режим на виждане с детето

• 1 208
  • 26
  •   1
Отговори
Здравейте!
Пиша с болка със сърцето.
С бащата на детето се разделихме и с клетви и обещания той ме убеди да получи родителските права. Дори не осъзнах от какво се лишавам, всичко стана много прибързано и необмислено. Кълнеше се как ще виждам редовно детето, но естествено - лъжи.....Нямало повече да ми кляка, защото го е яд , че го напуснах заради друг мъж.
Искам да знам има ли как да променя и да изискам по разширен режим на лични контакти?
Много ми е мъчно за детето, виждам я с приспиване два пъти в месеца. Вината ми е, че повярвах на обещанията и не се допитах до адвокат.

# 1
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Има си адвокати по семейно право. След като искате права, трябва да си ги извоювате през съда.

# 2
  • Пловдив
Ей затова тия неща се уговарят в прав текст, вместо "дай така да пишем, пък аз ти обещавам повече".
По съдебен ред, ако не стане с нова уговорка. Трябва обаче да убедиш изрично съда, че именно разширеният режим е по-благоприятен за детето, защото този е стандартният в практиката, обичайно определяният. Поне някакви аргументи да изложиш. Разбира се, наеми си адвокат.
Колко е голямо детето?

# 3
След като толкова последователно сте поддържали интереса си към интернет познанствата, напълно разбираемо е детето да не е било основният ви приоритет.
Заедно с партньора си сте взели решение, което очевидно е най-доброто за детето. Сега поне имате възможност да се посветите изцяло на вашите онлайн вдъхновения.

# 4
Интернет увлеченията не са на дневен ред.
Детето е на 5. Консултирах се с адвокат, казаха да изчакам, защото трябва да има промяна в обстоятелствата.бяща й ме убеди, че всичко е временно и сега се покри не спазва обещанията

# 5
Може просто да ти дава възможност да си уредиш нещата, да си подредиш живота...

# 6
  • Пловдив
Е, ако споразумението е било скоро и няма рязко настъпила промяна, е добре да изчакаш, да. Иначе при изминало време, дори половин-една година да е, все могат да се измъдрят някакви изменения на обстоятелствата (вече имам жилище, имам помощ, детето израсна и вече имаме по-здрава връзка, ала-бала...). Тези изменения не гарантират уважаване на иска, разбира се, а формално са условие за допустимостта му.

"Не спазва устната ни уговорка" за съжаление не е точно промяна, след като спазва писмената и от нея изхождате, тя ви е действащият режим, макар че аз сигурно и с това бих опитала, поне бих го написала, да го има предвид негласно съдът. Flushed
Принципно е глупост да подпишеш нещо в твой ущърб срещу голи устни обещания.

# 7
Магдена, абсолютно сте права .
Действах много прибързано, а и ме заблудиха, че просто легализираме при кой да е детето. Чак после осъзнах какво съм си надробила.
Сега човекът реши, че детето няма нужда от майка- била съм го виждала достатъчно.
Много ми е мъчно, 2 пъти в месеца не стига

# 8
  • София
Ами сега, намираш адвокат, ръсиш се като за ново дело, пишете нов иск и сядаш да чакаш. Това е.

# 9
Съжалявам, че ще бъда рязка, но не мога да си замълча!
Едно дете на 5 има нужда от майка, особено момиче. Не мога да си обясня що за майка би се отказала от детето си заради мъж...
С пълното съзнание отстъпвате родителските си права, а сега хленчите във форум. Съжалявам, но една истинска майка мисли първо за детето си, а след това за всичко останало. Ако мислехте за детето, нямаше да се откажете от родителски права, каквото и да ви струва това.
Успех, дано да успеете да си ги върнете. Жалкото е, че невинното детенце ще страда заради родителски грешки...

# 10
Майка ми се е отказала от родителските си права в съда като съм била малка и се омъжи за друг мъж. Баща ми Бог да го прости,ми го казваше от време,когато исках да се срещам с нея. Не я виждах с месеци и всеки се оправдаваше с другия. Като тийнейджърка,започнах да я ненавиждам заради това,че ме е оставила въпреки че,когато е имала нужда от мен съм била на нейно разположение.Простила съм и отдавна и тя съжалява,че го е направила.Голям "отпечатък" остава за едно момиче и цялата ситуация е тъжна,да не говорим за комплексите,които остават може би до края на живота. Не ви съдя,просто направете всичко възможно за споделено родителство поне,говорете и с бащата че това ще се отрази на детето. Успех!

# 11
Мъко моя 123,
Абе жено, пускаш теми за всякакви дреболии (чат с инфлуенсър, мърморене на мъж и свекърва), а не питаш за най-важното нещо - родителските права на детето ти. Защо не пусна тема "да подпиша ли това споразумение". Как изобщо вярваш на "говорим едно, пишем друго". Не си на 5 г., нали?

Бясна съм ти, но ти пиша с най-добри чувства. Тази роля на вечната наивна жертва е много удобна, но и много губеща. Порасни. Честито за новия мъж, дано този път си направила правилния избор.

За детето:
1. Говори спокойно с бившия, първоначално се опитай да го убедиш да ти дава детето по-често, защото 5-6 г. момиче има нужда от майка. Ако успееш, после искай ново споразумение - да напишете това, което искаш. Всъщност колко често искаш да си с дъщеря си?
2. Веднага среща с адвокат. И го слушай. Не му губи времето, аз мислех. Има си закони. И това "аз така, аз онака" е чиста проба егоизъм. Никой не е длъжен да действа според твоите разбирания, а според законите.
3. Междувременно бъди с детето си максимално - концерти в деткса градина, празници, всичко. Търси възможности да си до детето, дори и бившия да е там, т.е. да сте тримата, без новия, трябва да показваш, че ролята на майка е най-важната в твоя живот.

Съжалявам, ако съм груба. Искам да ти ударя виртуален шамар, за да слезнеш на земята и да не чакаш добрата фея да оправи проблемите ти вместо теб.
Желая ти успех и щастие. Но за щастието трябва не само да се борим, но и да мислим, преди да вземем важни решения.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 23:58 от biborana

# 12
Искам да бъда с детето поне два пъти седмично. Баща й ме убеди, че това е най- доброто решение за нея, да, най доброто е за него.
Знам, че съм постъпила безобразно глупаво, но късно се усетих. С него много трудно се комуникира, не отстъпва и гледа само удобството си.
Той се страхувал, че без легално уреден режим нямало да можем да се разберем къде да е детето. Нямал ми доверие, все едно пък аз мога да му имам.
Било за добро, кълнеше се как ще я виждам всеки ден.
Ха-ха, само докато подписах. Бил я виждал колкото мен, защото е на 2 работи.
Мислех да отида и до социалните, за да разпитам какви са ми правата. Той е работил в социално подпомагане и мисли, че те са на негова страна.

# 13
  • София
Кой гледа детето, като е на две работи?
Кой я взема от градина?
Колко е голяма?
Питам защото, има ли желание, има и начин да я виждаш.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 09:31 от Rockstar

# 14
Кой гледа детето, като е на две работи?
Кой я взема от градина?
Колко е голяма?
Питам защото, има ли желание, има и начин да я виждаш.
Взима я майка му. И тя е същата като него, трудна е комуникацията. Все трябва да се моля.
На 5 е

Общи условия

Активация на акаунт