ток нямам в гардероба от 10 год.

# 320
  • Бургас
Ох, момичета, разпадаме се на съставни части вече! Simple Smile
При всяка една от вас, чета оплаквания, които и аз ги имам.
Телата ни са полудели!

# 321
И аз токчета не нося. На лек ток 2-3 см имам обувки, защото се сдобих с планетарен фасцид и при спомен за болката обувам обувки с платформа или малък ток. Тия боти са равни с дебела подметка, ботишути и те, маратонки, кецове, нищо не мога да нося. Всичко ми стиска! Реве ми се 😭

# 322
  • Варна
При мен е плоско стъпало, което пък след предписани стелки стана на висок свод и тъкмо бях решила че нямам вече проблем, започнаха болки в ставите и даже миналата седмица имах невром на мортън. Слава Богу мина бързо. Иначе напълно равно не нося никога, винаги гледам да има 3 см платформа на петата

# 323
Аз съм моден урод- 2 вида маратонки, в няколко цвята и вид, с всичко ги нося.
И вече не ми дреме Laughing

# 324
didito, как от плоско стъпало ще стане висок свод със стелки? Питам, защото тъкмо купихме на сина ми едни стелки..

# 325
  • Бургас
Случва ми се, понякога има подуване или задържане на вода, което не е видимо на пръв поглед и някои по-тесни обувки ми стягат. Мисля, че съм писала тук, установих нещо странно-преди цикъл обикновено, ми се е подувала  горната част на стъпалото, там, където е костта. Все едно имам огромна пъпка то комар и ме сърби. Случвало се е и отстрани-на меката част, отдолу на табана също. Напоследък като ставам или след заседяване все едно краката ми са дървени.

# 326
  • Варна
didito, как от плоско стъпало ще стане висок свод със стелки? Питам, защото тъкмо купихме на сина ми едни стелки..
Самите стелки ми го коригираха с годините. През известен период ходех на проверка за височината на свода и се оказа, че се е повдигнал от носенето на стелки. И така сгигнах до стелките с най висок свод.

# 327
Това лекари ли го потвърдиха или си е твой извод?Реално това анатомично не може да се случи,а просто се укрепват мускулите и сухожилията и се коригира функцията.От там се променя и позицията на тялото.

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 08:50 от dt

# 328
  • В полите на Пирин планина
Случвало ми се е да ме боли стъпалото отдолу и дясното коляно, след по-сериозно натоварване. 

# 329
Научете половинът на дърташко 69  Wink
https://www.instagram.com/reel/DIp81f9u_n7/?hl=pt

Общи условия

Активация на акаунт