Нарушена сърдечна клапа

• 180
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте историята е дълга за това ще бъда кратка.
След като разбрахме, че свекърва ми има нарушена сърдечна клапа какво би трябвало да се направи? Ясно ми е, че лекар трябва да каже, но какво следва тъй като не съм запозната и искам да чуя от хора, които са го преживели. Сега вечно и е стъдено, бледа е, не и се яде много, яде по малко, няма сили само лежи, кръвното и вече седмица е ниско, почти 3 седмици не може да спи, а за преди това няма да споменавам. Ходихме на какви ли не лекари даже сега провежда лечение след 10 дневно лежане в болницата за 3 ти път. Просто не е добре и не знам какво да я правим.

# 1
  • Sofia
Коя клапа не функционира и каква е диагнозата?

# 2
Коя клапа не функционира и каква е диагнозата?

В момента епикризата и не е при мен. Провеждани са адски много изследвания. Това което помня е - сърдечна недостатъчност напреднал стадий. Утре ще ходим на пулмолог..

# 3
  • Sofia
Не мисля, че някой би могъл да помогне без да знае конкретна диагноза.
Аз имам проблемна клапа на сърцето още от тийнейджър. Няколко години приемах лекарства за тежка сърдечна недостатъчност точно заради проблемната клапа, ускорен пулс и ниско кръвно. Кръвното някак се нормализира и в момента съм на обикновени бета блокери, с които регулираме състоянието и се чувствам по-добре. Щом има сърдечна недостатъчност може да се наложи и операция за смяна или пластика на клапата.

# 4
Почти цяла година вече ходи по лекари. Първо кашлеше казаха че събира вода. Уж сърцето беше добре. Взе да се оплаква от побеляване на пръстите. Сега сърдечна недостатъчност преди това 5 крачки не можеше да направи до тоалетната и се задъхваше и имаше висок пулс фо 180 . Сега последно като беше в кардиологията 10 дни пише сърдечна недостатъчност. Изписаха и лекарства сега дали от тях е с ниско кръвно, все и е студено, пребледняла е, отпаднала. Това ноже би е от недостига на кръв.

# 5
Къде е лекувана и не я ли насочват за операция? Мисля, че състоянието й е критично. Защо толкова време е отнело да й се постави диагноза?

# 6
В коя болница са и правени изследванията? Взема ли Енгресто?

# 7
Коя клапа все пак?
Ако е аортната клапа може да се направи TAVI, инвазивна интервенция, безкръвна, лека. Ако е митрална само операция.
Сърдечната недостатъчност си е отделно.
Така без никаква информация нищо не питате, само общи приказки. Това, което описвате са стандартни оплаквания от сърдечна недостатъчност. Първо трябва да се компенсира.

# 8
За съжаление епикризата не е при мен . Изследвания са и правени в няколко града и в 3 различни болници. Няма да назовавам градове и имена. Отне толкова дълго заради калпавите ни лекари, които я гледаха на скенери, видеозони и какво ли още не уж сърцето и беше добре. Накрая то се оказа основния проблем за всичките и болежки. Дълго време търсихме причината. Утре ще видя епикризата и ще пиша.

# 9
Много е зле тази жена. Намерете читав кардиолог. Тя може да има и ниско желязо, ако е така, трябва задължително да взима хапчета. От такъв недостиг човек става супер немощен.

# 10
Много е зле тази жена. Намерете читав кардиолог. Тя може да има и ниско желязо, ако е така, трябва задължително да взима хапчета. От такъв недостиг човек става супер немощен.

1 единица под нормата и беше желязото , но пиеше вече го спря . Ами скоро ще ходим пак на преглед . Тя и без това е немощна , но поне се храни , по малко но все е нещо . Всичко е било от сърцето , 2 пъти я гледаха казаха , че нищо му няма , че проблема бил в белия дроб . И сега излезе, че има сърдечна недостатъчност, която е основния проблем . До сега са лекували белите дробове , но не и сърцето . От началото на годината ходим по лекари . + това кашлеше като луда цяла зима и цяло лято с кристални храчки . Докторката и каза, че така каквото има насъбрало го изчиства . Поне вече не кашли така , дано да не започне пак . Иначе сега е умаляла и бледа . Проблема е  , че не може да спи и това оказва влияние на състоянието и . Ляга, става, ляга ей така цяла нощ . Дано да се пооправи , защото много си я обичам .

# 11
Не може да спи, защото когато легне я задушава. Това е от сърдечната недостатъчност. Пие ли диуретик? Вероятно не стига. Глезените й подути ли са? Това е елементарно за кардиолог. Кашлицата и храчки също са от сърдечната недостатъчност. Описвате стандартна картина. Заведете я на кардиолог, трябва да се компенсира. Не й достига диуретика.
Сложете и 2 големи възглавници, които да я държат полуседнала, полулегнала, това е варианта да спи.

# 12
Не може да спи, защото когато легне я задушава. Това е от сърдечната недостатъчност. Пие ли диуретик? Вероятно не стига. Глезените й подути ли са? Това е елементарно за кардиолог. Кашлицата и храчки също са от сърдечната недостатъчност. Описвате стандартна картина. Заведете я на кардиолог, трябва да се компенсира. Не й достига диуретика.
Сложете и 2 големи възглавници, които да я държат полуседнала, полулегнала, това е варианта да спи.

Пие . Преди и бяха подути , но вече не са . Ще я заведем запазили сме час вече .

Общи условия

Активация на акаунт