Октомврийски бебета 2025

• 5 899
  • 194
  •   1
Отговори
# 105
От снощи малкият има секрет, от нослето незнам дали е от това че слагам физ.разтвор заради това че като повърне изкарва от нослено. Или е хрема до понеделник ще откача вече докато идем при ЛЛ

# 106
От снощи малкият има секрет, от нослето незнам дали е от това че слагам физ.разтвор заради това че като повърне изкарва от нослено. Или е хрема до понеделник ще откача вече докато идем при ЛЛ

Аз съм чувала, не знам колко е вярно, че ако бебето е болно ще вдигне температура. А ако има хрема, значи има някаква бактерия и съответно трябва да има температура (според мен). Как диша детето, през устата ли и чува ли се някакво хъркане на нослето като диша? Ако си диша нормално, но има секрет само, и няма темп. според мен не е притеснително. А ако се притесняваш, не можеш ли да звъннеш на личния на детето, ако не може просто няма да вдигне, но все пак здравето на детето ти е най-важно и не трябва да ти пука кога звъниш. Дано всичко е наред! ✌️

# 107

Аз съм чувала, не знам колко е вярно, че ако бебето е болно ще вдигне температура. А ако има хрема, значи има някаква бактерия и съответно трябва да има температура (според мен). Как диша детето, през устата ли и чува ли се някакво хъркане на нослето като диша? Ако си диша нормално, но има секрет само, и няма темп. според мен не е притеснително. А ако се притесняваш, не можеш ли да звъннеш на личния на детето, ако не може просто няма да вдигне, но все пак здравето на детето ти е най-важно и не трябва да ти пука кога звъниш. Дано всичко е наред! ✌️
Като диша се чува и докато го кърмя се чува нослето му. Няма темрература само нослето.

# 108

Като диша се чува и докато го кърмя се чува нослето му. Няма темрература само нослето.

А издърпвате ли сополите с нещо?

# 109

А издърпвате ли сополите с нещо?
Да със аспиратор от тези които, аз със уста тегля. Имам и за прахосмукачка но за сега няма да го ползвам.

# 110
Нашето момче като диша се чува, че има някакво сополче, което не успявам винаги да изкарам с физиологичен разтвор. Сополчето е бяло и гъсто/сухо и е така нареченото млечно - образувало се от това, че връща мляко.

# 111
При нас се оказа че има гранулом на пъпа и доктора каза че е за операция. Но аз чета че има и други методи за които, не ми спомена и ще търся други мнения.

# 112
Здравейте, момичета! Включвам се късно, чак сега видях новата тема..
Ние вече сме на 43 дни🐣
Историята ми с антибиотици бях споменала в предишната тема, та… цедях се с помпа докато пих и ми биха антибиотици, но кърмата ми намаля за една седмица и започнах да изцеждам по 10-20-30 мл и накрая бебето не засука.. Впоследствие просто спрях да се цедя. На АМ сме и изобщо не бях подговена за това, и по пътя от болницата купихме млякото на Хипп, шишета,общо взето нямах нищо. Да, обаче нашия момък не хареса млякото на Хипп и плака 2 дена след всяко хранене, та чак към края на втория ден се просветлихме, че може би е от млякото. В болницата са му давали Нан Сюприйм про и още от първото шише детето спря да плаче и от тогава е спокойно бебенце.
Нямаме колики, но последните няколко дни има малко газове.
Първият месец бебо наддаде 1.400 кг и порасна с 6 см.
Излизахме навън при хубаво време, но в Шумен тази седмица е хладно вече и не смея да излизам.
Вие как сте?🍀

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 18:11 от Icy❄

# 113
Здравейте момичета Simple Smile) Оцелявате ли? 😁
Вчера бяхме на първа ваксина - 6 факторната (ние ги разделихме по 1 на ходене) и да чукна на дърво всичко е наред.
Малкият за месец и половина е качил 7 см и е наддал 1.6 кг (но ние тръгваме от по-ниска база) Simple Smile
При нас храненето е 80% АМ и 20% кърма и нощем се буди на 3 часа да яде Simple Smile
 Вашите спят ли? ЛЛ ми каза, че след втория месец при някои бебета едното нощно хранене отпадало, та чакам с нетърпение този момент…
Колики все още имаме, но не е сууупер драматично, по-скоро средна работа. При вас как е?

