🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 7 (30.10 - 06.11) 🎭

• 27 699
  • 475
  •   1
Отговори
# 120
Отсъствах, и едва наваксах - гледах седми и осми епизод наведнъж, и чак сега смогнах да ви изчета...

Честно казано, интересът ми към предаването спада катастрофално. Абсолютно убедена съм, че всички вече знаят, че Бачорски е предател, а Владо Николов така успешно се прави на луд, и си повтаря неговите си опорки, че верно е готов да влезе в политиката Close Много мразя такъв тип хора - на думи - чест, достойнство, приятелство, а-у, а всъщност - конспирации, уговорки, обвиняване на другите, че гледат себе си (щитовете), а иначе - театър за келепиреца (крайната награда) Close Противен ми е.

Мисля, че до финала ще стигнат Бачорски, Владо Николов и Венци, защото се поддържат и са си ОПГ, а четвъртият ще е някой случайно промъкнал се.

За счупването - определно предстои. Но каквото и да е "балканското" в него, то целия сезон е "балканска" простотия, с тия уговорки, пазеници и гонене на принципа "не ме кефи".
Никаква стратегия и тактика, никаква интересна за зрителите игра. Реално, с коалицията, сформирана отвън, са предопределили победителите, и оттам нататък, въпреки сълзите и сополите, всичко е един цирк.

Ще го изгледам до края, разбира се, но за втори сезон няма да съм толкова въодушевена със сигурност.

# 121
Да, и аз се разочаровах от последните епизоди...
Жалко, че не виждаме вътре хора, които да мислят логически и стратегически в хода на играта. Виждаме само групички, коалиции, създадени преди влизането им в предаването.

# 122
Жалко, че не виждаме вътре хора, които да мислят логически и стратегически в хода на играта. Виждаме само групички, коалиции, създадени преди влизането им в предаването.

Но, колеги-съфорумци, то това е целта на играта - да има коалиции, групички. Все пак това също е стратегия за оцеляване, нали? Не зная защо сте разочаровани, но истината е, че без коалиции и групи в тази игра няма да може да оцелеете. Имате нужда от хора, които да ви пазят гърба от намушкване и остър слух и зрение, както и логическо мислене, с което криво ляво да стигнете до финал. Не разбирам какво друго всъщност очаквахте?

# 123
  • София

Но, колеги-съфорумци, то това е целта на играта - да има коалиции, групички. Все пак това също е стратегия за оцеляване, нали? Не зная защо сте разочаровани, но истината е, че без коалиции и групи в тази игра няма да може да оцелеете. Имате нужда от хора, които да ви пазят гърба от намушкване и остър слух и зрение, както и логическо мислене, с което криво ляво да стигнете до финал. Не разбирам какво друго всъщност очаквахте?

Поне да не ни четат морал Trollface

# 124
Говоря за уговорки и сключване на съюзи, преди влизане в Играта....

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 09:54 от monii

# 125
Целта на играта е да си направим коалиция? Целта на играта е да открием предателя, не да се уговаряме предварително и да формираме коалиция преди началото на снимките.
В Сървайвър коалицията е добра стратегия. В Предатели, където не е ясно срещу кого играеш, не е.

# 126
Проблемът ми е, че Бачорски е твърде експанзивен и настоятелен в желанието си да води играта. Продукцията направи огромна грешка, като му даде твърде много власт, правейки го Предател. Съгласна съм, че сформирането на групи и коалиции е част от играта, но ако на човек с потенциално много власт като Праведен, заради групата, която би могъл да сформира, му дадеш И властта на Предател, се получава това, което гледаме - one-man show, в което изпъква само и единствено Бачорски и желанието му за фойерверки. Независимо дали е имало или не уговорки за подкрепа преди предаването, очевидно Бачорски е човек с харизма - хората го харесват и му симпатизират и съумява да ги привлече и вътре. Може би продукцията са искали да проверят кога ще се зародят подозрения към него или не са очаквали останалите да му вярват така сляпо, не знам, но резултатът сега е доста разбалансирана игра, в която един играч казва на друг "Залагам 200 лв, че няма да те убият тази вечер." и не е изгонен още на следващата Кръгла маса. Реално, в момента Бачорски дори и да им каже в прав текст "Пичове/Котета, аз съм предател." останалите ще се засмеят и ще кажат, че е шегичка.

Та и на мен, като на BernardaM., интересът ми към предаването е спаднал драстично. Втори сезон бих започнала, само защото обичам да гледам по нещо, а реално няма какво друго да е - нито "Ергенът", нито "Биг Брадър" са ми интересни.

