🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 7 (30.10 - 06.11) 🎭

• 27 620
  • 475
  •   1
Отговори
# 345
Отново ми свършиха палчетата нагоре (защо, за Бога, има лимит?).
По ред на номерата:
1. Глория – ами, харесва ми как играе. В крайна сметка се вслуша във ВН, който пък за разнообразие ме изненада с опит за стратегия и светлина на втория етаж. В същото време пусна и мухата, та най-сетне да се заговори повече за Бачорски и Мая. На този етап ако искам някой силно да спечели, това е тя.
2. ВН – е, най-сетне, вече бях почнал да се отчайвам. Но пък желанието му за щит днес, а явно и в следващия епизод показва колко избирателен е моралът му, а и колко него го интересува той конкретно да стигне до финала. Не съм сигурен обаче доколко Бачорски ще предаде Мая и обратното и доколко няма да делят накрая печалбата, та сметките му може да излязат криви.
3. Ева — браво, че взе щита, ако пък стрелят и по нея, много ще се изкефя.
4. Георги – сериозно ли отговорът на Бачорски, че е праведен, те разколеба? Офффф.
5. Мая – ти да видиш, значи все пак би убила Жорката, за да играе с Бачорски. Не че лоялността ѝ е била под съмнение за мен, но все си мислех, че ще го запази.
6. Петканов и Венци – добре, че им измислиха някаква задача, че да ги видим в роля, различна от фикус на заден план. Иии... това е за тях.

Жалко, че Оля си тръгна, без да ѝ дадат шанс да насочи към някого, когото смята за предател. Дори и витиевато. Беше ми интересно последно към кого се е насочила.

# 346
  • Stockholm
Да, и аз съм съгласна с мнението, че Дон Корлеоне ще побеснее, когато му убият Мирелка. И може да поведе битка Joy Ще е страхотно, ако го отстрелят до два епизода. И много логично. Бачо не може да не се усеща, че може да му готвят капан на финала.

# 347
  • Другата България
За мен най-логично ще е точно това да се случи - след като цял сезон Владо беше естествения Бачов щит, накрая, след като вече няма нужда от него да отиде в сандъка, където му е мястото.
Още повече ако пък и /алелуя/ има някакви съмнения, вече. Мая затова два пъти му го каза на Бачо - “трябва да премахнем някой от нашите“. Има ли по-наш от ДонЪТ?

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 22:52 от Merri_An

# 348
При Владо Николов ме дразни не толкова избора му на стратегия, който е супер мазен, но явно ефективен - знае кой е основният предател, но го боли фара да го разкрие на друг, защото знае, че предателят никога няма да му бие шута и може да си го остави за финал, в същото време, даже му помага да гони конкуренти - кво, чиста работа. Но както казах това, което ме дразни е, че той дори няма топките да си признае, че това е стратегия. Той продължава да си пелтачи свои генерални приказки за чест и достойнство. Не, Владо, ти си по-мазен манипулатор дори от  Бачорски. И в това нямаше да има нищо лошо, ако си признаваше, че това му е стратегията, а не да ни пробутва деветини за чиста игра. Чудя се дали тоя човек е толкова надълбоко в егоцентризма си , че наистина си вярва колко е чист. Grinning същото е и с отношението му към Мирела. Най-обикновени вопли на мъж към привлекателна жена, а той от 200 кладенеца вода изкара преди няколко епизода да й се обяснява колко била достойна и заслужила. Grinning според мен този човек е мега във филма, следствие на всичкия този hero worship, който получава от широката публика в последните години и всяко свое подло действие искрено го вижда като достойно и доблестно.

# 349
А представяте ли си на финалната маса Владо да каже, че през цялото време е знаел, че Бачорски е предател, но нарочно го е оставил в играта, защото знае, че той го пази и да го изгони и да вземе парите с още някой праведен? Joy Ще е култов plot twist и Владо ще се превърне в топ мастърмайнд, гений на всякакви стратегически игри.Grinning

# 350
И аз мисля, че ще убият Мирела.
В разговора си с Ева, Владо каза, че ако на сутринта са убити Петканов, Глория или Мирела, значи наистина е възможно Мая и Бачорски да са предатели. И след това в промото за аледващия епизод дадоха да казва на Венци, че Бачорски е предател. Значи от спрегнатите кандидати на конклава, трябва да е била изгонена Мирела.

Много правилно е на този етап да ги разкрият предателите, но да ги гонят накрая, а не да ги махнат и тепърва пак да започват да се чудят кои са.

# 351
  • София
Дали имат право Бачорски и Мирела да вербуват още някого или?

Ако наистина това им е стратегията и до последно останат те на прицер на праведните, може и да успеят да спечелят. Приятен сезон е. Втори обаче с известни, с уговорки, с приятелства няма да се издържи. Да пускат.. формата за кандидатстване за обикновените хора.

