Парфюмни размисли и страсти - 299 тема

• 71 175
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
Не знам колко теменужки ще има в двата Halloween на Jesus del Pozo, но два парфюма от 50 мл за към 60 лв си е направо евтино Simple Smile представят ги като звънливи и чисти флорални акватици, което напълно отговаря на очакванията ми. Ще пиша впечатления, щом получа.
Усещам се, че почвам да трупам запаси от харесвани и обичани аромати, докато ги има в този им състав и цените им не са съкрушителни.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 15:03 от BillieCross

# 271
  • Тополовград
За кои два парфюма говорите. Благодря.

# 272
# 273

Аз като любител на теменужките ще кажа, че в първия Halloween не откривам нито една Simple Smile
Най-добрата ми теменужка е тази: https://www.fragrantica.com/perfume/Balenciaga/Balenciaga-Paris-7247.html
А втората по ред е тази: https://www.fragrantica.com/perfume/Jil-Sander/Simply-Jil-Sander-25928.html, като тя е малко по-студена и я определям като абсолютен унисекс.

# 274
Rabanne - Lady Million
парфюмна вода за жени

Прекрасно цветно по-силно начало, след което се омекотява и става сладичък. Но не онова сладко, което ме втрещи в Goddess Intense на Burberry. Не бих го носила през лятото, а през по-хладни дни. Уютен един такъв. Трайността е добра. Харесва ми. 

Скрит текст:
глава - малина, нероли, амалфийски лимон
сърце - жасмин, африкански портокалов цвят, гардения
база - бял мед, пачули, кехлибар
вид аромат - плодов, цветен

# 275
с двата Halloween-a подходете внимателно 🙂
Колежка се сдоби с двата преди време на супер промоция, също една прелестна бутилка на цветчета, мисля на Оскар де ла Рента и с месеци красяха офиса.
Нещо им липсва.

# 276
Въпрос на нос, благодаря все пак Simple Smile за тез пари почти сигурно нещо липсва, и пак ще е по-малко, отколкото в един Елизиум например (от който ми попадна проба и бях меко казано поразена колко обикновен ми се стори, а е торба пари). Не очаквах да предизвикам каквото и да е внимание с парфюмите на Хесус, и, ох, страдам за неговата Тубероза от високата линия на марката.
Парфюми много, избор за всеки, докато изчерпят наличните, че да ни разочароват с реформулирани...има да се фъщим на воля.
The Woods Collection ми стана любопитен бранд, поръчах два - Eden и Secret Source, след като за несец и нещо преполових Twilihgt.
Сега искам хубав парфюм с канела.

# 277
  • The Evergreen State
...
Парфюми много, избор за всеки, докато изчерпят наличните, че да ни разочароват с реформулирани...има да се фъщим на воля.
...
И аз не се кахъря за тези реформулировки, при наличните ми количества в шкафа, имам предостатъчно парфюми за пръскане.
Днес съм без парфюм понеже съм си у дома, но усещам леко остатъци от Burberry Goddess EDP с който бях вчера.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 23:19 от Athena

# 278
  • София
И аз няма да се запасявам с излишни количества. Последните години понатрупах доста бройки, повечето 50 и 100мл. Ще си пръскам на воля и ще им се радвам. Пък вярвам, че и брандовете няма да ни разочароват и ще продължат да държат на доброто си качество, макар и с по-строги регулации.

# 279
Брат ми е голям фен на парфюми, даже мисля, че има адикция. Няма лошо.
Сега му търся някакъв за подарък за Коледа.
Казва, че сега гледа арабски.
Ще се радвам да дадете примери.
Ако не са и безбожно скъпи - още по-добре.

