Миналата даваха по мат, бел, ае, ф, полезно беше. Тази година никой нищо не дава засега.
Образовах се от сайта curlydee, от него пазарувам и от curly.bg (има и съответните групи във ФБ). Заредила съм Curl Smith шампоан, балсам без отмиване, крем закъдрици и активатор за къдрици, дълбокопочистващ шампоан Mielle, желе Kinky-Curly (без него не оставаме от години, взимам го от iherb или го носят от Щатите), а от сулфатните и по-бюджетни е одобрила Matrix жълт шампоан (дълбокпочистващ) и съответното желе за къдрици + зелената хидратираща серия шампоан и олио. Спи на копринена калъфка, косата суши с тениска и намачкване, всяка къдрица оформя с пръсти на масури. Уморих се докато го пиша, но наистина има ефект.
Тези дни се затъжих за моите къдрици и тъкмо си викам "ей сега ще ги оформя като щерката на aniK" и....се изморих, докато четях описаното от теб
Моята дъщеря е с подобни стъпки за оформяне на гривата си. А аз реших да продължавам да слизам при фризьорката си/под блока ми е/, за да ми изправя косата 2 пъти в седмицата