🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 7 (30.10 - 06.11) 🎭

• 27 619
  • 475
  •   1
Отговори
# 375
И на мен ми хареса реакцията на Владо Николов. Хладнокръвно убеди Глория как е тактически най-правилно да подходят. Не видях някаква реакция на изненада у него, когато Глория каза, че Бачорски е предател. Нищо чудно да го е подозирал, но да е мълчал. И да го е използвал да го пази. Колкото и критики да отнесе, Владо Николов показва една доста добра игра, особено ако и той е използвал Бачорски. Отстрани хората, които искаха да го изгонят, също и такива, които не играят с него. В общи линии води кръга на доверието, т.е. своите хора към финал.

Георги никак не ми хареса. Да оставим настрана - Ти праведен ли си, ок вярвам ти. Този въпрос може да го е задал на всички вътре. Но в Гривните правеше впечатление на по-интелигентен стратег. А тук направо издиша.

Мая си показа манипулативната и непукистка природа и то до степен чак Бачорски да се стресне дали няма да го  хвърли на праведните, както той направи с Неве и Жоро.

Подозирам, че може да се пробват да убият Ева и да ударят на щит. И ако няма убит сутринта, пак да се объркат мислите им кой е предател и кой не.

Георги в ОСГ се докопа до финал и на база физически данни, не е само манипулации там, защото ако беше само манипулации, Майчето щеше да го е разкостила. Там той си имаше храна и си папкаше и имаше някаква останала силица, да пребори другите. Докато тук е игра на ум и логика, а той не съм сигурна, че ги владее чак толкова добре тези неща.

# 376
Не мисля, че имат интерес да убиват Георги сега, защото той открито на масата наклони към други хора, различни от Мая и Бачорски. Ако го оставят до края, той ще разколебава остналите праведни, т.е би поел ролята на Вадо Николов в някаква степен.

Предполагам, че ако Владо Николов не се издаде с нещо дребно пред Бачорски, че го подозира и успее да запази отношенията си с него без никаква промяна, Бачорски ще си мисли, че има интерес Владо Николов и хората, които се влияят от мнението му, да отидат на финал. Т.е. ако Бачорски си мисли, че Владо Николов не го подозира, за него е добре на финала да са точно такива праведни, които не биха го разкрили като предател. И воала, печели играта. И да опита да им подаде Мая преди това, за да остане сам предател на финала.

# 377
Може пък това да беше "балканското счупване" - че почти всички откровено си заявиха на кръглата маса , че хич не ги е еня кои са предателите, целта е да оцелеят още един ден и да додрапат до финала. То е ясно че по същество това е стратегията в играта но не съм виждал в чужди формати това да се прави така консенсусно и демонстративно. А и всички твърдят, че са там не за парите, а за емоции, преживявания, проверки на възможностите си....  дори не се напънаха да изиграят разочарование, че изгониха поредния праведен.
Стратегията на Владо за финалната маса изглежда логична,, но има едно малко условие - да доживееш до нея. За самия Владо и това иглежда перфектно - предател го пази, има си послушници които няма да гласуват за него но за останалите които не се радват на този комфорт? Хайде Ева поне се надява той да я заведе до финала, но Глория, Георги, Петканов не са и в тези сметки. Особено за Глория според мен най-изгодно би било да настоява на версията си - ако успееше да отстрани Мая твърде вероятно Бачо да вербуваше нея за да се опита да се обезопаси или хвърли на кучетата ако допуснеше грешки, ако не успееше - едва ли щяха да посмеят да я убият потвърждавайки теорията и'. За щастие сега се спаси, че предателите май за първи път не научиха къде е щита, но следващото и' оцеляване ще е чудо, никой не я слага в сметките си.
И пак - какъв е смисълът на формата и аджендата на праведните - 3 праведни звезди да разделят по 30 бона? Защото това им остана отказвайки се доброволно и лишавайки нас от най-вълнуващия момент в това  риалити- разкриването на предател на кръглата маса. Превърнаха го в нещо средно между инвестиционен проект и сървайвър без битки

# 378
На мен пък ми хареса, че си признаха, че не търсят предател и знаят, че АМ не е. Стига лицемерие и игра за пред камерите.

# 379
  • София
Този епизод ми остави някакъв горчив послевкус. 😏
Коджабашев ме разочарова, но… Не искам да вярвам, че след последния разговор с Оля / точно преди да я убият/, той може да си промени мнението, изказано на синхрон. Стори ми се, че на погребението наблюдаваше Бачорски 😉 .
Колкото до Капитана, подозирам, че още когато му светна, че го пазят и използуват, се сети кой. Може би тогава му се е избистрила стратегията за финала. 😉 Ако отстрелят Мирелка, ще се изкефя само, защото това ще го нарани😂 Иначе тя ми е симпатична 😊.
Не харесвам Ана Мария - опитваше се да мисли, но все в грешната посока. И все пак мислеше… Но днес ми стана мъчно за нея - сама, хвърлена на хиените…
А за Глория направо ми се късаше сърцето 💔. На нейно място щях да се разкрещя, да хвърля двете имена на масата - така и така съм пътник / не съм от тяхната групичка/. За мен Глория е победителят! Пък нека те си разделят сребърниците…

Минавам твърдо на страната на предателите. Тънките сметки на праведните могат да излезнат без кръчмар - докато се ослушват, накрая ще останат един или двама предатели и те/ той/ тя/ ще вземат всичко 😜

# 380
В крайна сметка Мая и Бачорски спрягаха имената на Жоро, Ева, Мирелка. От промото за следващия епизод ми се стори обаче, че в писмото обръщението беше в женски род и сега въпроса е дали умишлено искат да ни подведат или е грешка.