# 352
  • Stockholm
Да, може да го излъже това, за да не изглежда като най-големия глупак. Но да не забравямя, че Бачо може да предвиди този развой и да го отстреля навреме, както Merry An предположи. И това ще е просто страхотно.

# 353
  • София
От епизода ми хареса опелото - беше като малък филм. Страхотно се изкефих и се смях.
Пробуждането на Националния будител - със смислени доводи около алгоритъма на играта - пазен, подбутван, използван, тачен и възхваляван (нека никой не се обижда на лафа ми за Президент и вице от темата ни - но изглежда гледаме различни предавания), сега към края, ми го трансферира от групата на залухавелите към лицемерие, прикрито като осъзнаване в играта. В неговите си очи - като позакъсняла, ала правилна стратегия. (Ха, точно: "супер мазна" - благодаря на @ Oliboo). Не това се надявам да гледам в БГ варианта. Рекох го: каст някакъв (и за Продукцията е проба), Бъч им изигра сезона, а Вл.Н. го опропастява във всеки епизод; и му се "получава". Жалко, че ги няма Карбовски, Райчев, Данчо Ментата, Волен (да оглави съпротивата).
Спомена се: не забравяйте, да - за финалната маса може да има нов/нови предател/и, ала Гуруто отстрелва до момента (уж без да знае как се играе) все ония, които в такъв късен етап да гласуват против него по всякакви (и лични - от престоя им край Дунава) причини. Оказва се (мое мнение, а следващия термин познават онези, с които се срещаме и в др. теми), че не е делулу, а обикновен селски битълс.
Като цяло, хубав епизод бе за мен. Благодарение най-вече на филмчето в епизода. Хайде, даже без бате Ненчо като поп. Нежната революция лееекинко уж започва; по-скоро все още е завера - този път на цивилките срещу злодеите: ще си ви оставим до последна маса и там ще ви вземем парите. Ами, дано. Ама някак - не ща да е точно по Владовски.
ПП. Заради по-горен пост. Все си мисля, че Гуруто няма да вземе парите, ако ги спечели. Ще му помрачат ореола.
И хайде, утрото е по-мъдро от вечерта. Не вярвайте и на трейлърите. Не ги прави Тушев тук, ама...

# 354
  • На морето!
Коджабашев е голямо разочарование.

# 355
  • България
Коджабашев е голямо разочарование.
Мен не ме разочарова, а ми показва, че в тази игра всеки може да е заблуден.

# 356
  • Другата България
Сис, той Владко ако реши да разкрива Бачо/Мая, ще е на кръгла маса.
Нещо такова се надявам да стане, за да влезе в полезрението и на двамата, и да е следващия убит.
Дано да им се размине и на двамата, но ако това стане нямам идея кой биха прогонили.
Да предположим, че Мирела е убита. Ева, Дани, Венц, Глория и Владо гласуват an block. И то остана Коджабашев.
За мое огромно съжаление.
Другото, което може да се случи е пак свързано с Бачо. Нали тримата с Венц и Петканов са си “тройка на разсъмване“. Някой от тях /Венц или Петканов/ да подшушне на Бачо, че Владо иска да го разкрива на кръгла маса, и съответно Бачо с неустоимия си чар да успее да обърне вота срещу Владо.
Инак поне сега не ми хрумва друг вариант, в който Владо да не е на финал.
А много искам да го видя.
Тоест, да НЕ го видя там.

Не вярвам да се вербува трети предател, няма за кога, а и няма кой.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 23:21 от Merri_An

# 357
Защо да няма за кога? Тази вечер вербуват, ако приеме, утре го хвърлят под автобуса, така теорията за Бачо и Мая се пропуква, отиват на финал и взима парите Предател.

# 358
За тази вечер видяхме, че ще убиват, но ако е прогонен предател на следващата кръгла маса, то ще има ултиматум след това.

# 359
  • Другата България
Защо да няма за кога? Тази вечер вербуват, ако приеме, утре го хвърлят под автобуса, така теорията за Бачо и Мая се пропуква, отиват на финал и взима парите Предател.
Да, така да, но не ни загатнаха за нещо такова, а би било доста добро изпълнение, и поредни точки в актива на предателите.
За тази вечер видяхме, че ще убиват, но ако е прогонен предател на следващата кръгла маса, то ще има ултиматум след това.
Това имах предвид, че сега убиха някого.
А иначе да, ако все пак един от двамата предатели /аз съм заложила, че Мая ще си иде преди Бачорски/ го разкрият, ще трябва да има ултиматум.

Общи условия

Активация на акаунт