КГБ = Клуб на Готините Баби - 240

• 20 046
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро, баболинки!
Фло, за домашното - пия кафе и се ровя из бгмамата. Музика и ароматерапия, разговори с верни приятели, от които съм получила подкрепа и продължаваме да се подкрепяме. По телефона по-често, но гледаме да се видим веднъж на месец - два, както дойде. Сутрешните срещи с внуците - казвала съм ви, че те са на баба валерианчетата Heart. Разходката с кучето, която съчетавам с пиенето на кафе също ми действа добре. И не на последно място срещите ми с психотерапевт, които много ценя и има защо. Да е жив и здрав доктора, благодарна съм му. Без неговата помощ не можах да се справя сама преди време, въпреки подкрепата на всички около мен.

От вчера Дребосъчка и дъщеря ми са болни. Решиха и Дребосъчко да не пускат на градина. Гледат се тримата, а зетко се върти да ги обгрижва. Днес ще готвя пилешка супа и ще им занеса и на тях. Миличките ми Heart
Майка ми след вливанията се чувства добре. Преди малко дойде при мен, за да провери дали съм отвита и да ме завива Heart Изненадах я, че вече пия кафе Simple Smile
Казах на Тетин, че за 22-ри искате от него качамак и той веднага наду перките от кеф, че ще го прави.
Хубав ден на всички!

# 661
  • София
Добро утро, красавици! Hug
ТОНИ и ТЕТКА са на линия, но къде са останалите обичайни заподозрени? Няма поздрави от метрото, липсва РАНЕЛЛА.
Да ви нагледам, а после ще сложа кафеварката. И ще дам старт на новия ден. Очаквам мотото на МАКАВЕЛИ. Създава ми настроение. Grinning
С голямата внучка ще отидем при лекаря УНГ. Докато пи илачите и си пръскаше в носа разни неща, беше добре. Сега отново носът й е запушен.
После мисля да се разходя насам, натам, да потърся подаръчни кошници.
Започвам да пооправям прасарника, за посрещането на скъпи гости. Ромео се уговаря със сина, да го приюти в събота. Добре ще си изкарат. Не ги мисля.
Да споделя и аз моите стратегии за справяне с напрежението и стреса. Разговори с вас, придружени с чаша кафе или билков чай, задължително парченце - две шоколад, и много пея - навсякъде - в колата или у дома. Това много ме разтоварва! Давам си преценка - това дето ме стресира мога ли да го избегна. Гледам да насоча мислите си в друга посока. И колкото по-рано, толкова по-добре, за да не се "хронифицира" проблема.
За сега толкова. Време е за кафе. Hug

# 662
О, аз също обичам да пея в колата! Силно, колкото ми глас държи! И шофирането ме разтоварва, гадостите отлитат през ауспуха! За това и толкова си държа на личния автомобил. Мъжовия е общ Wink
Вчера си закарах колата за ремонт, сега тръпна в очакване майсторът да се обади кога ще е готова и колко ще струва. За пръв път отивам в този сервиз. Дъщерята и зетя ми го препоръчаха. Колицата ми е стара, но мотора ѝ е като оса! Децата ме бъзикат, че съм турбо-баба Wink 4х4.

# 663

"Красотата на живота е да се събуждаш всеки ден с усмивка в очите и любов в сърцето."

