Парфюмни размисли и страсти - 299 тема

• 63 439
  • 686
  •   4
Отговори
# 405
  • The Evergreen State
Едва ли ще съм от полза, тъй като не познавам нито един от горните парфюми, пък и парфюмите с пачули могат да бъдат много различни един от друг, според с какво друго са забъркани. Аз харесвам шипрови парфюми с пачули като в Chanel Chance EDP както и в Patchouli Paris Guerlain, но за мен и двата са еднотипни. Имам усещане, че ще ми допадне и Splendida Patchouli Tentation Bvlgari, който е шипров отново, но щеше да бъде поредната покупка без тест и се отказах, сега вече може и да е трудно откриваем (както и цялата линия Splendida).
Gris Dior си е класически шипров с пачули - имам две от тези малките миниатюри без спрей, дойдоха като подарък към поръчки от сайта им, рядко се сещам за тях защото се губят толкова дребни до другите в шкафа, може да ги понося тези дни. Харесвам много парфюма, но ми идва идея по-строг, подобно на Пантерата на Картие който също имам и обичам, но засега тези две миниатюри плюс трети малък спрей семпъл от Gris Dior са ми е достатъчни.
Шоколадово пачули - класиката май е Angel Mugler, но едва ли не си се сетила за него, вероятно търсиш нещо различно, но в тази посока. Не следя Angel линията от много отдавна, оригиналния Angel харесвам много, макар, че никога не съм го имала.
Black Orchid Tom Ford имат и шоколад и пачули, и от тази линия не съм имала нищо, макар, че я харесвам.
Тази седмица носех предимно Dior Addict, преди това Miss Dior EDP.

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 15:22 от Athena

# 406
Оглеждах се за какао, но по-горчиво и тихо. Попаднах на аромати с пачули. Днес по случайност зачетох коментарите за този
https://www.fragrantica.com/perfume/Essential-Parfums/Patchouli-Mania-85144.html
и видях, че е на добра цена с кодове в parfium.bg. Има го и като тестер. Бях на един клик от покупка на сляпо, но все още му се чудя. Дали някой има мнение за него?

# 407
На мен всичко на Essential Parfums от един момент започва да ми мирише еднакво - ползват една база, която след час-два-три избива върху мен и превзема всичко, а първоначалната прелест отдавна е изчезнала

# 408
Имам нужда от поредното пачули в живота си  Grinning искам да е леко шоколадово, може и малко да се запудря, да няма металически отенъци и да не е бръснарско. Може и унисекс.
В началото на седмицата ми пристигна Jusbox Fifty Four и изчаквах подходящото студено и тази сутрин донякъде го намерих. Още с първото фъс, когато го отворих и тествах вкъщи се разнесе една суха, прашна и сурова шоколадово-пачулеста миризма, а след около час-два се появи фин тютюн с алкохолно настроение от присъствието на рома.
По това, какво се иска, парфюмът е с висока допирателна по отношение на съставките, но горещо препоръчвам тестване, защото има голяма вероятност да няма пресечна точка. Също така няма никаква пудрена насоченост и от там цялото усещане повече клони към аромат с твърд характер и мъжки уклон.
Моите очаквания бяха други покрай шоколад, тютюн, ром и пинаколадата в пирамидата, които не получих и тъй като имам богат опит от другите ми нишови парфюми ще го оставя да отлежи известно време и ще го повторя при още по-студено време, че има огромна нужда от отрицателни температури.
Трайността е унищожителна, с 1 пръскане на кожа 16+ часа с минималистично намаляване на интензитета. Обаче не е от онези, които ще затормозят вашето и на околните деня и настроението.

П.С. Забравих да добавя в средната фаза от развитието на аромата, което не е кой знае, колко голямо, но от време на време се преплитат едни слабо доловими сладникави, дървесни и землисти акорди поръсени със стърготини горчив черен шоколад.
И в крайна сметка Julien Rasquinet май наистина се е опитал да сътвори парфюм, който да пресъздаде атмосферата в онзи клуб Студио 54 в Ню Йорк, като съм убеден, че подобна атмосфера е присъща за всеки друг себеуважаващ се нощен клуб за забавления, а именно: хубава музика, прелъстяващи танци, качествен алкохол и коктейли обгърнати от облаци цигарен дим и къде без изкусителни сладко-сексуални предизвикателства...

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 21:11 от LSF MCMXIV

# 409
Изчакайте го, много хубав е. Наистина унищожителна трайност.

# 410
@Денси, сигурен съм, че опитът и парфюмен "гардероб" е в твоя полза (за което благородно ти завиждам Flowers Bouquet Simple Smile), а и аз винаги си вземам поуки от допуснати грешки покрай преждевременно направени непозитовни заключения за множество парфюми от колекцията ми. След време, когато им дам втори шанс в 99,9% от случаите същите ми стават едни от фаворитите в категорията си. Така че J54 ще го оставя да "зрее" няколко седмици и после ще оставя да се развихри, както само той си знае Grinning.

# 411
Здравейте,
Имам нужда от насока - усетих парфюм на една жена и не мога да го открия - нежен, свеж, сутрешен, без да е твърде сладък или цветен - нещо от категорията на чистите (но не като тип сапун, освежител) , водни или леко цитрусови аромати. Жената беше скъпо облечена, ако ще е от полза.

# 412
Вчера за разходка из коледните базари избрах Mancera amore caffe. Този парфюм ми дава точно зимен, коледен, уютен вайб ❤

# 413
Здравейте,
Имам нужда от насока - усетих парфюм на една жена и не мога да го открия - нежен, свеж, сутрешен, без да е твърде сладък или цветен - нещо от категорията на чистите (но не като тип сапун, освежител) , водни или леко цитрусови аромати. Жената беше скъпо облечена, ако ще е от полза.
Няма да го намерите. Другия път попитайте, защото така е невъзможно.

# 414
  • София
Здравейте,
Трудна задача.
https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/J-adore-Parfum-d-Eau-75642.html

# 415
Срамувам се да питам особено непознати. Пробвах иначе и с ChatGPT 😁Със сигурност не е на Van Cleef, Narciso Rodriges, CK, Hermes, D&G, Chloe, не е и на Byredo. Днес гледах и на Maison Francis, но и там нищо.
Ако имам късмет, някога ще го намеря.

# 416
Да не би да е Neroli Portofino? Преди седмица го отворих, за мен е разкошен, не мога да описвам аромати, но този е елегантно чист и свеж, поне за мен.

# 417
Здравейте нов съм тук!  И исках да попитам дали, някой има идея откъде мога да намеря третия парфюм на били айлиш  този червеното тяло, моята съпруга много го харесва и искам да ѝ го подаря. Благодаря.

# 418
Jadore са много цветни.

# 419
За свежия парфюм мога да предложа Rosa Verde на Guerlain, ама е много трудно да се открие така.

Общи условия

Активация на акаунт