# 114
Здравейте момичета Simple Smile) Оцелявате ли? 😁
Вчера бяхме на първа ваксина - 6 факторната (ние ги разделихме по 1 на ходене) и да чукна на дърво всичко е наред.
Малкият за месец и половина е качил 7 см и е наддал 1.6 кг (но ние тръгваме от по-ниска база) Simple Smile
При нас храненето е 80% АМ и 20% кърма и нощем се буди на 3 часа да яде Simple Smile
 Вашите спят ли? ЛЛ ми каза, че след втория месец при някои бебета едното нощно хранене отпадало, та чакам с нетърпение този момент…
Колики все още имаме, но не е сууупер драматично, по-скоро средна работа. При вас как е?
Здравей, аз сега се прибирам от личния лекар - с 3 ваксини 🫣. За месец е качила 600 грама и 3 см (роди се 51см и 3900гр), но не я будя за хранене през деня понякога стават и 4 часа между храненията, а нощем 7-8 часа. Супер спокойно бебенце си имам.

# 115
Нашият бебок е на ваксина другата седмица в понеделник.
Аз го тегля и до момента за 49 дни успя да качи общо 2300 гр и на ръст порасна с 11 см.
Започнах да не го будя в 4 през нощта и от няколко дена спи по 6-7 часа нощен сън, с последно хранене в 22.30 до 6.00, но заспива към 00 часа, малко е нощна птица (като родителите си).
Аз още от около първия месец започнах да го храня през 4 часа. Сега му увеличих малко дневната доза, заради отпадналото хранене, за да не му се намали общия обем на АМ за ден.
Други мами, които скоро са ваксинирали бебоците да ми напишат какво да очаквам като реакция след ваксините.😅
Нашата педиатърка ми изписа Thuya 9CH на Boiron и ми каза да му дам по 5 таблетки, разтворени 2х1 два дни преди ваксина и два дни след нея, но аз се чудя още дали да го правя.
Според нея тпва намаляло страничните ефекти от ваксините.

# 116
Нашият ЛЛ ни каза, че като странични ефекти може да се очакват сънливост, понякога температура (над 38 градуса се дава панадол бебе до 4 дози на ден), каза и ако искаме да му сложим охлаждаща лепенка на мястото на боцкането, както и да не го къпем във вана първата вечер, а само набързо под чешмата.
Моят господин сам се буди и търси ядене като за секунди става нервен и започва да реве като е гладен. Денем огладнява на 2 часа, а нощем на 3 😁 Яде макс 100 мл на хапване и около 900 тотал за деня. Опитвах да му давам повече, но отказва и повръща. Дано скоро и ние стигнем вашите нива на нощен сън 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

# 117
А да ви попитам правили ли сте преглед при ортопед (ще се радвам и на препоръки) и на кой месец, защото чувам различни неща, но винаги като препоръка е само един доктор при когото няма часове до април месец

# 118
При мен ортопедът беше включен в болничния пакет за раждането в Токуда, отделно запазих час за 6я месец най-вероятно при този за когото говориш и ти - Фурлакис. Чувала съм, че е хубаво да има преглед в първите месеци като се роди, после на 6я и на годинката.
По темите бях срещала добри отзиви и за други ортопеди, ако искаш може да попиташ във форума в темата за бързи въпроси за бебетата примерно (не съм сигурна за заглавието).

# 119
На бебчо общата доза на ден е 780-800 мл.
Давах му по 120 мл вода+АМ, около 130 мл общо се получаваше, но заради отпадналото нощно хранене вече му правя 140 мл вода+АМ ~150 мл, като вечерта му давам 160 мл вода+АМ ~180 мл се получава. Първият месец наддаде доста, около 1.400 кг и педиатърката каза да не му увеличавам дозата до края на втория месец. Има си пишкани 5-6 памперса на ден, като напоследък от АМ има малко зеленикаво ако, но педиатърката каза че е нормално за нашето мляко (Nan Optipro 5HMO)
Нашият ЛЛ ни каза, че като странични ефекти може да се очакват сънливост, понякога температура (над 38 градуса се дава панадол бебе до 4 дози на ден), каза и ако искаме да му сложим охлаждаща лепенка на мястото на боцкането, както и да не го къпем във вана първата вечер, а само набързо под чешмата.
Моят господин сам се буди и търси ядене като за секунди става нервен и започва да реве като е гладен. Денем огладнява на 2 часа, а нощем на 3 😁 Яде макс 100 мл на хапване и около 900 тотал за деня. Опитвах да му давам повече, но отказва и повръща. Дано скоро и ние стигнем вашите нива на нощен сън 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Общи условия

Активация на акаунт