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

С второто кафе съм при вас. Докато отворя очи ни звънна син 2 за консултация по ел.инсталациите на новата къща. После ми звънна колежка от друг град за консултация във връзка с работата (върна ме в джаза). И докато обсъдим това-онова ...
И вчера писах за липсващите дами, и днес ги каня пак - на кафе, на чай, на раздумка.
Фло, пускай следовите кучета - не си ли чула вече някои от тях?
Тетка, да оздравяват по-скоро твоите дечица - никак не е хубаво когато има някой болен.
Айша, не зная Ани как допуска такъв тормоз над детето - това травмира психиката му. Не ми се мисли след няколко години, когато може да дава само отпор на такъв терор, как ще реагира.
И за домашното - реагирам в зависимост от ситуацията. Докато работех имах доста често стресови ситуации - при повечето се справях с рутината и опита, който имам. Много често се случва да оставя дадено нещо да "отлежи", след известно време отговора или решението само "изплува". Случва се понякога стреса да е по-агресивен и тогава прибягвам до "розовото" хапче (Дианксид) - то действа безотказно. Помагат ми релаксираща музика; моя си молитвичка, която си повтарям до откат; приказката "Работна мецана" - рецитирам си я и честичко я ползвам за приспиване, както и детски песнички, които си пея наум. Друго "спасение" са ми кръстословици, судоку и оцветяване - те успяват да разсеят мислите ми и да ги отклонят в друга посока.
След като цяла нощ валя, сега е мъгливо - очаквах "златна" есен, поне такава обещаваха. Този път при нас не е така, но каквото-такова ...

Спокоен и усмихнат ден от мен баболинки Heart и

# 664
  • в сърцата на любимите ми хора
Привет, момичета! Днес, като никога, се успах - легнах си към 2 ч. и станах преди малко. Явно съм имала нужда.
Тетка, бързо да се оправят болничките и дано не заразят и Дребосъчко.
Макавели, ти рано-рано си имала "клиенти". Много е приятно, когато те потърсят за съвет и разбираш, че си нужен някому. И аз да приканя липсващите момичета да се обадят. Дано всичко при тях да е наред.
За домашното: аз съм на принципа - това, което не мога да променя, го приемам такова, каквото е. Трудно нещо може да ме "бутне" /с изключение на загубата на близък човек/. Спокоен човек съм и рядко проблем може да ме изкара от релсите. Всяко нещо, което не е свързано със здравето, е поправимо и не може да наруши душевния ми мир. Да не си помислите, че съм камък - рядко, но и аз имам своите моменти. Тогава, като Тетка, се качвам на колата и карам без цел и посока. Обикновено гледам да остана сама със себе си. Странно, но изолацията ми помага. Не търся компания, разговори, съвети. Темерут, с една дума Grin
Днес деня ще го пиша дъждовен, т.e. ще подпирам диванаТа и ще довърша една книга, за която все не остава време. С четенето ми е трудно, добре, че измислиха аудио-книгите. В началото ми беше необичайно да слушам друг да ми чете. Вече свикнах и ми е приятно и удобно. А и има страшно много заглавия, от които човек може да избира.
Малко дългичко стана писанието ми днес. Прескачайте, ако е досадно.
Хубав ден ви желая и да ви върви по вода във всичко /поне да има полза от дъжда Simple Smile

# 665
Добър ден, баболини!
Тук съм.
Сутринта ми беше уж по график, ама се оказах пак без топла вода. Удължили графика Sad
Времето е мрачно и дъждовно по ноемрийски. Затова пък избрах топла и мека блузка, уютен шал в тон. Направих си чай. Ами това е хубавото на този сезон.
Ето, става време за обяд. И поредното чудене какво да е. Всичко много поскъпна. И продължава. Вече и за 10лв. не мога си взема качествена храна. И да, правя компромиси. Знам, че точно от това не трябва, ама.. Онзи ден си харесах макарони на фурна. Запечени, с карамелен загар.... Ммм ! Гледам цена 4,90лв. Ок. Да, ама било на 100 грама. Познайте колко струва едно парче. И да беше само това .. В магазините е същата работа. Уж нямаше да е така, ама цената ни в лева остава цифром същата, ама в евро.
Да сме здрави само! Пари за лекарства да не даваме.

И аз съм полуготова с подаръците. Част съм поръчала. За друга имам идеи. Ама двама човека са извън тези групи.

Хайде... Добър апетит ви пожелавам за обяд!

