🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 7 (30.10 - 06.11) 🎭

• 27 610
  • 475
  •   1
Отговори
# 390
Аз вече не знам какво гледам изобщо. Праведни на които не им дреме да хващат предатели; Големи сюжетни моменти, които водят до абсолютно нищо; Уж, някакви гениални стратегии за стигане на финала с мълчание, но невидими за нас зрителите - дали от избор на продуцентите, защото им се е струвало скучно, или никога неразкрити на синхрон; Единственият, който по-отворено води такава стратегия дори май не знае какво прави, или пък знае, но се опитва да го пробутва като достоен акт все едно агитира за влизане в парламента, а не е в Traitors; Едно усещане за външна договорка, което продължава да витае във въздуха.

Във всеки случай май се оказва добра идея предаването да е само веднъж на седмица. Не мога да си представя още 10-15 епизода, в които гледаме как участниците активно избягват да гонят предатели.

Чудя се какво ли е минавало през умовете на продуцентите като са снимали сезона. За да измислят това с целувката, явно са знаели, че трябва да форсират някаква сюжетна линия, за да запълнят екранно време. Grinning

Това, че на нас - публиката ни е скучно и предвидимо означава, че нашите хора (в българския формат) се оказаха доста умни. Успяха да се ориентират в играта и да я поведат точно натам, накъдето ТЯХ ги устройва, а не нас - публиката. За това няма съспенс, но пък защо да им се сърдим, вместо да ги аплодираме? Така се играе тази игра и това, че нашите всъщност я "превъртяха" заслужава овации, а не порицание. Българският народ е умен и най-вече разумен и за това е оцелял хилядолетие, няма какво да се лъжем и по-скоро трябва да се гордеем с този факт. Blush

# 391
За Венци си знаех, че доста семпъл, но за Ева си мислех в началото, че може да се справи, че има мисъл в главата, но уви...
За Владо смятам, че той разбра за Бачора доста отдавна, но си трайка, хитра лисица е той...
За Глория не очаквах да разсъждава и мисли, но тя ме изненада положително...

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 10:13 от monii

# 392
# 393
Обаче ми стана интересно, как Ева си приписа заслуга за категоричното разкриване на предателите. А всъщност Глория ѝ разкри всичко, защото само Глория слухтеше и душеше.

# 394
  • София
Ева нищо не е разкрила сега, тя един ден по-рано беше на тотално друго мнение, Глория също, но тя се задейства и напипа. Те там постоянно си шушукат, така че и други са ги видели Бачорски и Мая, но не се сетиха, докато Глория целенасочено си ги проследи и спипа.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 11:03 от Niya-

# 395
  • Другата България
Това за Ева и на мен ми направи впечатление, как от нищото започна да говори първо в мн. число, а после се поизпусна и от 1л., ед. число. А всъщност нейната роля се изрази в това да се разнася с чашката си насам-нататък, докато споделя видяното и анализирано от Глория.

Не мога, а и не искам да се прехласвам по играта на Владо. За мен той си остава делулу - популист. Или популистко делулу, все тая. Не вярвам и че е знаел, сещал се е - че Бачо е човека, ама видиш ли, мълчал, за да си разчисти и той личните сметки с хората, които не го харесват. Той сметките си ги разчисти, но със съвсем други подбуди.
Съвсем в различна посока гледаше Владо, Бачо не му е бил в полезрението, сега вече, когато остават все по-малко хора и има повече време да прави хронология на събитията, може и да започва да има проблясъци, но планът му е толкова егоистичен и недообмислен именно заради същото това его, което му пречи от ден едно - той изобщо не отчита хипотезата, че може и да НЕ Е на въпросния финал и тази последна кръгла маса, за която говори. Толкова е сигурен, че ще е на нея, че направо си заслужава да видим обратното, което аз снощи непопулярно, но днес вече съвсем популярно предполагам. Да, знам какво ще следва - ще остави “завета“ си на Ева или Мирела /една от двете ще е аут, и там съм заложила, по-скоро Мирела/, ще тръби наляво и надясно, че той е разкрил предателите /това като излезе имам предвид/, ще има “Аз“, “Аз“ за верните фенове, абе за всекиго по нещо.
Но не мога да допусна, и не го вярвам, че Бачо ще се остави накрая Владо да му открадне шоуто. Не, че и той не го заслужава, но ако трябва да кантаря двамата - категорично Бачорски си заслужава финала за цялостното представяне през сезона.

# 396
Аз пък се чудя защо Владо избра първо Мирела, сега и Ева за най-доверени хора, от всичките налични? Какво намери толкова в тях двете?
Защо не избра Мая например, Глория, Петканов...

# 397
Аз пък се чудя защо Владо избра първо Мирела, сега и Ева за най-доверени хора, от всичките налични? Какво намери толкова в тях двете?
Защо не избра Мая например, Глория, Петканов...

