С какво ви дразнят свекървите? - 169

• 29 444
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Продължавам да считам, че сте прекалено близки със свекървата. От постовете ти пък правя извод, че или си много добричка, или вече примирена, че все така ще е, че и по-зле. Можеш спокойно да се заявиш и ти, с твоите нужди и приоритети. Ако пак ви кани на обяд, звънни и и и кажи, че " последния път ми стана лошо от миризмата на готвено, знаеш, че така ще стане. Бъди така добра да не готвиш свинско". И това 61 годишна да ми играе, че не познава пътя към по- големия град и къде е болницата, са чисти манипулации. Щом не е на терапия и не е безпомощна, не може ли да си хване такси , има такива междуградски, да отиде до болницата. Да не сте в чужбина?
Къде е живяла досега тази жена, че ви се е затръшкала още отсега с такава заучена безпомощност? Как се е оправала като по- млада. То и сега не е старица. Всичко са постановки, виж как да и го кажеш и покажеш. И без това не те харесва, поне да има защо. Пък може и да започне да те уважава и да се съобразява.

# 631
  • София
Разбира се, че са постановки. Но с активното участие И на мъжа.

# 632
Все си мисля, че и баща му е бил пионка и още от дете мама е била кралицата- майка. Ако това е семеен модел, доста работа трябва по въпроса с йерархията и приоритетите.

# 633
Не сме в чужбина, но малко по-назад от големите градове сме. Не исках да кажа, но тя има психологически проблеми също. Като млада нямала.
То и без това мм каза, че няма да ме води там другия път, щото съм го излагала пред майка му, щото не понасям миризмата и излизам от стаята.
И слага дистанция между нас свекито, когато говори за мен не ме нарича само с име, а отпреде слага "госпожа". Например ако се казвам Пенка,  не пита Пенка как е, а "г-жа Пенка как е". Все едно натяква на сина си, че съм господарка, а не обикновена снаха.
Аз съм сигурна, че те ме клюкарстват като ме няма. Мъжа ми е твърде категорично от нейна страна.

Е, да не прекаля много, има и позитивна страна, в колата никога не сяда на предната седалка, чула съм, че някои се бутали да седнат при сина си. При вас как е?

# 634
Боже това е много грубо от страна на мъжа ти, че си го била излагала.
Еми тогава, щом толкова не те харесва не й оказвай вече никаква помощ, сама да се види по лекари ......

И ти го попитай, какво се очаква от теб като ти прилошее, да повърнеш на масата ли?

Искрено съчувствам
Май най-разумно ще е дипломатично да се дистанцираш

# 635
Мъжът й защитава свекървата и й вкарва вина. Иначе не знам дали Wudu изобщо би я придружавала, търпяла и гостувала толкова често.
Аз винаги изпитвам съмнения в такива чести комуникации и гостувания от млади бездетни девойки, че са продиктувани от мъжовия натиск, ето че отново се доказва.

Иначе самото очакване като се появи снаха да се ползва за всякаква помощ, труд, гледане на болни и обикаляне по лекари винаги ми е било остаряло и обидно. Разбирам някакви крайни случаи - свекървата да е вече немощна и да се налага да живеете заедно или да ходите да я къпете, храните и обслужвате - да, част от задълженията ще поеме и снахата, иска или не. (Въпреки, че пак не е задължително.) Ама в случая да поемаш синовните задължения като да ходи да помага, да я вижда веднъж седмично и да я води по лекари не виждам защо? Сигурно защото синчето е много заето, а снахата по презумпция не.

Wudu, когато мъжът и свекървата те уважават и не ти се качват на главата, а те гледат като равна, къде ще седне е без значение.

Лошо си направила, че си ги оставила да си мислят, че им се полага. Гостуването при свекървата е само ако ти е приятно, воденето по лекари е услуга, не задължение.

# 636
Абе как да не е работа на мъжа, да реагира, когато майка му откровено я обижда. Ако е вярно това, че я е нарекла мърла .... И по същата тема, мъжът също се е скарал с жена си, ами много е зле положението, много. Изобщо, кой нормален мъж допуска майка му откровено да обижда жена му.
А тя самата, защо я търпи, нямам никакво обяснение.
Основният проблем е в авторката, тя не може да се заяви и отстои пред себе си, мъжа си, свекито и трябва друг да казва, прави и защитава. Ако авторката можеше, а всеки зрял човек трябва да може, нямаше да се налага някаква намеса на мъжа. А сега чета, че даже и той я е обиждал..е това истина ли е сериозно, не виждам реакция или отговор от авторката.

# 637
  • France
Мацка, както нямате още деца, защо не ги напуснеш и двамата и да си хванеш нормален мъж с нормална майка? Не мога да съчувствам на човек, който зорлем стои в такива отношения

# 638
Да разбирам, че мъжът е изцяло на страната на майка си, така ли? И смята, че тя е в правото си, да те обижда? И ти смяташ, че проблемът ти е, че мирише на месо в нейната къща, а това, че не се бута да сяда на предната седалка, изтъкваш като плюс. Ти сериозно ли?

# 639
  • София
Мацка, както нямате още деца, защо не ги напуснеш и двамата и да си хванеш нормален мъж с нормална майка? Не мога да съчувствам на човек, който зорлем стои в такива отношения
И аз да попитам същото.
Wudu, имаш проблем с мъжа ти. Някой ти се подиграва, обижда и мъжът ти защитава този човек. Ако останеш с него, проблемът ще стане Проблем.

# 640
И мъжът ще обяснява, че го засрамваш... И аз бих преосмислила отношенията, вместо да набърквам и дете в картинката.

# 641
Такива отношения и примиренческо поведение е характерно за едни други етноси.

# 642
Става като по поръчка да се появи текст , ами това  е
Цитат
"Когато се омъжиш, получаваш не само съпруг. Получаваш миналото му, слабостите му, страховете му. Майка му. И искам мъж, до когото да се чувствам като жена. Обичана, желана, единствената. И не участва в кастинга за ролята на удобна снаха."

# 643
С риск да ме нападнат тук, приеми факта че нямате дете като подарък от съдбата. Отърви се от тези хора и токсичните им отношения.
Дори и да не срещнеш друг човек, особено ако годините те притискат, винаги можеш да направиш инвитро сама, ако искаш да имаш дете.

# 644
  • Пловдив
А пробвала ли си кюфтета от броколи, много вкусни стават, като че ли не се усеща броколито?
А ти опитвала ли си да си запушиш носа като мирише на месо? Много приличаш на свекърва си, да знаеш. И затова не мелите брашно.

Общи условия

Активация на акаунт