Допълвам: Аз също приемам коалициите като част от играта. Целта на всеки един е да стигне до финала и ако си Праведен в коалиция с Предател, когото си разкрил, е супер, за да може той да те пази, а ти да можеш да го изгониш на финала, за да вземеш парите. Но тези неща са стратегия, която следва да обясниш на синхрон, за да може зрителя да разбере какво правиш и как го правиш и за да няма усещането, че си заместител на фикуса в ъгъла.

# 127
  • България
Излезе подкаст с Георги и приятелката му при Ния-Косара. Приятелката му работи като журналист към Ladyzone, сайт на БиТиВи. Запознали са се, когато тя му е взимала блиц интервю след Острова. Момичето много държи на своя собствен имидж. Та това е вероятно е част от причините Георги да пази имидж.

# 128
  • София
Оля може да не знае как е убита, но тя е убедена, че Бачорски е предател и в писмото по някакъв начин, ще ги насочи 😉
Надявам се, да “удари светкавица” дори тези, които мислят за това как изглеждат. Добре е да се правят на “умрели лисици”, но до време…
Ще бъдат заклеймени в задкулисност, меркантилност и предателство. За разлика от официалните предатели, за които това е роля, ТЕ са истинските предатели, предаващи праведните за собствена изгода. Освен това - мижитурки. 😉

# 129
Благодаря за новата тема!
Още не съм ви дочела на 35та страница от миналата тема съм.

Целта на играта е да спечелиш играта! Като праведен, трябва да разкараш предателите преди да свърши играта, разбира се, но и да останеш в последните 2-3-4 праведни.

По анкетата:
Явното убийство на Оля от Бачорски, ами страхотно беше, но съм гласувала с "добре беше", че инстинктивно не ми се ще да помпам егото на Бачето още повече Simple Smile
Играта е игра и така съм гласувала, на мен лично ще ми е мега трудно да предам близък човек, но в случая мисля че Оля ще го преживее и ще има разбиране.
Мая искаше може би да угоди на Баочрски, но не намери начин да го изиграе ОК и не посмя.
Кой ще разкрият първи -> много по-лесно ще гласуват за Мая. Всичко зависи дали продукцията ще пусне Оля в игра или информация от нея в игра и тя да каже кой я е целувал. Аз лично мисля, че няма да я пуснат, заради снимката на погребението, ако присъстваше, нямаше да има снимка и по-скоро промото ни заблуждава. Утре ще видим.
Искам да махат Бачорски вече.
Мая допусна големи грешки и повече грешки от Бачето.
Ако Бачо остане сам може да пробва да изнуди Владо Николов, който ще откаже, иначе не му остават много опции, може би Петканов, може би Ана Мария
Мая ще пробва с Коджабашев.
Владо Николов би гласувал на масата срещу Бачорски, ако смята че е предател.
Баш финалисти -  Глория, Дани Петканов, Ева, Коджабашев.

Слишах Надкаст с Тино, много симпатичен този Тино Simple Smile

Изслушах и Саркаста и ми направи впечатление, че в един момент доста се припокри смнение на Дяволо от темата, вклчително позва "домино ефекта" и т.н.  Simple Smile
Сигласна съм с тях, че Мая овапца нещата, но и се радвам, защото искам да махат Бачо, както писах по-рано.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 11:48 от Одри ♡

# 130
Оля може да не знае как е убита, но тя е убедена, че Бачорски е предател и в писмото по някакъв начин, ще ги насочи 😉
Надявам се, да “удари светкавица” дори тези, които мислят за това как изглеждат. Добре е да се правят на “умрели лисици”, но до време…
Ще бъдат заклеймени в задкулисност, меркантилност и предателство. За разлика от официалните предатели, за които това е роля, ТЕ са истинските предатели, предаващи праведните за собствена изгода. Освен това - мижитурки. 😉

Така е. Както виждаме, дори моралистът ВН реши, че е добре да се отстрелват хора, които му развалят "комфорта", пък било и то праведни. Все пак, дори и праведни трябва да отпаднат, за да стигне някой до финал...Въпросът е сега какво ни се показва от продукцията и какво се скрива. Но този въпрос така или иначе винаги стои, не можем да бъдем сигурни дали и какво играчите казват на синхрони, което всъщност не ни е показано. Ето защо трябва да се задоволим с това, което виждаме и да си правим умозаключенията само на тази база, защото конспирациите не ни водят до никъде (всъщност ни водят за носовете, но това е друга тема).