И спокоен следобед ...Simple Smile кой каквито възможности има за това Simple Smile

# 666
Добър ден, бабетки! При нас вчера валя здраво,  в мазето пак имаше вода и ММ се бори с нея. Аз гледам в такива случаи да не се навъртам около  него, защото целият свят му е крив, а аз отговарям за световния ред, както знаете  Grinning
В работата нищо ново,  дресьора на кучета скоро не съм го чувала. Не знам на вас дали ви се отразяват магнитните бури, но в понеделник страшно ме болеше главата и бях като парцал. Едва вечерта прочетох, че имало изригване,  досега не бях забелязала да ми влияят. Явно годинките напредват...
Тетка, бързо оздравяване на цялата група,  радвам се, че и майка ти е добре.
Мамси, браво на теб! Щом успяваш да подхождаш така философски към гадостите,  за завиждане си. Въпрос на характер,  аз за съжаление паля на полусъединител и освен още неприятности, друго не постигам. Ама както казват  -  късно е либе за китка. Промяна няма да има, няма за кога.
Ранела,  това с водата е кофти тръпка, но ние в Перник я ползваме само за миене, не за пиене, нали знаеш. Та взимай пример от нас  Wine Glass
Макавели, Тони  свикнах да ви чета рано сутрин, чакам си вашите репортажи. На  Мериан също. Губят ми се много хора,  обадете се,  че ще звънкам на Флото.
Клечи,  Боряна,  Янчето,  Нами,  КАГ, Лунно цвете,  Ян...? Жана как е,  Яжка? Изпускам някой, ама ме викат и...
Прегръдкааааааа!

# 667
  • Вила Великула
Здравейте момичета. Да се разпиша и аз днес, че сутринта рано излезах и не пих нито кафе, нито имах време за разговори.
За сметка на това свърших всичко запланувано. За операцията на окото ми трябваше да направя кръвни изследвания, ЕКГ и консултация с кардиолог. Всичко свърших в градО на разкошО и винкелО. А и имахме отпреди две седмици записан час при управилеля на Вик Перник. Отидохме обичайните заподозряни:аз, комшийката и още една дружка, която я гласим за кметски наместник. Много добър разговор направихме с новия управител на дружесвото. Изключително симпатичен и добронамерен човек. Обеща, че ще свърши работа, както и като чу за проблемите, които ни създават неговите подчинени - се хвана за главата. Ще има действия.
За прегледа при кардиолог, се оказа, че в гради има кардиологична болница и персонала беше също много любезен. Платих си прегледа, защото нямам време да ходя до личната и да отделя поне 2-3 часа след болни и кашлящи хора за направление, но се оказа, че и това е по-евтино отколкото в София. Купих си и капките, които трябва да капвам три дни преди операцията. Сега остава другата сряда да ми стискате палци.
Ениса, минах покрай работата ти, но бързах и реших, че няма смисъл само да ти кажа здрасти. Към твоя списък добавям и Клечи.
Мамси, по твоите думи и аз съм ама много голям темерут. Обичам да съм сама с мислите си в такива моменти и се чувствам най-добре. Също като Мамси и Тетка ми е добре като шофирам без цел и посока, само да не е в задръстената София, че там откачам и адреналина ми отива на МАКС. Дори когато съм изнервена и музиката ми пречи. Обичам пълна тишина.
Айша, нямам думи за поведението на този. Плаче за социалните. Но явно има модел на подражание. Сигурно и него така са го "възпитавали".

# 668
Пипи, ще стиснем палци! Heart И аз, да не остана по-назад, се занимавам с теч в абонатната и липсата на достатъчно налягане в сградата със Софийска вода. В момента ремонтират.
Веднъж на тримесечие минава инкасатор. Обаче не са отчитали дистанционния общ водомер от началото на годината, а в сградата при дъщеря ми от лятото на 2024! Били външна фирма инкасаторите! Ти да видиш! Пълна каша и безотговорност. Имаме си и един съсед, който 5 години не си подменя водомерите. Според мен плаща някаква минимална сума, а разликите поемаме всички отчитащи се. Трудно ще се справим с него.

# 669
  • някъде другаде
Пипи , стискам палци. Всичко ще е наред.
Днес извадих невероятен късмет. Раздавах призовки и минавайки покрай ЛЛ видях , че няма хора. Влезнах и си взе  направление за ендокринолог и ми даде и за кардиолог , че било добре да отида на преглед. Друг път чакам по 3-4 часа.
Втори ден си пропускам разходката заради лошото време.
Тетка , бързо да оздравяват болните.
Хубава вечер!

