Сега е много по-лесно, ако трябва да започвам да навлизам в света на парфюмното изкуство. Проби, отливки, можеш да се поливаш в парфюмериите (без Прити шоп). Но аз и тогава, и сега деля парфюмите за себе си на аромати и на парфюми.
Аромати за мен са тези, които са създадени, за да се пуснат на пазара, някакви химични опити, считани за някакво лично постижение на автора и са за ширпотреба. Имам такива, но не са много. Често ги ползвам да си ароматизирам спалното бельо или да пръскам в стаите и гардероба.
Парфюми за мен са тези, които ми разказват история с аромата си, вдъхваш и усещаш идеята на автора, това, което е искал да сподели. И това вече е изкуство. Не всички аромати, които оценявам като парфюми, харесвам. Но повечето в колекцията ми са парфюми, които оценявам като изкуство и са точни за моя вкус.
Ако сега започвах със сигурност бих купила бутилчета от:
Нежния Шанс едт на Шанел
Кристал едт Шанел
Магнолия нобиле на Аква ди Парма
Пеония нобиле на Аква ди Парма
Нарцисо Pure musc

- реда на изброяване е по марка в азбучен ред - Burberry Goddess EDP, Chanel Allure Sensuelle EDP, Chance EDP, 5 L'eau, CM Intense, Creed Wind Flowers, Dior J'adore L'or, MD Parfum, Givenchy Very Irreststible EDP, Guerlain LPRN EDP, Shalimar L'essence, Hermes Barenia, Lancome Hypnose, LVEB Domain de la Rose, YSL Parisienne. Списъка не е ламиниран обаче
- ако ме попитате пак - току виж някой друг се вмъкнал в челните петнайсет
.

Отиде коня.... в парфюмерията.
.