# 131

Ами не точно. Аз виждам като допустими ситуационни коалиции, създадени в процеса на играта, в замисимост от конкретни събития, отношения и наблюдения. В случая имаме една предварително организирана група, чиято уговорка явно е била, който и от тях да е предател, да се пазят и бутат един друг до финала.

# 132
Скрит текст:
Отсъствах, и едва наваксах - гледах седми и осми епизод наведнъж, и чак сега смогнах да ви изчета...

Честно казано, интересът ми към предаването спада катастрофално. Абсолютно убедена съм, че всички вече знаят, че Бачорски е предател, а Владо Николов така успешно се прави на луд, и си повтаря неговите си опорки, че верно е готов да влезе в политиката Close Много мразя такъв тип хора - на думи - чест, достойнство, приятелство, а-у, а всъщност - конспирации, уговорки, обвиняване на другите, че гледат себе си (щитовете), а иначе - театър за келепиреца (крайната награда) Close Противен ми е.

Мисля, че до финала ще стигнат Бачорски, Владо Николов и Венци, защото се поддържат и са си ОПГ, а четвъртият ще е някой случайно промъкнал се.

За счупването - определно предстои. Но каквото и да е "балканското" в него, то целия сезон е "балканска" простотия, с тия уговорки, пазеници и гонене на принципа "не ме кефи".
Никаква стратегия и тактика, никаква интересна за зрителите игра. Реално, с коалицията, сформирана отвън, са предопределили победителите, и оттам нататък, въпреки сълзите и сополите, всичко е един цирк.

Ще го изгледам до края, разбира се, но за втори сезон няма да съм толкова въодушевена със сигурност.

С всичко съм съгласна, само не съм убедена, че всички знаят, че Бачорски е Предател.

Ето затова не трябва да се прави това предаване с известни хора и/или с хора, които се познават и/или са отишли на ретрийт. Аз още отсега казвам, че втори сезон с известни категорично няма да гледам. Напълно разбирам защо Миро от ОСГ е отказал и го поздравявам за доброто решение! Елвиса също не е искал да участва защото е лесна мишена, правилата не се знаят и е с известни. И той е бил прав. Жалко че не всички са отказали, само това мога да кажа Sad Един Бачорски играе някаква общо-взето смислена игра. И имаме една приятна изненада - Глория, на която поне й работи интуицията, а и на една игра видяхме как мислеше по-добре от Владо Николов. Другото е от средно ниво надолу.

# 133
Излезе подкаст с Георги и приятелката му при Ния-Косара. Приятелката му работи като журналист към Ladyzone, сайт на БиТиВи. Запознали са се, когато тя му е взимала блиц интервю след Острова. Момичето много държи на своя собствен имидж. Та това е вероятно е част от причините Георги да пази имидж.

Да и аз ги гледах. Събрали са се няколко месеца преди Предателите и са прясна връзка още. Момичето е симпатично доста, но както казахте си държи на имиджа и си личи, че Георги се съобразява доста с нея. Затова е толкова различен от острова той, но пък както казва Неделчо е самороден реалити талант и му идва от вътре и го доказа с последния епизод. Сега интересното е как ще убеди другите, понеже хода на Глория да опита да убеди първо Венци ми се струва голяма греда.

# 134
  • Другата България
Аз съм не сигурна, убедена съм, че категорично не всички знаят, или предполагат, или дори са се замислили, че Бачорски може да е предател. Разбира се, след като приключи формата всеки може да каже нещо такова, от рода на “а, аз знаех, предполагах, ама......“, само и само да не изглежда смешен в очите на зрителите повече, отколкото вече е. В тази връзка Антон поне беше честен. И ако предположим, аз поне де, че Венц ратана и Петканов наистина го знаят, защото са в някаква геометрична фигура с Бачо от преди началото, то Анна Мария изобщо не предполага, Оля също /въпреки, че вече не е част от играта/, и за Ева си мисля същото. За Владо също, той си е в негов свят и негова игра, отбор си прави човека, постове разпределя...какво тук значат някакви предатели?

Иначе за Мая - и тук съм убедена, че Бачо ще направи всичко възможно, за да си я остави, тя освен, че е умна му е и много удобна, а и останаха малко хора, на които той би разчитал ако Мая си тръгне. Най-логичното нещо е да изгонят Анна-Мария, и точно това очаквам да стане, все пак комфорта на Владо не е за подценяване, за да продължава да е Бачов щит трябва да му е комфортно все пак.

Общи условия

Активация на акаунт