Парфюмни размисли и страсти - 299 тема

• 13 689
  • 178
  •   1
Отговори
# 75
Търся идеи за моя младеж на 16, който наскоро се запали по парфюмите. Харесва му Black Orchid на TF, но му казах, че ще чака за него. Купих му Мияке и Версаче Ерос Флейм. Той не си пада по гурме или много тежко аромати. Ще ми се да го заредя с няколко добри и бюджетни парфюми. Приемам идеи всякакви.
1.

2.

А този долу го преоткрих миналата зима.
В студеното е божествено ванилово-сметаново-смокиново изкушение...
3.

# 76
densi спомена, че имаш младеж на 18, той какво парфюми ползва? Търся идеи за моя младеж на 16, който наскоро се запали по парфюмите. Харесва му Black Orchid на TF, но му казах, че ще чака за него. Купих му Мияке и Версаче Ерос Флейм. Той не си пада по гурме или много тежко аромати. Ще ми се да го заредя с няколко добри и бюджетни парфюми. Приемам идеи всякакви.
Не, дъщери имам аз. Голямата използва, каквото има извадено и и харесва, като се пръска малко, но е с гореща кожа като мен и излъчва много силно.

Аз сега пръснах за Хелоуин Chiesa d'Oro Filippo Sorcinelli.
Леле, това е невероятен карамфилов шипър. Много мощен, много плътен. Едно пръсване цяла стая пълни.
 Супер силен индолов жасмин, почти животински, малко ванилия с тонка и сапун, горчив ретро сапун. Отваря мощно с точно този сапун от отминали времена и после карамфилите. Те са като в Будоар на Вивиън Уестууд. Много ми харесва, но съм убедена, че на почти никого няма да допадне.
Искам вече две от ръцете на Папата, полудявам по тях. Много искам да го купя, но не съм сигурна колко пъти ще го нося, а ръката е огромна. Посветен е на базиликата във Венеция. Обожавам Венеция.
https://www.fragrantica.com/perfume/Filippo-Sorcinelli/Chiesa-d-Oro-90654.html

# 77
Благодаря на всички Hug

Извинявам се densi не съм прочела правилно.
Направих директно скрийншот. Ще му поръчам още два, защото той под 15 спрея не пада, дори са му малко без значение с какъв парфюм е.

# 78
Я вижте 🙂
Нямам търпение да го тествам

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 09:11 от Al Georgieva

# 79
Благодаря за новата тема! Flowers Hibiscus
Май нищо ново не искам..Ще си пръскам Blossom Love , Lilac love ,Love Delight
от Диор есенни и почти целогодишни са ми
J'Adore Absolu Dior ,Pure Poison -стара моя любов , Miss Dior Rose N'Roses Dior
Шанел -къде без Coco Mademoiselle, както и  intense и Coco Noire , N5 edt чуден е сега..
Tubereuse Imperiale BDK
L'Interdit Eau de Parfum Givenchy ,както и червения и черния..
Благодаря за припомнянето за Narciso имам розовия ,черния и още няколко потен муск няма при мен ,но червеното кубче ми мирише на почти гранясали червила ..
Много есенен ,че и зимен ми е Knot Bottega Veneta ..Както и Mon Guerlain..Сега му е времето да изкарам Balerina , Diadema и Moretta.Изобщо есента е благодатен сезон много неща и отиват..

# 80
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊

Тези дни се присетих за Decadence EDP, който преди години купих съвсем случайно от магазина на парфюм.бг. Беше пръскан тестер на смехотворна цена от под 80 лв за почти пълна бутилка.
Толкова е многолик и интересен, и толкова ме е яд, че е спрян и няма нищо, дори малко близо до него.
Кажете кой нов Ангел да си взема, сърбят ме ръцете, имам рожден ден скоро.

Защо е спрян? Open Mouth Сравнително нов парфюм е.Аз помня,че съпруга ми го подари преди 7-8г някъде и беше сравнително нов на пазара. Въпреки,че не е от моят тип любими страстни,ултра сексуални и женствени парфюми, Decadence страшно много ме грабна,защото е уникален и труден за носене. Което пък му е чара,че сходен аромат поне аз не съм срещала никога досега.

