Парфюмни размисли и страсти - 299 тема

• 62 733
  • 681
  •   7
Отговори
# 630
Много тъпо ми се струва носене на парфюм предимно за просене на комплименти. Парфюмирам се за собствен кеф, в къщи се уливам, навън съм по-сдържана. И да, в средите, в които се движа, парфюмът е последното, което се забелязва и евентуално коментира.
По повод експериментите с етерични масла : имам от ветивер, иланг, пачули, канела, цитрусови, евкалипт, мента и лавандула. Слагам в арома дифузер. Това от иланг е много силно и натрапчиво до степен да си създам грешна представа за атомата на цветето в парфюм. Ветиверът е разкошен, много го харесвам и в парфюм. Масло от тубероза съм решила да си поръчам, въпреки че е скъпичко. Имах и жасминово, приятно беше, но също е скъпо.
Да, тъпо е да се носи определен парфюм само, защото носи комплименти. Дори го казвам от опит, защото съм пробвала и този вариант, ами не ми се получи. Колкото и да го прехвалваха, не можах да го нося. Както и момичетата в горните постове казаха, често това, което не харесваме особено, или е с по-проста композиция се отразява и одобрява най-много от околните. На първо място парфюмът ми трябва да харесва на мен, да отговаря на индивидуалността ми и на вътрешното ми усещане за "съвършенство". Не крия обаче, че ми е хубаво, когато някой се изкаже положително за уханието, което разнасям. В средата, в която работя се говори, обсъжда и коментира всичко, от обувките, до храната. За съжаление парфюмите не чак толкова често.

# 631
Athena, ветиверът не е базово масло, към което да добавиш капките от другите. Ползвай бадемово или жожоба примерно, а ветиверът да ти е в базата на парфюмната пирамида. Концентрираният ветивер е доста интензивен, бие леко на терпентин. Иланг мирише много силно на марсилски сапун. Цитрусовите са алергени, с тях по малко. Розмарин също е силничък като мирис, за здравеца забравих - разкошен е. Ако решиш да добавяш ванилия, може да пробваш със спиртен извлек от шушулки бурбонска, не мирише сладкарски. Канелата е много приятна и е трайна.

# 632
Моето мнение по темата на кого на първо място да допада парфюмът е, че да - на първо място трябва да допада на нас самите, но много зависи в каква среда се работи. Ако си сам и няма колеги в помещението, в което работиш - имаш пълната свобода се пръскаш със всичко, което ти радва носа и душата. Но ако се окаже, че даден аромат е твърде задушлив и натрапчив и дразни околните, не е зле да се съобразиш. И то не за да угодничиш, ами и заради самия себе си. Аз  се забелязвам как истинктивно мръщя нос и отбягвам колежки, изкъпани в така модерните арабски парфюми. Може да са много мили, но ме боли глава, ако говоря с тях за повече от 5 минути. За талазите, които се носят в коридора да не отварям дума.

# 633
  • The Evergreen State
Благодаря BillieCross, не се бях сетила за алергени.. но ме подсетихте за аромалампата, и аз имам такава в къщи (дойде с масло от грейпфрут и масло от лавандула, няколко капки се разреждат във вода). Ако успея да забъркам нещо сносно ще го ползвам май за тази лампа. За себе си, смятам да се придържам към парфюмите си от колекцията, без да търся алтернативи Simple Smile.

...И да, в средите, в които се движа, парфюмът е последното, което се забелязва и евентуално коментира.

И при мен е така, нося парфюм само за собствено удоволствие и то в много оскъдни количества. И на мен обаче, не мисля, че биха ми повлияли комплименти да ме накарат да нося нещо което не ми е по вкуса.
Преди години купих без тест Elie Saab Girl of now, много популярен парфюм, много обичан от всички навсякъде, но така и не можах да стопля към него и това е. Реших обаче да му дам шанс веднъж за една вечеря и се оказа, че се почувствах добре с него, вечерята беше забавна, задушевна и уютна и някак ми пасна на настроението тогава. От тогава съм го слагала няколко пъти при излизане вечер, носи ми добро настроение тогава, но през останалото време не го нося.
Точно този въпрос засегна бегло и Куркджян в интервюто което споделих тук преди няколко страници - той каза, че парфюма не лъже, ако не ти харесва ти идва просто в повече и не можеш да го носиш.

# 634
А можете ли да ми препоръчате парфюм, който да мирише на "чисто"?

# 635
Blance на byredo

# 636
Narciso Rodrigues Pure Musk.

# 637
Всички парфюми с много мускус.
Cedar Chic Carolina Herrera е изключително добре направен парфюм.
Musk Therapy Initio Parfums Prives направо шедьовър и най- добрият мускусен парфюм въобще.

# 638
Marseille Comme des Garcons ухае на чисто.
Nun също.

# 639
  • на терасата
С носталигия си спомням за Pure Jil Sander отпреди 20 години. Чудесен аромат на чистота и лукс едновременно. Не зная дали се предлага все още някъде, аз не го намирам. В немския Дъглас има парфюми на Jil Sander, но Pure го няма.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 16:14 от рак-щрак

# 640
Много харесвах Jil Sander Style и Style Soft. Непретенциозни, но добре направени парфюми.
Имам съмнение, че някои от сегашните нишови марки посягат към формули на не толкова популярни стари парфюми, които сега стават актуални. А навремето са били съвсем достъпни и по тях е нямало сегашния "хайп".
Попадат ми видеа на няколко влогъри - въртят не повече от 20 заглавия, все едни и същи и повечето безсрамно скъпи. Ex Nihilo Blue Talisman и Хедонист, Bianco Latte, Love Don't Be Shy, Gaba, Angels' Share, Prada Paradox, по няколко на Initio, Louis Vuiton, Mind Games, Sirene.  Ванилията е обща главна парфюмна тема, много коментират и арабските  аналози (shmoops, много смешно ми звучи думата). Вие гледате ли парфюмни влогъри?
След коментарите за ухания на чисто ще заспя с един семпъл корейски ирисов парфюм.

# 641
Днес си припомних отдавнашна моя любов -flowerbomb 🩷
Може ли отзиви за фланкърите orchid и tiger lily ?

# 642
За мен, единственият фланкър, който си заслужава, е Nectar.
Той е по-хубав и от първообраза, който страшно харесвам, но ми е изключително слаб.

# 643
Ruby Orchid на фона на Nectar  e излишен. Нектарът е в пъти по-добър. Него и първообраза ще подновявам до гроб, или докато не ги спрат.
Tiger Lily е някакво какофонично недоразумение.

# 644
Narciso Rodrigues Pure Musk.

Мой любим signature scent, който се забелязва най-вече от мъже.
Ако търсеното усещане е на мацка взела душ след дълга и активна нощ, да. Stuck Out Tongue Winking Eye
Но ако търсим ефект на изпрани дрехи, току-що свалени от простора, бих подкрепила идеята за Бланш.

Мускусите на Нарсизо са много специфични. Или са яко сексуални, или избиват на пот. Не са за сляпа покупка.

Общи условия

Активация на акаунт