# 670
  • в сърцата на любимите ми хора
Ох, Тетка, напълно те разбирам. С такива дебили не се излиза лесно на глава. Нали по закон ако не осигури достъп в продължение на една година, ВиК трябва да му начислява солидно количество вода? Да, ама не. На тях не им се занимава с такива клиенти и ни оставят сами да се борим. Дано успеете!
Пипи, имаш и моите стиснати палци. Всичко ще мине добре.
Току-що прочетох един виц и много се смях. Споделям го с вас:
Чука се на Райските врати. Отваря Свети Петър и пита човека на прага:
- Кой си ти?
- Аз съм футболист от Националния отбор на България.
- А, стига, бе! И как улучи вратата? SmileSmileSmile

# 671
Ако не си смени водомерите или не ги тества, трябва да мине на база клиента.
При отчитане на 3 месеца от инкасатор, същия вижда тази информация и дава УП.
След 3 месеца ако няма промяна, хайде на база.
Но! Не осигурява достъп човек и УП на куково лято.
Да, работи се с подизпълнители за отчетите.
Тетка, пишете жалба за неотчетен общ водомер. Срамота е и дистанционните да не отчитат. Ще се събере дълъг период за изравняване и става сложно.

# 672
  • София
Момичета,здравейте!
Ето ме,но напоседък не ми се отдава писането.Имам имотни разправии от 3 страни,освен с моя двор и с по един имот от страна на свекъра и свекърва ми.Децата ми не познават останалите наследни,та не може да мине без моята помощ.Сблъсквам се с отрицателни емоции,та не ми е до писане.Освен това подготвяме ремонта на долния етаж,та  разнасяме мебели и багажи.Така като пиша малко заблуждавам,други разнасят,аз само "се сплитам".
В събота ще дойдеме с Жана със закъснение от около 1час,но няма да пиша тук защо.Тогава ще разберете.
 Чакам с нетърпение последния ми работен ден-петък.

# 673
Добра вечер прекрасници 🌹
Пипи, мисля те с добро и палците ще са стиснати. Вярвам, ме всичко ще е наред! ❤️
Тетка, как са болничните? Дано бързо го преборят, каквото и да е! ❤️
Ениса, мен в понеделник също много ме боля главата. Чак кръвно мерих, но то пък беше добре. Пих разни хапове, но докато тя не реши, че няма да ме боли не спря. 😬
Тони, много е хубава масичката, но нашия вече е голям за нея. Всички неща които са събрани там ние ги имаме, но поотделно, не така събрани на едно място и много се е занимавал с тях.
Яжке, последен, последен ден ли имаш в предвид? Ще видиш колко е хубаво! Аз поне се чувствам добре. Имам достатъчно работа и ангажименти, но такова спокойствие и и кеф, че не се съобразяваш с часове, началници, колеги, графици, срокове и т.н. От тази гледна точка много, ама много ми е спокойно. За по нататъка не знам, ако ми стане скучно, може да търся някаква работа. Даже вече имам няколко предложения, но за сега съм казала, не.
Днес цял ден мрачно и аз из къщи. Работа има за целия китайски народ.

# 674
  • София
Пипи, всичко ще е наред! Ще стискаме палци! Ще споделиш ли къде ще се оперираш?
Айше, нещо не мога да повярвам, че баща ще си държи детето гладно. Просто е невероятно! Може би е било еднократно?
Яжке, много съжалявам, че преминаваш през такива проблеми! Дано скоро всичко се нареди и нещата се решат в твоя полза.
Слънчевите изригвания да силни, затова се чувстваме зле. Един ден кръвното ми е високо, на другия ниско, без видима причина. Надявам се скоро да споделите, че всички сте добре барабар с внуците! Хубава вечер!
Надявам се, че в събота всички котки ще са вързани и ще се видим.

Общи условия

Активация на акаунт