Точно това имам предвид - той един по един ги изпита по време на сезона (използва си негови си критерии - щитове, начин на игра по време на мисиите и гласувания против решението му Wink) и сега е абсолютно сигурен, че те двете не са предателки. И е прав, всъщност. Истината е, че той отстреля другите двама предатели, Бъч само му помагаше дори и без особено да го насочва, но всъщност ВН свърши черната работа затова и никой не заподозря Бъч до сега.

# 398
За Глория ще се радвам не само да е на финал, а и да получи част от наградата. За друг май не бих.
Сега да върна лентата назад по отношение мотивацията на Бачорски. Много беше повтаряно по подкасти и надкасти, че той не играе за парите, а за шоуто (си). Но ето, че човекът очевидно се уплаши да не отпадне, а също така и се гласи за финала. Както знаем, има ли предател/и на финала, наградата е за него/тях. Така че парите винаги са си били и са част от мотивацията, както за човека-шоу Бачорски, така и за “супер героя” Владо и всички други техни твърдения са си просто думи за публиката. Как биха се разпоредили с наградата, това няма значение. И да е за благотворителност, пак за себе си и егото си го правят. Така че заявената мотивация на Бачорски да разкара предателя Жоро, щото бил алчен и на всяка цена драпал за победа, не издържа във времето.

# 399
Мама xxl,  на финала може да има има предател и нищо от това, ако остане предател когато свърши играта тогва печели той.
Играта свършва, ако всички гласуват да свърши или ако останат само двама души.

# 400
И тогава ще се борят пак за победа и за наградата, което е съвсем нормално и се подразбира, но във всяко едно бг риалити от години вече едни играчи го отричат за себе си, а обвиняват други участници в това. Жестоко се изтърка това и поне на синхрони да бяха искрени, но не! Изключвам крайните фенове, които ще си харесват фаворитите без оглед как играят и се представят, но на другите зрители ни става скучно и дори неприятно.

# 401
И аз се присъединявам към мнението, че Владо не е такъв титаничен стратег. Да, сега в такава напреднала фаза може би усеща, че е много вероятно Бачорски да е предател и да го пази от почитание, но изобщо не вярвам и за секунда, че от епизоди и епизоди води такава стратегия и цял сезон е знаел, че Бачорски е предател. Това е пълен филм.

Но аз пък си мисля, че има причина с такава убеденост да си вярва, че ще е на финал. То и извън предаването се вижда, че Бачорски продължава да му се прекланя. Николов си има едно ядро от поклонници от самото начало, които го величаят и така се случи, че масово успяха да се придвижват с него до тази фаза, докато се отстрелваха малкото хора на които не им пукаше за спортните му постижения и чисто човешки не беше впечатлил. Не говоря само за Ана Мария и Оля, но и Тино, и Йордан не изглеждаха да се прехласват особено. И айде, да приемем, че Ана Мария беше прекалено остра в думите си срещу него, но видяхме мигновената му реакция към Тино като посмя скромно да се опълчи на идеите на Владо за играта. Тоя човек е свикнал навсякъде да бъде поставян в култ, заради спортните си постижения. Все едно гъзолизане и прехласване.

На мен лично ми е противно за гледане.  Най-смешното е, че Николов е волейболист. Той дори не е световен шампион с България, че да се напъваме с това "шампионе", ама и да беше, наистина ли атлет заслужава такова прехласване? Егати, човек ще си помисли, че е спасявал човешки животи и хранил гладни деца, а не че е блъскал топка силно и преди 20 години е завършил трети на световно. Трябва да се постави ембарго на участието на успешни спортисти в такива формати явно Grinning

# 402
Бачорски и Мая сами са си виновни. Очеизвадно беше това шушумушене преди явното убийство с целувката. Направо обида за интелигентността на праведните. Самозабравиха се явно и станаха подозрителни.
Владо много ми хареса. Желязна логика. Имат двама сигурни предатели за отстрелване на по-късен етап. Единственият шанс според мен предател да спечели е ако вербуват нов предател и той остане накрая.

# 403
И аз се присъединявам към мнението, че Владо не е такъв титаничен стратег. Да, сега в такава напреднала фаза може би усеща, че е много вероятно Бачорски да е предател и да го пази от почитание, но изобщо не вярвам и за секунда, че от епизоди и епизоди води такава стратегия и цял сезон е знаел, че Бачорски е предател. Това е пълен филм.

