Октомврийски бебета 2025

• 6 530
  • 219
  •   1
Отговори
# 210
С тях няма проблем. Всеки ден има поне 1-2, в редки случаи 3.
Сигурно газовете са повече и докато спят ги усещат по-болезнено...знам ли.
Давала съм Био Амика поне месец, но никакъв ефект и спрях да тъпчат детето с всевъзможни капки. Сега й давам само пробиотик Панда и еспумизан при нужда. Дано го израстат скоро тоя период.
Момичета, при вас бебчетата спят ли неспокойно заряди газове? Моето момиче се буди по няколко пъти и денем и нощем винаги само от газове и спи доста лошо заради тях. Не са колики, по-различно е...не е онзи неутешим плач, който беше в началото, а свива и вдига крачетата и започва да мята с ръце. Ако е по-сериозно се разплаква и се буди, след което сякаш се успокоява.
Предполагам това е супер нормално, но моля споделете дали някой е в подобна ситуация Simple Smile

При нас е така всеки ден, но рядко се изхожда и понякога прави запек. При вас как са изхожданията?

# 211
Нашето момче също е с газове - денем се случва да се извие, позачерви, измрънка и после да пръцне и да се успокои; нощем имаме също епизоди, в които се мята, извива, помрънква, пръцва и после се успокоява. Давахме му панда, но отказа да я пие и минахме на биогая (по-лесно се дава) + още си даваме капки колийф и през някой и друг ден една доза от еспумизана. Ходи всеки ден или през ден поне по 1 път по голяма нужда.

# 212
Здравейте , а газовете пречат ли при хранене?  Моето дете е на 2м, като я кърмя пъшка, извива се, пръцка , ака. С течение на времето намали сукането, започва да отказва на моменти и се притеснявам. Също с много газове

# 213
Определено създава голям дискомфорт. При нас беше по същия начин и това в един момент премина в упорита кърмаческа стачка вече месец и половина. Не казвам, че при вас ще е така! Но докато се хранят, червата се раздвижват и това създава болезнени усещания при малките бебчета.

Здравейте , а газовете пречат ли при хранене?  Моето дете е на 2м, като я кърмя пъшка, извива се, пръцка , ака. С течение на времето намали сукането, започва да отказва на моменти и се притеснявам. Също с много газове

# 214
Точно това ми е притеснението. Освен това е наддава по-малко.
Как се справяте със стачката?
Аз утре съм на консултация по кърмене, дано има полза.

Определено създава голям дискомфорт. При нас беше по същия начин и това в един момент премина в упорита кърмаческа стачка вече месец и половина. Не казвам, че при вас ще е така! Но докато се хранят, червата се раздвижват и това създава болезнени усещания при малките бебчета.

# 215
Не се справяме, храня от шише с изцедена кърма. Ходих и при Ася Демирева и при Хедра, но при мен няма ефект за момента. Само мога да посъветвам, ако не е КРАЙНО наложително, да не давате шише. Мен Хедра ме подхлъзна, че бебето ми наддавало супер малко и ТРЯБВАЛО да изпива по минимум 700мл на ден, та каза да дохранвам с шише и това още повече влоши нещата. Ами извинявам се, но не можем да се водим по общоприетите норми. Всяко дете е различно. Моята дъщеричка е качила 2кг за 3м и се развива прекрасно без да пие по 700мл на ден.
Ако сте в София, моля Ви, помислете дали да ходите при Хедра. Ася, пт друга страна, е прекрасна! Все пак държа да подчертая, че това е лично мнение и не задължавам никого с него. Все пак, книгата й е библия за кърменето.
Точно това ми е притеснението. Освен това е наддава по-малко.
Как се справяте със стачката?
Аз утре съм на консултация по кърмене, дано има полза.

# 216
Давала съм Био Амика поне месец, но никакъв ефект и спрях да тъпчат детето с всевъзможни капки. Сега й давам само пробиотик Панда и еспумизан при нужда. Дано го израстат скоро тоя период.
Момичета, при вас бебчетата спят ли неспокойно заряди газове? Моето момиче се буди по няколко пъти и денем и нощем винаги само от газове и спи доста лошо заради тях. Не са колики, по-различно е...не е онзи неутешим плач, който беше в началото, а свива и вдига крачетата и започва да мята с ръце. Ако е по-сериозно се разплаква и се буди, след което сякаш се успокоява.
Предполагам това е супер нормално, но моля споделете дали някой е в подобна ситуация Simple Smile

При нас е така всеки ден, но рядко се изхожда и понякога прави запек. При вас как са изхожданията?

Кърмите ли или давате АМ?

# 217
Храня от шише с изцедена кърма, но се случва да дохраня с АМ, ако не ми достигне малко количество. Първия месец и половина хранех само с кърма и пак си имаше редовно изхождане.

Кърмите ли или давате АМ?

# 218
И нашето момиче се изхожда 2 пъти на ден без проблем. Вече спи добре през ноща, сега се филмирам, че всичко ще се прецака покрай регресията на 4ти месец за която всичко говорят.
Обаче през деня в момента в който ѝ стане скучно реве.. особено силно реве следобеда и вечерите. Все едно е заколено агънце милата. Лекарките ми казват, че не са вече колики, а темперамент.. Успокоява се , и след някакво време пак. Иначе си се усмихва и е в настроение, но лесно пали. Чудя ще премине ли това някога.. Някоя от вас да има ревливо бебе?

# 219

. От начало 2 пъти на 24 часа, сега 1 път на 24 часа.

Общи условия

Активация на акаунт