🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 7 (30.10 - 06.11) 🎭

• 27 681
  • 475
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Абе, за какъв имидж говорите? Да не бъдеш играч, а да бъдеш глупак и мухльо?
Като гледам най-оплюти са льольовите, мухите без глави, шматки и пишман патриоти, пардон - моралисти…

# 136
  • Другата България
И друго, което в предходния пост пропуснах да напиша, относно Анна-Мария, Оля, и останалите, които изобщо не подозират Бачо. Специално тези двете толкова са се фиксирали във Владо, че тази фиксация определено им пречи да видят всъщност истинската “опасност“. Буквално като кон с капаци, тунелно виждане - виждаш един централен образ и съвсем първосигнално “връзваш“ всички обстоятелства около него само с него, без изобщо да поглеждаш встрани, към цялостната картинка. Това си е психология, и не можем да избягаме от същността си, затова тази игра е толкова интересна.
Като прибавим и другото - “аааа, той е много очеизваден, за да е предател, не може да е той, дай да гледаме на друго място....“, и те ти го Бачо “невидим“.

# 137
Ето че и Йордан, и Даяна признаха, че не са очаквали Бачорски да е не просто предател, а толкова добър предател. До момента това е една и съща реакция от всички излезли, включително и от другите предатели. Даяна обясни подробно и защо такива солидни и добре подплатени коалиции няма как да ги е имало, независимо от хроничните съмнения тук. Най-малкото че не се знае кой каква роля ще има - не, не е маловажно това. В по-ранните теми във форума към въпросната коалиция често се добавяха Глория и Оля, но ето че Бачорски лично уби Оля, а Глория определено не е там, та сега гледам коалицията включва само Мая, Венци и Петканов. Накрая да не останат в коалицията само Бачорски и егото му, което вече е доста по-приближено към истината.

И как така само трима души (към момента нали уж толкова ги сведохме да са в предварителната коалиция) от 25 общо го пазят Бачорски да стои толкова дълго? Хайде, Владо Николов е от по-късно вербуваните, да кажем четирима. Какво са те - капка в морето. Ако той не играе добре ролята си, не четирима, ами и четиринайсет ще се затруднят да го опазят. Почвам да си мисля, че у нас много трудно би се възприело изобщо предател да остане до края - което се случва нормално в чуждите версии - докато тук ще е все търсене на нещо задкулисно и недоумение как праведните не се досещат за 12 дни. Ами не се досещат, това е, виждате ги в Маските Падат - и те самите са в шок.

# 138
  • Другата България
Изобщо не става въпрос само за “хронични съмнения“.
Антон лично написа тук, че е имало договорки и коалиции.
И той е участник, като всички останали.
Ако това не е вярно, с каква цел би го направил?
След като и изрично доуточни, че НЕ ставало въпрос за Невена и Гъмов?
Риторични са ми въпросите, не търся отговори, защото не ми се връща отново на познатата тема.
Дори не знам защо се зачеква, отново, и се коментира за пореден път кой какво казал, рекъл, предположил.
Различни хора сме, нормално е да мислим различно.

# 139
Проблемът е, че ако не са подозирали Бачорски, тогава кой по-точно са подозирали? Окей, в техните очи не е бил Бачорски. Ами, тогава кой? Щото повече гласуват всеки път за различен човек. И то по-скоро се гласува на база да спасим собствения задник, демек вижда се, че 2-3 ще гласуват против някой, ама айде, и аз да се присъединя, че да се уверя, че няма аз да напусна. Според мен повечето участници държат повече на задържането си в предаването на всяка цена, отколкото да търсят предателя. Да изкретат някак до възможно най-далечна фаза с приятна за тях компания, пък на кого му дреме да се търсят предатели.

Аз и за това не мога да виня Оля и Ана-Мария прекалено много и да им се подигравам за настоятелното им съмнение във Владо Николов. Те поне явно са изградили някакви аргументи в главата си срещу него, които им звучат логични. Определени хора още в играта и отпаднали в последните 2-3 епизода, съм готова да се обзаложа, че и в такава напреднала фаза пак нямат добре изграден аргумент срещу когото и да било, защото просто не им пука да си напънат мозъците. Оставането в предаването е било самоцел и това е.

# 140
Щото повече гласуват всеки път за различен човек. И то по-скоро се гласува на база да спасим собствения задник, демек вижда се, че 2-3 ще гласуват против някой, ама айде, и аз да се присъединя, че да се уверя, че няма аз да напусна. Според мен повечето участници държат повече на задържането си в предаването на всяка цена, отколкото да търсят предателя. Да изкретат някак до възможно най-далечна фаза с приятна за тях компания, пък на кого му дреме да се търсят предатели.

Еврика, открихме смисъла на играта. Ами да, това е, целта е да останеш до края, а разкриването на предатели е само средството. Друг е въпросът, че в нашата версия този конформизъм и стадно поведение са доста по-силно изразени, защото групичката "на билярдната маса" се създаде още в първи епизод, пък и не беше никак малка, и се почна разделението по линията млади риалити звезди и инфлуенсъри vs дърти вип-ове (то се вижда и от статистиката с годините на изгонените, която пуснах онзи ден). Оттам и нещата, които описваш, се набиват повече на очи.

И между другото, не само Бачорски не са подозирали. Глория също не са я подозирали, ама изобщо. Венци също не са го подозирали, и Коджабашев също. И Даяна не я подозираха. Всеки един от тези можеше да е предател и реакциите на другите щяха да бъдат същите.