Но аз пък си мисля, че има причина с такава убеденост да си вярва, че ще е на финал. То и извън предаването се вижда, че Бачорски продължава да му се прекланя. Николов си има едно ядро от поклонници от самото начало, които го величаят и така се случи, че масово успяха да се придвижват с него до тази фаза, докато се отстрелваха малкото хора на които не им пукаше за спортните му постижения и чисто човешки не беше впечатлил. Не говоря само за Ана Мария и Оля, но и Тино, и Йордан не изглеждаха да се прехласват особено. И айде, да приемем, че Ана Мария беше прекалено остра в думите си срещу него, но видяхме мигновената му реакция към Тино като посмя скромно да се опълчи на идеите на Владо за играта. Тоя човек е свикнал навсякъде да бъде поставян в култ, заради спортните си постижения. Все едно гъзолизане и прехласване.

На мен лично ми е противно за гледане.  Най-смешното е, че Николов е волейболист. Той дори не е световен шампион с България, че да се напъваме с това "шампионе", ама и да беше, наистина ли атлет заслужава такова прехласване? Егати, човек ще си помисли, че е спасявал човешки животи и хранил гладни деца, а не че е блъскал топка силно и преди 20 години е завършил трети на световно. Трябва да се постави ембарго на участието на успешни спортисти в такива формати явно Grinning

Аз пък смятам, че ВН въобще не е сигурен, че ще стигне до финала и го каза и показа това доста епизоди назад. Дори е силно учуден, че и в момента е в играта, защото според него предателите виждат как играе. Апропо точно това го наведе на мисълта, че е някой от приближения му кръг, всъщност.  Дори и в последната серия каза на Ева, че ако го отстрелят, тя ще трябва да довърши започнатото. Поне аз така видях нещата, но както казах и преди, всеки вижда това, което иска да види.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 11:59 от Janelle

# 404
  • София
... а на утрото след опелото (и още един ще да е без опело убит - или, може би, не?).
Писали сте доста (че и аз сред вас). В продиктувани най-вече от видяното на екрана коментари, подчертавам няколко от обзора на Дяволо. Понеже и аз тъй мисля, или даже писах същото поне 10 стр. назад от снощи. (Цитирам и др. мнения, отбелязал съм ги.)
Скрит текст:
От зрителска гледна точка обаче тази стратегия на Владо е най-скучната. Но, продукцията тук не е такава да се бута брутално в играта, дала е доста свобода на играчите. /.../ Той едва ли не е сигурен, че ще стигне финалната маса и там ще лови трейтъри. Но няма как да е сигурен, че на тази финална маса ще са негови послушни хора? Защото има още две маси и два конклава и всичко може да стане.
И в мнение на Мери от преди малко:
... планът му е толкова егоистичен и недообмислен именно заради същото това его, което му пречи от ден едно - той изобщо не отчита хипотезата, че може и да НЕ Е на въпросния финал и тази последна кръгла маса, за която говори.
Това "отчитах", като писах по-рано. Сметките без кръчмаря. А и не се очертава сред "2-та лагера" изведнъж да се появи "горският", просто няма такъв (Жоро Лицата съм го отписал в това направление, Гло се превърна в шпионка - чудесно за играта и зрителя, ама - отново предположихме - не убеди масовката, че даже Ева й отне ролята на Пресцентъра на Отдел Клю.) Няма да захаресвам Бъч тепърва, но си заслужава победата в играта, която той запълни и отигра - на фона на ваканцуващите край Дунава цивилки.
На различно мнение съм по отношение на "черната работа" в миналите епизоди на Тренера:
Истината е, че той отстреля другите двама предатели, Бъч само му помагаше дори и без особено да го насочва, но всъщност ВН свърши черната работа затова и никой не заподозря Бъч до сега. @ Janelle
Формално е точно така. Само че, ако попрегледа човек старите епизоди, ще установи, че Бъч си му задаваше посоката на Вл.Н.; трябва да призная - успешно и пестеливо, независимо дали край билярда или на сутрешен разговор на терасата след закуска.
Изобщо не е големия стратег днешния ни новоизпечен Ловец на Предатели, логиката за "вътре" в играта е правилна, но не е "размисли и преценки", а (по-добре късно, отколкото никога) на осъзнал се след като му припарва под дирника. И култът към него от съучастниците е смешен и излишен.
Все пак, това е само игра. Ами, искам да гледам играещи. /Щом я дават по телевизията, тя е направена за зрителите - не за почивка или мерене на его(та) на избраните. А те пък правят каквото (си) могат. Ние коментираме онова, което виждаме от тях - там, на терен. И оценяваме играта. Разни зрители - разнопосочни мнения. Обидени не трябва да има./
Две маси и два конклава - тепърва! Не са хич малко, при все започналото поединично осъзнаване.

ПП. Хареса ми "социологическото рамкиране" на @ BernardaM - в този формат може да се приложи, ала в доста от другите - не, понеже кастът е само от 1-2 "социално-профи групи" (Simple Smile откъм интелектуални характеристики в други шоА - даже и една единствена с ниво на минус) и няма какъв "разрез" да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт