Деветокласници 2025/2026 - тема 2

• 23 516
  • 619
  •   1
Отговори
# 60
При нас тази година не ги дават.
Миналата даваха по мат, бел, ае, ф, полезно беше. Тази година никой нищо не дава засега.

# 61
От години вече нямаме задължение да ги пазим

# 62
  • София
Да, бе, ще му гледам тестовете! Той да не ми пише исковите молби? Да си ги гледа той. Дават им ги, могат да си ги снимат, тези, които са на хромбука, са им на разположение. Ако има някакви претенции, да се оправя с учителите.

# 63
А пък аз съм много любопитна Laughing, винаги ми е интересно да му видя контролните или там каквото, особено по литература, когато са писали нещо Laughing

# 64
  • при моите любими
Аз отдавна не знам, какво учат, до къде са стигнали и той къде греши. Това си е негова отговорност и трябва да си я следи сам. Говорим редовно, че след лоша или незадоволителна оценка за него, трябва да научи материала, който не знае, за да получи тази оценка. Дали го учи пак си е негов проблем. Аз и да видя тестовете, няма да е нещо по-различно. Определно 9ти клас ще е различен от страна на оценки. За мен е по-важно да продължи да не омаловажава ученето. Защото отпуснеш ли се за дълго време, влизаш в това течение на мързела. Та горе долу това ми е стандартна мантра към него. Не се впечатлявам от конкретни оценки. Уж ме разбира и учи ежедневно, въпреки малкото време с което разполага, заради ежедневните тренировки.

# 65
И аз не виждам тестовете. До 7 клас се случваше да ми изпрати сниман някой, да ми се похвали, но последните две години май не е толкова за хвалба. Не я виждам и да учи особено. Освен тренировките, вече и работи два пъти седмично. Надявах се покрай този нов ангажимент да стане по-организирана, но не виждам драстична промяна. Пак се чете и пише по късните часове, след като ние вече сме си легнали. И никога предварително, че да си олекоти дните с работа. Но пък към работата се отнася много сериозно. Пак е напредък в правилната посока.

# 66
  • Sofia
Anik, ще споделиш ли за продуктите за къдрава коса ?

Ах, чудо е - днес ги изброих на приятелка за нейна позната и се хвана за главата. Важното е да са безсулфатни - къдрокоските са като сектантки да е "по метода" Laughing Образовах се от сайта curlydee, от него пазарувам и от curly.bg (има и съответните групи във ФБ). Заредила съм Curl Smith шампоан, балсам без отмиване, крем закъдрици и активатор за къдрици, дълбокопочистващ шампоан Mielle, желе Kinky-Curly (без него не оставаме от години, взимам го от iherb или го носят от Щатите), а от сулфатните и по-бюджетни е одобрила Matrix жълт шампоан (дълбокпочистващ) и съответното желе за къдрици + зелената хидратираща серия шампоан и олио. Спи на копринена калъфка, косата суши с тениска и намачкване, всяка къдрица оформя с пръсти на масури. Уморих се докато го пиша, но наистина има ефект.

Аз виждам всички писмени, разказва ми всичко от училище, налага се понякога да слушам уроци, абе като скачени съдове сме си.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 15:41 от aniK

# 67
Чудна е ! Аз попитах, че и аз съм от къдрокосите, да почерпя опит, ама толкоз нерви нямам Laughing

# 68
Хич не ми е хрумнало да искам да видя теста, сигурно не съм много добър родител 😅 по история и тя е от чакащите "каквото дойде". Заключи, че трябва да почне да си чете уроците всеки път, не ставало с един ден преди теста. Другото всичко й е добре засега, но и тази година сяда да учи, не мога да отрека.

# 69
  • София
Наборката има 8 оценки само. И миналата година беше така. По равно са в топли и студени цветове.
Малко се плаша как все излизания и приятели са й в главата и никакво учене. Сега се приготвя за Хелоуин и ми звъни да каже, че с костюма, който си е направила изглеждала Уау. И аз сега как да не се притеснявам цяла вечер да не й се случи нещо.
Утре пък ще правим вкъщи хелоуин парти с някои от приятелите й. Ще им приготвя бибимбап и тиквен пай и ще се маскирам на вещица. Напоследък приятелите й са се влюбили в мен и аз все гледам да блесна с още нещо пред тях.

# 70
  • София
aniK, чудни къдрици, чуд-нииии! Heart Eyes Тези дни се затъжих за моите къдрици и тъкмо си викам "ей сега ще ги оформя като щерката на aniK" и....се изморих, докато четях описаното от теб Joy Моята дъщеря е с подобни стъпки за оформяне на гривата си. А аз реших да продължавам да слизам при фризьорката си/под блока ми е/, за да ми изправя косата 2 пъти в седмицата Joy

# 71
Ани, това се уморих да го чета само Joy
Браво на детето, че се грижи така за себе си Heart Eyes
Ahoney, и при нас е същата работа. Висят по барчета, събират се на групички. Като че ли напоследък малко взе да се посъбира, ама оценките са малко и в цялата гама. Виждам я, че не ѝ е хубаво, ама и кой знае какви усилия да ги оправи не полага.

# 72
  • София
Ама, хора, гимназията не е само учене! Далеч по-важни неща има за изживяване в гимназиалните години. Вие какво помните от гимназията, ученето ли? Joy

# 73
  • София
Санака, аз точно заради моите спомени от гимназията  се притеснявам за нея. Simple Smile

# 74
  • София
Че на теб кво ти е? Моите мен не могат да ме задминат. Joy
Сега им е времето за създаване на трайни приятества, незабравими спомени, първи любови. Аз съм се закахърила, че наборът няма гадже, вие за нЕкви черги ми говорите. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт