Парфюмни размисли и страсти - 299 тема

• 71 142
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
  • The Evergreen State
Вашите мнения ме подсетиха, парфюми с магнолия и божур и аз не харесвам особено. Асоциирам ги с розови, безлични парфюми и не ми допадат. Старите шипри харесвам като произведения, но те пък са на другия полюс - имат твърде много характер. Давам си сметка, че към днешна дата такива не бих могла да нося. Предпочитам съвременните шипрови парфюми, с роза или плодови, намирам ги за най-вълнуващата група. Много обичам и цветните, както и амбровите парфюми.
Плодови и цитрусови парфюми също харесвам. Типично летни парфюми обаче рядко купувам вече. Лятото при нас е много кратко, пък и имам такива, достатъчни са ми колкото да понося през топлите месеци.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 13:47 от Athena

# 256
Здравейте. Четох стари коментари, но пак да питам за Мулен Руж - https://www.fragrantica.com/perfume/Histoires-de-Parfums/1889-Mo … n-Rouge-7816.html. Много ли е ретро? Искам нещо с аромат на грим, червило и т.н. Имам Ирис Абсолю на Ланкоме и много ми харесва. Пробвах Nude Velvet на Живанши, но само първите 5 минути е разкош, после просто изчезва, нетраен и някакъв съвсем ефирен...
За мен не е ретро, точно си е червилен аромат (с нюанс на ядки). Препоръчаха ми го в темата като алтернатива на спрения MM Lipstick On.

# 257
Снощи се рових пак из сайтовете, разглеждах, четох и взех, че гръмнах едни 30 мл Xerjoff Casamorati 1888 Regio.
Какви са вашите отзиви, какво да очаквам? Имам усещането, че ще се харесаме.

# 258
Нов Alien се задава🤔:

# 259
Обожавам всички длан къри на Alien🩷 чакам с нетърпение

# 260
  • София
Привет на всички, благодаря на Milen™ за споделената вчера информация в другата тема във връзка с новите по-строги регулации за съставките в козметичните продукти в ЕС. Намерих това по темата, на който му е интересно, може да прочете. Регулациите са влезнали в сила от 1-ви септември 2025г. Като цяло разширяват списъка на забранените съставки и алергени от 26 на 82. Продуктите, които съдържат тези съставки няма да бъдат допускани на европейския пазар след 1-ви септември. Т.е. ако производителите искат да продават на нашия пазар, трябва да премахнат определени съставки или да ги заменят с подобни, но разрешени от ЕС. Това би довело до промяна в качеството на продуктите. И Milen™ е прав, да не се чудим защо даден парфюм не е като преди. Не е фалшив, просто е реформулиран, съобразно новите по-строги изисквания за състава на козметичните продукти.
Скрит текст:
In 2025, EU perfume regulations have been significantly updated with new bans on CMR (carcinogenic, mutagenic, or toxic for reproduction) substances under Regulation (EU) 2025/877, which takes effect September 1, 2025. The regulations also involve an expansion of the list of fragrance allergens that must be declared on product labels and a clearer definition of packaging classification rules impacting cosmetics and borderline products.
Ingredient and substance regulations
CMR bans: The European Commission has banned the use of multiple substances classified as CMR under Regulation (EU) 2025/877.
Impact: Cosmetic products containing these newly banned substances cannot be placed on the EU market after September 1, 2025, and those already on the market must be withdrawn.
Fragrance allergens: The number of fragrance allergens requiring a specific label has more than tripled to 82, including 28 natural extracts and 54 individual chemicals.
Labeling threshold: The disclosure threshold is greater than 0,001% for leave-on products (like perfumes) and greater than 0,01% for rinse-off products.
Transition timeline: Manufacturers have until July 31, 2026, to list the new allergens on new products, with a longer transition period for products already on the market until July 31, 2028.
Packaging and product classification
Packaging clarification: The EU's Borderline Manual update provides clearer definitions for certain packaging types, such as vials and sprays.
Cosmetic vs. medicinal products: New guidelines clarify when products in vials or ampoules may be regulated as medicinal products instead of cosmetics, depending on their intended use.
Additional information
Sustainability: Brands are increasingly incorporating sustainability and responsible consumption messages into their labeling strategies.
Manufacturer responsibility: The EU is emphasizing full producer responsibility for packaging waste.

