КГБ = Клуб на Готините Баби - 240

• 20 044
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • sofia
Ето ме и мен най-накрая. Последните дни бягах от нисък старт направо. Детето ми е зачислено за поне половината седмица. Но това е най-хубавото време. Почнах и още една работа. Та ѝ свиквам. Важното е, че фирмата е буквално на 200 м от нас и че се разбрахме по принцип да си работя от вкъщи, че главно вечер и през нощта ще го правя. Ама нали съм си совичка, та нямам проблем с това.
Мамси, Тетка, всички имаме дистанционни общи водомери, но все още не ги отчитат дистанционно. Затова инкасаторите го правят. И при нас бяха отчели главния водомер само през януари и след това нямаше никакви отчети. Та август се обаждах до СВ и им гдадох данните. Иначе ние принципно иначе почти всички минахме на дистанционно отчитане  на водата чрез Техем. В моя вход само 2 апартамента не си смениха водомерите с дистанционни такива.

Със задна дата поздравявам всички, които са имали поводи за празнуване. Здраве и късмет пожелавам Flowers Hibiscus

Та така. В събота ще се видим. А какво ще правя -  ЕЕЕЕ, изненада ще е Wink

# 676
Пипи, ще стискам палци
Яге, сложни и неприятни са имотните разправии, но дано по-бързо да минат.
Днес пресадих две стайни китки, че им бяха отеснели саксиите. Имах едно грамадно 10-15, може и повече, годишно коледарче, но това лято погина. Пазех му мястото празно, а сега вече има заместник - спатифилиум. И един антуриум, скорошна придобивка, настаних в нова саксия и по-светло място. Дано им е добре.
ММ е на село, за това не готвих, ама за утре ще трябва да измисля нещо. Май ще е пилешка супа.
Ей, на тия съботни кулинарни изненади да вземете имената да споделите тук.  Поне да имам подсказка какво да готвя, че това ми е най-трудно - да измисля какво да е.

# 677
  • Вила Великула
Леле  голям купон се очертава в събота.
Мериан,  ще се оперирам във Вижън.

# 678
  • София
Леле  голям купон се очертава в събота.

Да пуснете снимки някъде заради отсъстващите. Подсмърк...
Пипи, да минава леко и да забравиш за проблема!
По повод стреса - аз май съм тъпо, дебелокожо създание.
За нищо не чувствам стрес, че каквото и да е - трябва да се живее, нещата ще се разрешат. А ако не - утре ще го мисля. Имала съм и здравословни проблеми в семейството  - все се надявам да се оправят, да правя каквото кажат специалистите, да имам с какво да платя. То не, че парите винаги решават проблема.
Притеснения за скъпотия, цени не съм имала - просто се съобразявам с доходите. Като не мога да отида на 5 почивки годишно, не го мисля. То и да мога - другарчето като не ще как да е?
 Розови хапчета не съм пила, но розето вечер помага - изпитано многократно. А наздраве!
За Мрънчока и методите на възпитание от донора - не е еднократно,  случва се. Научавам го между другото от мамката. Тя като цяло от близо година не говори и не споделя. Държи се с нас с Пл. като със съседи, които е засякла пред асансьора... Е, освен за дондуренето на наследниците петък-неделя. А сме отказали - врещи до небето. Ма как така ще ангажира т.н. баща?
И не, Дядо Бос не се е отнасял така с него. Човека е много умерен, старае се да обяснява и помага. Ако детето е с него без родители си прави домашните за 1 час и после си играят с Мрънла.
Майката - мълчи и се съгласява с всичко, а защо не съм наясно. Явно детето разбира и вече 2 дни е бил идеален вечер - прави каквото кажат, старае се и  няма проблеми. Какво е запомнил е друг въпрос.
За Соф. вода - ами при нас реален инкасатор не е идвал от началото на Короната - пролетта на 2020 г. Слага обява във входа - до коя дата да му изпратим на Вайбър показания на водомерите. Предполагам, че домоуправителката снима общия водомер. Кой пратил, кой не - няма как да разберем. Иначе и моите студени водомери не са сменени, но все още не са задължителни. Със стари или с нови - все ще плащаме каквото са надписали. Затова си чакам крайния срок. 40 - 50 лв. са ми месечните сметки за студена вода. И на съседите с дистанциони уреди са същите.

# 679
Ей че е хубаво така - показахте се и се оживи къщичката ни!
Радвам ви се за събота - пак ще ви проверя, да си знаете. И ако има състезание за хубава туршия - участвам и аз. Изпратила съм един буркан на Фло още в Луковит - Царска туршия с мед.
Пипи, ще стискам палци да мине всичко успешно.
Тетка, Мериан, да оздравяват всички деца и внуци.
Яжка, чакат те хубави дни напред, свободният ти живот започва сега.
Попитали Иванчо - Колко е средната продължителност на човешкия живот?
Отговор - 10 години, моля другарко. Първите 7 г преди училище и първите 3 г след пенсия. Останалото живот ли е?

Сърдечни поздрави на Жана като се видите в събота!
Нами, така и не разбрах сложи ли някъде снимки от Луковит? Давай го по-лежерно, момиче - няма да свършиш цялата работа на света.
Тану, добре си се справила с китките. Браво! От една година се каня да засадя един антуриум, който си стои във вода след като разсаждах цветето-майка. Още не съм си приела поканата.
Боряна, как си, какво става с теб - обади се моля!

Утре ще имам гости - сестра ми, племенник 2 и жена му ще идват. Вече съм приготвила сладкиша и част от обяда.

