Парфюмни размисли и страсти - 299 тема

• 13 651
  • 178
  •   1
Отговори
# 165
...А тези парфюми си имат по-особрена култура на носене (поне сред арабското население) и са прекрасни нанесени правилно...
Бихте ли споделили?
Прави ми впечатление, че тези толкова модерни миризми почти задължително вървят с отровно количество нанасяния.  Не случайно и тук, мине се не мине, и някой търси аромат с акцент на ядрена мощ. Независимо от нотките. Просто да е убийствено силен Sad
Факт е, че ароматите са силни, но основната причина да не се поливат са белите дрехи, по които биха останали петна (по черноте също, заради фината материя). Имат огърлица (като малко саше), която носят под робата или омотана около ръката. Тя е напоена с желания аромат. Друг вариант е - преди излизане да минат през мъгла от парфюм (нещо като ароматен дифузер на входа на дома). И основно... Къпят се, дрехата не се повтаря. Ако носиш една и съща риза/ шал два дни по ред, пък било и с един и същ аромат... Ми, не! Вече материята е попила част от телесния аромат и нещата не са ок. Нещо като кожено яке носено цял сезон, пропито с цигарен дим и парфюм.

# 166
Kenzo Flower съм го носила преди много години. Хубав "топъл", носталгичен аромат е, но аз не намерих никаква "мръсна" нотка в него тогава. Сапунено-меланхоличен ми се стори. Категорично зимен.  
Скрит текст:

Относно "новите" ориенталски аромати. Или са твърде концентрирани, или онези, които са им фенове, адски прекаляват с тях. Имам един познат, който забърква някакви уж реплики, но на мен ми удрят подчертано на ориенталски. Беше ни дал да миришем в комапнията. И ми цитира някакви леки парфюми като първообрази, а неговите миришат много натрапчиво и тежко. Успя да зариби някои от нас. И уж всички са с нещо различно, а на мен ми миришат еднакво задушаващо и нахално. Вероятно понеже са и финансово изгодни, някои се обливат с тях без мярка.
Интересно колко са различни възприятията ни. Аз не мога да го свържа със зима. За мен е слънчев парфюм.

# 167
Точно това е хубавото. Иначе всички щяхме да носим едно и също и щеше да е скучно.

# 168
  • Чукарландия
SODT: Angel Stellar Mugler 💙
 Пистачиото отвя тиквата (ми). 🤣
Мнооого добър!
Скрит текст:

# 169
...А тези парфюми си имат по-особрена култура на носене (поне сред арабското население) и са прекрасни нанесени правилно...
Бихте ли споделили?
Прави ми впечатление, че тези толкова модерни миризми почти задължително вървят с отровно количество нанасяния.  Не случайно и тук, мине се не мине, и някой търси аромат с акцент на ядрена мощ. Независимо от нотките. Просто да е убийствено силен Sad
Факт е, че ароматите са силни, но основната причина да не се поливат са белите дрехи, по които биха останали петна (по черноте също, заради фината материя). Имат огърлица (като малко саше), която носят под робата или омотана около ръката. Тя е напоена с желания аромат. Друг вариант е - преди излизане да минат през мъгла от парфюм (нещо като ароматен дифузер на входа на дома). И основно... Къпят се, дрехата не се повтаря. Ако носиш една и съща риза/ шал два дни по ред, пък било и с един и същ аромат... Ми, не! Вече материята е попила част от телесния аромат и нещата не са ок. Нещо като кожено яке носено цял сезон, пропито с цигарен дим и парфюм.

И аз съм се чудила как тези аромати, които едвам изтрайвам по нашите ширини, биха се държали на 50-градусови жеги, но - съвсем логично - тайната била в количествата. Да взимаме уроци по умереност точно от арабските страни е малко иронично, но явно е нужно. У нас всичко е "да се види", при невидимите неща като уханието - да се усети, запомни, сакън да не помислят, че сме едни от многото, ако не се носим като биологично оръжие... Smiley

Днес е приглушен, сух есенен ден и съм с Бърбъри - Уикенд. Поднових го наскоро в стотичка. Аромат, който не изисква екстра старание, който мога да сложа, когато бързам и идея си нямам какво друго, но същевременно си има характер. Много ми е красив и женствен по онзи вечния, непреходен начин. Леко е ретро... усещам доста липа в него, после нотката уляга и се прелива красиво във флоралното тяло. Усещам парфюма идеален и за предстощия работен ден - очертава се активен, но не тегаво динамичен с безброй малки бързи задачи, а с проучване, поле за креативност и среща за старт на дългоочакван и вече уговорен проект.

Нови амбиции май нямам... записала съм си за тест новото Gucci Guilty - и дамското, и мъжкото; и издирвам приятно ценово предложение от Devotion Pour Homme Parfum, но още не го мяркам по сайтовете.
Новия кристал усетих точно както пишете - сапунен. Чист, но в смисъла на "перилен" - сякаш сапунените мехури са аха-аха под нослето и гъделичкат, направо дразнят и ти се иска да разтриеш и да се отърсиш. Любопитното е, че го усетих върху човек, с когото през годините сме носили много едни и същи парфюми и обикновено ни стоят по сходен начин, но случаят в момента е изключение. Веднага я разконспирирах, че не е неин и тя каза "Да, доста чалга ми стои, нали?" И действително - помпозно, крещящо. А на мен - сапунено. Много любопитно.

# 170
И на мен Уикенд ми е от парфюмите, от които винаги имам. Непреходно любим аромат. Интересното е, че в нотките му няма липа, а миризмата я свързвам с пролетен дъждовен ден с цъфнали липи.

# 171
Сърбят ме ръцете да един Francesca Bianchi.
Колебая се между the dark side, angel’s dust и sticky fingers.
Какво ще ми препоръчате?

# 172
Днес на плажа с PR Lady Million Fabulous 🌟
Взела съм си няколко виалчета с мен, както обикновено правя при пътуване.
Така обикновено им виждам сметката, вместо да се подмятат из вкъщи.
Мирише ми на ябълки, нероли (аутокоректа ми го поправя "неволи" 😂), бели цветя и кремава, нежна ванилия.
Нищо groundbreaking, но е супер в жегата и на морския бриз.

Снощи пробвах да нося L'interdit Absolu, но или му беше топло, или не знам, но хиииич не ми хареса.
Мирише ми на дядо. 😂 Щото, нали все бабешки обиждаме парфюмите, е, тоя е дядовски.

# 173
  • Бургас
Наистина са ни много различни възприятията.Преди малко пръснах Kenzo Flower за мен не е брутално ретро да не кажа въобще други парфюми са много ретро за мен.Този е леко носталгичен, цветно- пудрен даже ми ухае леко козметично, много мил парфюм.С удоволствие ви изчетох, темата е страхотна, както винаги.Аз се радвам на голямата ми любов Pas se soir Bdk, този парфюм е всичко , което искам, аз го нанасям с много спрейове в косата и е брутално траен, а шлейфът му умопомрачителен.Сладък, плодов и секси със страхотен жасмин, дюля, пачули обожавам го.Sparkling Heart Муц, благодарности за новата ни тема.Kiss В търсене съм на нови любови.На крачка бях да поръчам Chopard Love, но знам, че няма да е за мен, но ще го търся за проба, искам да го познавам след уникалното ревю на Дез.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 12:46 от Bright Crystal

# 174
Сърбят ме ръцете да един Francesca Bianchi.
Колебая се между the dark side, angel’s dust и sticky fingers.
Какво ще ми препоръчате?

Франческа ми е любимка. Sticky fingers е чуден, леко ретро и наситен аромат. Напомня ми на 80-те, кожени якета и цигари. The dark side в точно тъмната страна. Не мога да го опиша, но е чуден.

# 175
  • The Evergreen State
Оо, радвам се, че има и други които харесват Flower by Kenzo. За мен е все-сезонен.

# 176
Moschino - I Love Love
тоалетна вода за жени

Това на нищо не мирише, много синтетичен, нетраен. Много лошо изпълнение.
Моя колежка обаче ме надуши и каза - ммм, много хубаво мирише.
Ето, носове всякакви.

Скрит текст:
глава - лимон, портокал, черен касис, грейпфрут
сърце - захарна тръстика, тръстика, момина сълза, чаена роза, канела
база - мускус, кедър, дърво Танака
вид аромат - цветен, дървесен

# 177
Оо, радвам се, че има и други които харесват Flower by Kenzo. За мен е все-сезонен.
Аз имам няколко фланкъра и нося понякога. Първият ми е много ретро, но от по- новите има приемливи.

Виж парфюмите на Francesca Bianchi не ги понасям. Отрова са за мен. Пробвах, носих, опитвах, не става. Вече дори и не чета за тях.

# 178
Ха, това Moschino ми е чист портокал от начало до край. Нищо друго не усещам. Харесва ми, но и върху мен не е много трайно.

Общи условия

Активация на акаунт