# 280
  • Варна
Привет, дами, чета ви и благодарение на вас съм открила няколко любими аромата. Огромно удоволствие ми доставят споделяните от вас усещания и описания.
Пиша във връзка с поста за новата директива и забранените съставки - един от "товарните коне" в скромната ми колекция е Narciso Rodriguez For Her EdP. Поднових си го миналия месец от берлинското летище, но беше много по-слаб като аромат и трайност от това, което с години познавам и ползвам. Помислих си, че може да е менте или съм улучила някоя дефектна бутилка.
Сега поръчах от Нотино, ще го взема утре - но възможно ли е да са го реформулирали?

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 06:54 от NoProblems

# 281
  • София
Скрит текст:
Можете ли да ми препоръчате парфюм, който наподобява B*Men Mugler ? Не разбирам почти нищо от това, за което си говорите тук, но този аромат ми е останал в спомените от преди години и търся нещо подобно.

radinna - Здравейте, бих опитал с прекрасен аромат: Lolita Lempicka Au Masculin
https://www.fragrantica.com/perfume/Lolita-Lempicka/Lempicka-Homme-50183.html
Скрит текст:

Не казвам, че са същите, но вярвам, че може да даде до някаква степен сходно усещане. Сам по себе си, Lolita Lempicka Au Masculin също заслужава внимание и особено за есен-зима е прекрасен. Създава чудесно настроние. Animal Heart Eyes Cat
А и гледам, че онлайн не е скъп - 100мл е около 63лв, така че го намирам за добра възможност.

# 282
  • Бургас
Deetron, много благодаря за отговора. Непременно ще опитам.

# 283
Налага ми се дълго пътуване с автобус. Рядко ми се случва, но аз съм любител на опознаването на хора чрез наблюдение. И вълнуващите приключения 🤣. Та, в това тясно и задуш(ев)но пространство - арабският роза и уд аромат е на пиедестал. Не знам, мода ли е, лесно достъпни ли са, приятелска препоръка или липса на желание и въображение, но е много масов специфичният арабски уклон в употребата на личен аромат. А хората са всякакви.
Много харесвам роза в парфюмерията. При мен най-добре се развиват при хладно и ветровито пролет/есен време Hermes Rose Amazone и Rose Poivree TDK. Но покрай това поливане на околните я отбягвам.
Лично аз за деня избрах Vietnamese Coffee d'Annam, точно един фъс около ключиците, така че само аз да си го усещам... Ритуално.
Та, возя си се и си мисля, ако тепърва започвах парфюмната си колекция. И изобщо да навлизам в света на парфюмите и ми е интересно. Как ли бих подходила? Какво е парфюмът? Комплимент към мен и обликът ми към момента? Баланс между дреха, повод, настроение. Може би точно обратно - кофти настроение и весел парфюм. Знам, че голяма част от тези въпроси сте ги разнищвали, за себе си също (до някъде) знам отговорите. Но напоследък все се замислям, ако наистина започна наново как бих изградила личната си колекция и с кои да кажем 10 парфюма бих започнала. С кои бихте започнали вие?

# 284
В самите парфюмерии се случва често консултантките да предлагат едно и също на всички, съдейки по това какво и без това най-много се купува и така се завърта порочния кръг. Но аз наблюдавайки жените около мен ( роднини и колежки най-вече) без да искам да прозвучи обидно, забелязвам, че нещата са на овчия принцип. "Аз ползвам този, страхотен е, пробвай и ти" " Вярно ли, ах- да, и аз ще си го купя." А аз винаги съм бягала от това. Веднъж пробвах и аз на този принцип и се оказа, че ако на братовчедка ми въпросният аромат е стоял добре, при мен съвсем не е така. Колкото до ориенталските аромати, мисля, че донякъде и масата жени по нашите ширини харесват такива. Например германка или скандинавка трудно ще си представя с подчертано ориенталски аромат.
Много ми стана смешно един ден като се замислих, как две роднини обсъждат трета, че си падала по твърде сладки аромати. А като погледнеш тях, използват не по-малко сладки. Но често и това, което се усеща отстрани като аромат, е различно от онова, което усещаме, когато носим същото сами.

Общи условия

Активация на акаунт