# 261
И какъв е смисъла тогава да се ръсим толкова пари за оригинални парфюми като ще ухая 2 часа, някои от мои познати вече спряха да си купуват ще останат накрая само колекционерите.

# 262
ЕС все повече затяга примката. И с парфюмната индустрия ще приключат. Накрая всички ще миришат на андроиди. Една миризма за всички, с позволените 3 съставки

# 263
  • на терасата
И какъв е смисъла тогава да се ръсим толкова пари за оригинални парфюми като ще ухая 2 часа, някои от мои познати вече спряха да си купуват ще останат накрая само колекционерите.

Парадоксът, според мен, е, че ще се купуват всякакви имитации, за които не се спазват никакви регулации. Това го виждам като рай за всички, които някъде забъркват някакви аромати. Лично аз очаквам разцвет на това производство и търговия, "Same-same" както го наричат на изток от Босфора. И в момента са в разцвет, но сега ще е направо бум.

# 264
И в другата тема писах за амброксана - него трябва да забранят първо, гаден алерген 👿колкото до "натуралните" и биопарфюмите, трайността при мене е минути, не часове. И да, ще се бъркат "самагони", докато има свободен достъп до съставки.
Направо завиждам на руснаците, при тях първо има много интересни нишови дизайнери, и второ, ги няма рестрикциите.
Не знам на андроиди ли ще миришем или по-скоро на арабски имитации...
Покрай черния петък поръчах няколко парфюма, нескъпи, водена единствено от нотките им. Какво е актуално или кой нов фланкър са извадили слабо ме интересува. И без това ми миришат почти еднотипно. Обичам теменужки, нося теменужки, кскво като не са модерни. Обичам цветя и ги търся изразени в парфюм, въпреки че на мода са шамфъстъци и сладкиши.
Започнах деня с Armani Code. Дори и реформулиран, е достатъчно красив.

# 265
Аз мисля да се запася с топ любимия ми парфюм и да му се радвам докато мога. Уморително е да си постоянно разочарован от реформулации. Освен че правят вече всички бутилки еднакви като при нишовите парфюми, освен че всички нови парфюми са само кеш граб и еднотипни, освен и че са рафармулирани, просто не знам какво ще остане за нас. Масов потребител винаги ще има, но с тези цени, които са вече безбожни, не виждам светло бъдеще. Както споменават арабските и имитационни парфюми ще имат подем. А аз ще си пръскам запасите и ще си спомням за отминалите славни времена на красиви и интересни парфюми вдъхваци емоции и вълнение.

# 266
  • The Evergreen State
Може пък да е по-добре с регулациите. Парфюмите станаха наистина много блъскани с химия, като перилни препарати се усещат, поне дизайнерските. Химията е евтина и компаниите се самозабравят в стремежа си да направят печалба с минимални средства. Моето предположение е, че хубави парфюми ще продължава да има, но ще са предимно в по-скъпите линии като ексклузивни, привета, и хай-енд линиите, но цените вероятно ще скочат още повече.

# 267
  • Варна
Обичам теменужки, нося теменужки, кскво като не са модерни. Обичам цветя и ги търся изразени в парфюм, въпреки че на мода са шамфъстъци и сладкиши.

Dайте, моля, препоръка за парфюми с теменужки - след липсващия вече на пазара Pleats Please Eau de Parfum на Мияке, дъщеря ми не успява да си намери подходящ

# 268
  • Бургас
За теменужки вижте класиката на Герлен Инсоленс, както и Lancome la vie est belle l'elixir току-що отворено пакетче теменужки.Преди повече от седмица си напръсках палтото с новия Мис Диор още ухае сякаш съм пръскала днес, ухае жестоко!

# 269
  • Бургас
Можете ли да ми препоръчате парфюм, който наподобява B*Men Mugler ? Не разбирам почти нищо от това, за което си говорите тук, но този аромат ми е останал в спомените от преди години и търся нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт