Парфюмни размисли и страсти - 299 тема

• 71 063
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
Аз пак идвам за "подсказка". Търся парфюм с гурме насоченост, но и да е ефирен и с някаква свежест. В интерес на истината много харесах https://www.fragrantica.com/perfume/d-Annam/Mooncake-115992.html
покрива всичко като ароматна композиция към която се стремя, но след пореден тест и от един момент нататък развитието му става доста задушаващо. Някак ми е на границата между това да ми харесва и да е аромат, който е излязъл изпод Ким Кардашиян... Лепнещ и мръсен. Надявам се да се изразявам правилно и да не звуча обидно. Ако някой се сеща за подобен - ще се радвам. Всъщност съм доста "боса" в гурме ароматите. Не харесвам праволинейните, а по-скоро вдъхновените от сладост аромати. И предпочитам да е с по-кратък живот, но да не влиза във фаза на синтетичен мед. Благодаря.

# 211
Последното гурме, което разносвах е Gleam Gelatino.

Абсолютно фотореалистична миризма и вкус на вафлената фунийка на сладолед. Отстрани обаче се усеща, като току що извадени от фурната маслени бисквитки Simple Smile. След няколко часа, когато първоначалният взрив от хрупкави вафлички и бисквитки поулегне се появява финна и приятна свежест. Има и доста добра проекция в началото.

# 212
  • The Evergreen State
Аз пак идвам за "подсказка". Търся парфюм с гурме насоченост, но и да е ефирен и с някаква свежест.

Гурме и свежест не се срещат често в комбинация, но пробвайте Prada Candy ако ви попадне някъде. Burberry Goddess който нося в момента има леко гурме уклон заради ванилията в базата, но не го чувствам лепкав.

# 213
За моят нос този парфюм е леко с гурме наклон на кутия с луксозни шоколадови бонбони, само че си седнал да ги ядеш някъде на сянка в гората привечер сред поляна, обсипана с теменужки. Рядко бих нарекла парфюм "приказен", но този ми е точно такъв. И дизайнът леко ме препраща към Снежанка с ябълката, само че ябълката е от Белгийски шоколад:

И друг на Lolita Lempicka, който ми е с хранителен мирис:

Но той повече на прясно изпечени бисквити ми мирише, което съществено го различава от горния, защото тук действието ( поне при мен) се развива изцяло в кухнята пред печката. Мда, би могъл да се носи по време на Коледни или Великденски приготовления.

# 214
За моят нос този парфюм е леко с гурме наклон на кутия с луксозни шоколадови бонбони, само че си седнал да ги ядеш някъде на сянка в гората привечер сред поляна, обсипана с теменужки. Рядко бих нарекла парфюм "приказен", но този ми е точно такъв. И дизайнът леко ме препраща към Снежанка с ябълката, само че ябълката е от Белгийски шоколад:

И друг на Lolita Lempicka, който ми е с хранителен мирис:

Но той повече на прясно изпечени бисквити ми мирише, което съществено го различава от горния, защото тук действието ( поне при мен) се развива изцяло в кухнята пред печката. Мда, би могъл да се носи по време на Коледни или Великденски приготовления.
Първата Лолита за мен е ужасен анасон.
А втората няма къде да се намери вече. Иначе е страхотна.

# 215
Tender Madeleine Gourmet Scents много напомня на спряния Lolita. Беше страхотен. А Lolita Lempicka (ябълката) много харесвам и я имам, но ми е по-скоро тежък, зимен аромат и без свежест.

# 216
Може ли няколко думи за crystal noir edt?🩷

# 217
  • Sofia
Вижте какво се задава Heart Eyes Ах, къде ми е сега припадащото човече, липсват ми тези емотикони Simple Smile

# 218
Аз също харесвам и Prada Candy, и Burberry Goddess.

# 219
Аз искам точно аромат на прясно изпечени бисквити, сладки, Коледа, тиквеници, уют, ей такива работи.
Не ща да е секси, не ща да има китки, искам буквален ядлив аромат, който да си ползвам вкъщи.
Някой идеи? 😊

# 220
Веднага се сещам за Lira Xerjorff

# 221
Аз искам точно аромат на прясно изпечени бисквити, сладки, Коледа, тиквеници, уют, ей такива работи.
Не ща да е секси, не ща да има китки, искам буквален ядлив аромат, който да си ползвам вкъщи.
Някой идеи? 😊
Точно, точно ама абсолютно. Новите три, а и старите на Калотинис
Пълна десятка, но за повече пари е Jany Sora Dora.

# 222
В този ред на мисли веднага се сещам за Италика - Ксерджов - бадемови бисквити, млека, карамели и всякакви още вкусотийки .....

# 223
Може ли няколко думи за crystal noir edt?🩷

Ако става дума за новото издание на тоалетната вода, за мен това е един от най-сполучливите смокинови аромати, поне за моята кожа. Има я орхидеята, но предимно смокиня усещам- сочна и сладка, но не като от сладко, а току-що откъсната от дървото.
Усещат се и ванилията, и дървесните акорди. Много е красив, но му трябва топло време, сега се губи.

Получих изненадващ подарък https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Flora-Gorgeous-Orchid-94979.html, и е вероятно един от най-интересните парфюми в колекцията ми. Имах мини, което изпръсках бързо и бях забравила тотално за него.
Гурме благодарение на ванилията, но е свеж, забелязва се много от околните и не мога да кажа, че се развива особено.
Някои го определят като топъл хляб, други усещат банан в него, за мен е абсолютен гурме акватик. Според мен през лятото ще е много красив, и то точно край море или океан.

# 224
  • София
Скрит текст:
Някой идеи? 😊

Аризона - От мен гореща препоръка за Theodoros Kalotinis Gingerbread Dough 
Скрит текст:

Мисля, че точно се вписва в търсенето Ви.  Днес съм с него и го намирам за вкусна коледа в бутилка. Hearts

Общи условия

Активация на акаунт