Деветокласници 2025/2026 - тема 2

• 23 510
  • 619
  •   1
Отговори
# 615
Laurentin, а другите родители какво мислят?  Ако се съберете и говорите с класен, директор ? Много е неприятно такова отношение.
Bea 2022, какво предприемчиво дете имате в класа Laughing

# 616
Да питам, че нещо не съм очарована от своеволия на една госпожа. В дневника на всички деца в школо се появиха оценки за отдавна минал период, без никое от класа да знае кога се е състояло изпитването. По мат и биология, имаха до миналата седмица по 1 оценка само и сега се появи втора, но за ноември. Това как става? По мат госпожата не е ощетила децата, но по биология не е добре. Писала съм ви за сагата с госпожата по химия, една е по биология и химия. Тази, която първи час по химия предава нов урок, втори прави тест и моето дете не се справя, не може да преписва като масата деца, не запомня урок от клас, трябва четене и у дома. По биология не е имало такива тестове, правиха 1 контролна и моята получи 4, а сега се появи от нищото 3.  Говорих веднъж с госпожата, да ходела моята на консултации. Не съм споменала, че съм сложила записващо устройство и чувам как същата госпожа казва "боли ме глава, вземете си телефоните и пазете тишина" и това в 50% от часовете, а праща дъщеря ми на конкултации. И сега какво? Вчера по биология си поканила приятелка и цял час дъра-бъра. А учениците, какво ми пука, на арменскя поп да се плачат. Та, оплаках ви се.

От лош опит от мин.година с г-жа по АЕ - своеволията нямаха край, защото имаше “гръб” от директор, РУО. И разговорите с нея помагаха частично , защото след една седмица правеше същото. 
Единственото успокоение ми е, че тези оценки не влизат в дипломата за кандидатстване, а само в тази за начален етап / дано съм разбрала правилно /.
Лошото е, че и при нас децата преписват -chatgpt , телефони, часовници. Аз не разрешавам, на никой не му трябват оценки без знания. И говоря, говоря. Синът ми се бори с изкуствения интелект, кой ще е по- бърз. И затова оценките засега не са отлични, но се надявам и това да стане един ден- със собствените му знания. Лошото е, че учителите “не виждат” преписващите.

Mam Ru, искрени съболезнования за майка ти!

Честит празник на всички , които са имали рожден или имен ден, бъдете здрави и благословени 💐

# 617
Моето дете учи много, но няма достатъчно капацитет по независещи от него причини. И все пак стига за 4,5, та дори и 6 понякога по някои предмети, категорично не е за 2 по химия или 3 по биология. Ех, да има такъв съученик. Лошо е че е в незаинтересован и слаб клас. Половината са там да им мине деня.
Plami, не става това с родителите. Не ги интересува. Не знам защо учители се правят, че не виждат преписвачи. Дъщерята казва, че са хващали, с втори телефон между краката, но общо взето учителката си седи на бюрото и се прави на разсеяна.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 10:24 от laurentin

# 618
То лошото е, че има и учители, които стоят колкото да мине деня...
Засега, слава богу, ние нямаме проблеми с учители, даже мога да кажа, че винаги подкрепят ученика, когато виждат, че има желание, старае се, което за децата е много мотивиращо

# 619
Като учителката по биология и химия е и тази по ИТ. Вечно е "вземете си телефоните и пазете тишина".  Останалите са на необходимото ниво. Имат подробни планове в тетрадки, дават много на децата . Но зрънцата вършат голяма беля, от която няма как да избягаш.

Общи условия

Активация на акаунт