Трябва студено време, специална атмосфера и повод (определено не е за детски площадки:) , сняг, буря, палта и шалове.

За Ангелите, имам само Angel Fantasm, който поръчах на сляпо.Не е грешка,но не е Уау аромат според моите критерии,първоначално ми е wtf заради пачули,което веднага го асоциирам със сапуните ми за ръце,които имат тази арома, но с времето се разгръща и ми харесва повече. Излиза му женствената страна и билковото остава на заден план. Просто увертюрата му ме отблъсква.

Alien ще е парфюма,който бих избрала от колекцията на Мюглер. Цветя, кютнес и добро настроение.

Днес разносвам мостра на Tory Burch Sublime , в Нордстром поръчка ми беше пратен,заедно с още други виалчета,но до тях не съм стигнала все още - Нищо сюблим не виждам в него. Ретро ми е,скучен ми е,ухае на сапун с аромат на рози и толкова. Чак нетърпим не ми е, но трябва никакъв друг парфюм да няма вкъщи,че да допра до този.
От любопитство погледнах бутилката.Какво да ви кажа - захарница ли е, някакво стъклено нещо,което бабичките биха колекционирали,изложени на витрини в хола вкъщи.

# 81
Здравейте. Най-накрая намерих време да пиша в темата. Мислех да направя малко актуални снимки, но все няма кога, а и с късия вече ден ми е още по-трудно. През престоящите дни и студени месеци ще си ползвам старите любимци (от снимката), като към тях ще се присъединят два нови за мен аромата - Love Chopard и новия  Shalimar.

От новите парфюмни предложения нищо не ми допада и съм спокойна. 😊

# 82
  • Варна
Повлияна от вашите мнения си извадих за ноември КМ ЕДП. Класика, без която не оставам Simple Smile
През септември носих предимно Барения (няколко комплименти от колежки), после и до края на октомври Мис Диор 2024. Толкова комплименти за парфюм от млади колеги не съм получавала. Неочаквано за мен. Затова го носих повече от месец. Имам над 50 мл от Алиен, на около 10 години и се чудя дали да не се пробвам втората половина от месеца. Обаче дали е за офис, където съм много често близо до колегите Rolling Eyes

# 83
Колко харесвам Chopard Love… изпръсках една голяма бутилка и се чудих трябва ли ми пак, при все, че имам адски много рози, но този е… 🩷

# 84
Мдаа, Chopard Love e една наистина омайна роза. А от трайността му съм изумена - кожената каишка на часовника ми излъчва аромата 3 дни след като съм пръснала на китката.

# 85
  • The Evergreen State
Много хубави парфюми споменавате. Много харесвам рекламата на Chopard Love, прекрасно усещане дава за безгрижие и ваканция. От рекламата се повлиях, пък и успях да го намеря на Амазон много изгодно и си взех бутилка от него миналата година. Ориенталска роза е и няма да е по вкуса на всеки, но има нещо много жизнерадостно и повдигащо настроението наистина в този гъст облак от наситени рози.
Радвам се че ме подсетихте за този парфюм защото тези дни и аз съм настроена на такава парфюмна вълна. Посягам към уютни и кокетни рози като Guerlain La Petite Robe Noire както и Givenchy Very Irresistible.

# 86
Подстрекателки такива, отстрелях го насляпо (Chopard Love). Grinning
Много обичам и Decadence, ще го нося като се захлади още повече, обичам го на студено. Добре че успях да спипам 100ца преди да изчезне.

# 87
Може ли снимка на този Shopard love, че ме заинтригувахте? Благодаря!

# 88
# 89
Аз препоръчвам само след хубав тест да се купува Chopard Love  и никога на сляпо, независимо, че се продава на ниска цена по сайтовете. Радостен и лек са последните думи, с които бих го описала. За мен това е един от най-минорните парфюми, които съм имала, а имам много рози в колекцията. Суха, пресуха отдавна извяхнала роза, със също толкова суха дървесина и остри подправки. Супер депресиращ аромат. Един спрей ми беше отвъд поносимото и то на китката. За протокола със студена кожа съм.

Общи условия

Активация на акаунт