Спокойна нощ от мен и сладки сънища Heart

# 680
  • София
ДоЛар вечер, мацки. Спомних си, че така ни поздравяваха колегите в далечните студентски години. JoyТова пък от къде ми дойде в главата??? Като съм започнала, поне да ви "изпея" целия репертуар. След споменаване на тарифата, следваше монолог - Мой баща работи цар. Я тебЕ дадЕ чорап. Един арап - един чорап. Два арапа - два чорапа. Оферти да има... Stuck Out Tongue Winking Eye
С по няколко думи за някои от липсващите дружки.
БОРЯНА малко се е сдухала, вярвам, че ще се изтегли от дупката. Момчето й се бори с бюрокрацията и корупцията, за откриването на ветеринарен кабинет. Дано успее!
ЯН, на всичките й служебни ангажименти, гледа и внучето.
За АЛОНЕЛАМ знам, че спешно се наложи да си смени жилището, а преди това беше на задгранична екскурзия, а още по-преди - покори някаква пещера и там претърпя контузия - навехна си едното копитце. И аз отдавна не съм я чувала.
Стана късно да звъня на ВАЖНАТА КЛЕЧКА, да не смутя покоя на принца. Grinning
КРАСИВА БЕЛЛА е спретнала изненада. Очаквайте я. И БЕЛЛА, и изненадата. Sunglasses
ЛУННО ЦВЕТЕ навярно е затънала до гуша в работа. Няма я при нас, няма я и при военните съпруги.
МАЯ ще я издирвам с куче следотърсач.
Очаквайте още изненади в събота. Носете си усмивките и доброто настроение.
Писах, спирах и ето, че АЙША и МАКАВЕЛИ ме изпревариха. Туршията я опазих от Ромео, ще участва в конкурса. Grinning
Лека нощ и светли сънища! Hug

# 681
Фло, на доЛар вечер! се отговаря с дал Бог бедро! Wink
Минавам да ви кажа лека нощ, баболинки!

# 682
  • София
Фло, според мене Клечката е някъде на топло моренце. Нали беше споменала, че ще ходи. Принца едва ли е с нея.
По повод долар ден - като бях в 11 кл. изведнъж доста съученички решиха да кандидатстват в Икономическия/сега УНСС/ и то точно за специалност аграрна икономика. Учеха, ходеха на курсове, разменяха лекции. Много се зачудих на мечтите им, но си траех - аз си исках във В. Търново, че само с 1 изпит се влизаше, а и щях да съм самостоятелна - на квартира, без родители.  Една съученичка ме светна защо тази специалност е толкова желана - да учат идвали много африканци. Пък те имали валута, имали възможности и може да се оженят за някоя нашенка. Пробвах кротко да им обясня, че маймуните не са това, за което се представят. Разказах им как в Москва един дипломат суданец ми предлагаше да съм му втора жена. Спираше асансьора между етажите да ме уговаря - екстра му било женичка на 13 г. Но не вдянаха и не знам после коя до какво се докопа и дали не я продадоха за 2 телета + камила.

# 683
  • София
Айша,къде ме върна...Когато свекърва ми се разболя,трябваше да работя по-близо до нея,че не можеше сама да си сменя претъра.Тогава започнах работа към СБЖ.Имаше група от Бенин-аграрна журналистика.В стола ядеха първо десерта.Не мисля,че са били много богати.
Скрит текст:
Към групата им беше прикрепено едно момиче,българка.Назначена за преводачка,но говореше само български.Работеше нощем...по стаите.Курса беше 6 месечен и беше помислено за всички нужди на курсистите.
  Каси,най-последния ми работен ден е в петък.
 Моля,кажете ми точната бройка за събота! Колко човека ще се съберем?

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 22:49 от Яжка

# 684
  • Вила Великула
Аз имах състудент от Бенин, който беше син на шефа на полицията там, но момчето беше изключително скромно. И друг от Нигерия, който освен, че беше тъп, го помня и с ужасната му миризма, на някакви странни подправки. Никоя от девойките не е имала афинитет към тях.

# 685
  • София
Е, няма да ви кажа точно колко ще сме в събота. Колко пъти ви напомням, че това е среща на изненадите? А вие само подпитвате. ЯЖКЕ, не си само ти от групата на любознателните. Stuck Out Tongue Winking Eye И други има, и други... Joy Ще дойдете и ще видите! Ако питате, за да знаете колко парчета кекс да донесете, ами сложете 2 - 3 резервни. Joy За да стигне, трябва да остане. Stuck Out Tongue Winking Eye
И пак ви пожелавам лека нощ! Hug

# 686
  • Вила Великула
Колко човека ще бъдем - "Колкото повече, толкова повече " е казал Мечо Пух. Аз залагам на много.....

# 687
  • някъде другаде
Добро утро!
Хубаво е , че не вали. Снощи не можах да заспя до късно и сега ми се спи.
Всички болни да оздравяват.
Хубав ден , баболини.

# 688
  • София
Добро утро от метрото!
С наближаването на съботната среща се раздвижиха емоциите! Много се радвам, когато пишете редовно. Аз пак забравям повечето неща, като дойде време да отговарям, но нейсе!
Аз имам доста работа и у дома, и в службата. След ремонта още не съм чистила основно, само голямата мръсотия само позабърсала, а трябва всяко нещо ръка да го пипне. Евентуално в неделя, ма не е сигурно...
Аз понеже не съм по изненадите си признавам, че ще направя всичко възможно да присъствам в събота. Вие си ме изненадвайте!
Желая ви прекрасен ден!

# 689
Добро утро и от мен:-)
Започвам деня с чаша чай Simple Smile
Гледам, че навън падат последни листа от дърветата. Духа силен вятър и те политат към земята. Остават голи клони, без есенна премяна, но в очакване на белия кожух.

Аз днес ще имам доста работа. Но утре съм в отпуска.

Хубав ден, баболини!
Очакването на изненада е много вълнуващо!

Общи условия

Активация на акаунт