# 141
Все си мисля, че на Коджабашев му подшушнаха, за да раздвижат играта.
Ааа, не, Жорката е умен и наблюдателен. Най-много да го удари шизофренията или параноята, но това по-скоро щеше да се случи, ако беше останал сам предател. Там сред праведните няма такава опасност.Simple Smile
Аз и за това не мога да виня Оля и Ана-Мария прекалено много и да им се подигравам за настоятелното им съмнение във Владо Николов. Те поне явно са изградили някакви аргументи в главата си срещу него, които им звучат логични. Определени хора още в играта и отпаднали в последните 2-3 епизода, съм готова да се обзаложа, че и в такава напреднала фаза пак нямат добре изграден аргумент срещу когото и да било, защото просто не им пука да си напънат мозъците. Оставането в предаването е било самоцел и това е.
Съгласен. И аз щях да гласувам за ВН до откат, но не защото е предател, а защото ми разваля комфорта с постоянното си натякване щитове да не се вземат до 100к, ако не гласуваш с нас, значи си против нас, и всякакви други опити да си налага мнението. Вреди на играта и дори не го разбира.

# 142
  • Другата България
Всеки един можеше да е предател, така е, но тогава Бачо щеше да е праведен.
А виждаме как може да омайва аудиторията, да я насочва, да манипулира, да спекулира....и го прави. Освен това изобщо не е глупав.
Не мога да предполагам как щеше да се развие играта в такава конфигурация, отначало си мислех, че Бачо е топ попадението на продукцията за предател, след последните епизоди се чудя дали нямаше да е по-интересно да е праведен. Интересно за нас, зрителите.

# 143
Не е по тази логика, казвам да е поне 3-4 сезон. Предаването е успешно, лесно е за правене и БТВ няма други козове в ръкава си, така че ако не са глупави, ще го продължат дотогава и ще направят и такъв сезон.
И кой по-точно ще ги чака 5 години да се наиграйкат "известните"?
Поне половината от истинските фенове искат да се пробват и те, но видиш ли трябва да чакат, защото има едни по-привилегировани, които да се изредят през всички възможни формати само защото познават този или онзи.
Те БТВ могат да си направят и 20 сезона, само че още следващата година инерцията (която и сега е малка заради потресаващо слабия каст) съвсем ще отиде в канала.
И изобщо не е коректно да се прави сравнение между Българския и испаноезичните или други пазари, всеки си има своите специфики и рейтингите не зависят от това колко са известни участниците.
Аз лично отсега казвам, че втори сезон с известни участници няма да гледам (а този вече искам да свършва колкото се може по-бързо, така или иначе всичко е ясно).
Защо да са пет години като по всичко личи, че ще правят по 2 сезона на година, както е с Ергенът. Буквално говоря за по-следващата пролет.
Те феновете може много неща да искат, ама пазарът да иска друго. Имаше много желаещи и за Биг Брадър, но колко години правеха само Вип.

# 144
Здравейте, да си кажа и аз мнението-за мен Глория ги чу направо, но няма право да каже и сега ше се прави, че се е сетила, иначе невороятно лаишко изпълнение да ги хванат така.
Много ме е яд.
За мен и двамата ще бъдат разкрити.
Първо ще стрелят по Мая, и после като видят, че е тя ще са сигурни за Бачорски.
Само Владо Николов ще остане да се бори , че не е той.

# 145
  • София
Защо да са пет години като по всичко личи, че ще правят по 2 сезона на година, както е с Ергенът. Буквално говоря за по-следващата пролет.
Те феновете може много неща да искат, ама пазарът да иска друго. Имаше много желаещи и за Биг Брадър, но колко години правеха само Вип.
Това пък от къде дойде, някъде са пуснали информация ли?
Защото ако е така, то снимките би трябвало да почват много скоро.

# 146
А виждаме как може да омайва аудиторията, да я насочва, да манипулира, да спекулира....и го прави. Освен това изобщо не е глупав.

Чудесно, значи е идеален за ролята си. Вътре в имението със сигурност ги е омаял, а това е най-важното, дали успява със зрителите вече зависи и от монтажа.

Едно позитивно нещо на идеята да вкарат известни е, че в тази игра не е задължително геймплеят ти да отговаря на профила ти. Има хора, които са вкарани с категоричната мисъл да покажат някакви качества или умения, но не са успели. Например Йордан - без да съм го гледал 86 дни в друго риалити, профилът му на умел и адаптивен илюзонист сочеше както към възможен добър предател, така и към интуитивен и наблюдателен в детайлите праведен (по начало има такова мнение за фокусниците; спомням си преди години бяха сложили Астор за жури и анализатор в едно риалити за ясновидци). Не оправда очакванията обаче. Друг вероятен профил със завишени очаквания е бил Антон, познавайки много добре известните. Искра Онцова като съдник на правилно и грешно. Оказа се, че не те, а Глория, която по начало е с разместен център, се справя по-добре.
И в чуждите версии често има я полицай, я следовател или детектив, които гръмко се провалят и с двете роли в играта. Кастингът е трудна работа; в тази игра случайността има последната дума.

# 147
  • София
Пореден слаб Надкаст.
От Даяна не съм и очаквал нещо смислено, но това двамата служители на бТВ да си пробутват Шермин и Рупецова в сезон 2 е скандално!
Това само идва да покаже колко много им падна нивото откакто станаха официоз на бТВ.
Бяха Надкаст преди години... В множествено число.
А в момента са станали гъзолизци на компаньонки, безработни, сутеньори и агресивни батки.
Да се прекръстят на СеирКаст.
За няколко клика повече...

# 148
Моляяяя? Тия двете ще участват във втори сезон на Трейтърс?
Ако се случи - НЯМА ДА ГЛЕДАМ!

# 149
  • София
Споко, точно тези две труженички няма шанс да участват, защото ще искат по договор да им гарантират минимален брой дни престой, което във такъв формат няма как да се случи.

Общи условия

Активация на акаунт