# 381
Както и преди писах, най-голямата грешка на Бачорски е, че остави Владо в играта. До такъв етап на играта, че Владо се събуди един ден и се запита - Аз защо още съм тук? И според мен се е сетил за Бачорски и отдавна има план да се прави на умряла лисица. (за подбудите можем само да спекулираме)

Да, за нас играта не е интересна, но реално ако е игра на шах, поведението на Владо е най-логично, правиш се на балама, докато кроиш таен заговор за последния ход. Така без да лъжеш, а само с правилни ходове, печелиш играта.

Той като спортист иска да спечели играта и всъщност използва това, че предателите не го махат. Ако всеки път махат предател, някой нов става предател - праведните са на кота нула.

Регламентът на играта е - на последната маса трябва да има поне един предател. (Ако не сте гледали други продукции, може да се подведете, че има шанс последния ден да се събудят само праведни - няма да стане така.)

Най-интересни стратегии в Сървайвър се случват при blind- sided изгонване. Предателите нищо не подозират, докато не се окажат хванати в капана.

Интересно, че този път само Мая чу, че Бачорски го споменават, но нито го защити, нито го предупреди. Става ясно, че тя си играе двойна игра и е доста нащрек, премисля разни ходове. Даже предложението за Георги ми беше малко като блъф, защото точно той й се довери, че подозира Бачорски.

Сякаш играта на шах в момента все повече се води от Владо и Мая, те имат повече информация от Бачорски, а и на  него взе да му личи, че усеща, че контрола не е съвсем в ръцете му както в началото.

ОБАЧЕ ...в началото уж не знаеха за Бачо и затова никой не му пише името, сега знаят за Бачо и пак никой не му пише името, нито един път неговото име не е било написано. Ако има такава уговорка никой по никакъв повод да не пише името на Бачо - ами да, гледаме неговото шоу и затова стават такива нелепи ситуации.

Сега шанса е Владо да не е "купен" и да направи засадата както обещава. Simple Smile

# 382
Аз вече не знам какво гледам изобщо. Праведни на които не им дреме да хващат предатели; Големи сюжетни моменти, които водят до абсолютно нищо; Уж, някакви гениални стратегии за стигане на финала с мълчание, но невидими за нас зрителите - дали от избор на продуцентите, защото им се е струвало скучно, или никога неразкрити на синхрон; Единственият, който по-отворено води такава стратегия дори май не знае какво прави, или пък знае, но се опитва да го пробутва като достоен акт все едно агитира за влизане в парламента, а не е в Traitors; Едно усещане за външна договорка, което продължава да витае във въздуха.

Във всеки случай май се оказва добра идея предаването да е само веднъж на седмица. Не мога да си представя още 10-15 епизода, в които гледаме как участниците активно избягват да гонят предатели.

Чудя се какво ли е минавало през умовете на продуцентите като са снимали сезона. За да измислят това с целувката, явно са знаели, че трябва да форсират някаква сюжетна линия, за да запълнят екранно време. Grinning

# 383
Да, и аз съм съгласна с мнението, че Дон Корлеоне ще побеснее, когато му убият Мирелка. И може да поведе битка Joy Ще е страхотно, ако го отстрелят до два епизода. И много логично. Бачо не може да не се усеща, че може да му готвят капан на финала.
Не мисля, че ВН ще побеснее чак! Ще се ядоса, ако убият Мирела, но мисля, че ще стрелят по Ева. И на следваща маса ще се жертва, за да остане тя и да довърши заверата докрай-разобличаване на финала!

# 384
И аз мисля, че ще убият Мирела

Познах, че е просто игра за вземане на наследсството на Оля (но съм гледала такава вече в Испания 1)

Във всякакви сезони има тази стратегия, като на BH, но не я изказват или я махат от монтажа.
Ясно, че няма да стане баш така.

Та планът на ВН на теория е много добре - взима щит и махат един праведен на следващата маса (тогава са 8 ), не могат да го убият на последното убийство, после са 6 броя и махат предател, вече няма убийство или изнудване и като са 5 махат втория предател. Идеално просто.
Ако не разбирате защо е по-добре, от колкото да бяха махнали първо двама предатели, та да се вербуват още двама, няма да мога да го обясня.

Лошото в плана на практика е, че поне към вчерашният епизод искаше да маха Глория (следваща), което само си го представете на масата.
Към момента стискам най-много палци на Глория!

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 11:10 от Одри ♡

# 385
  • София
За жалост най-вероятно ще ми убият Мирелка хубавелка. Мая няма да се навие за Коджабашев, а и той е единак и няма влияние на масата. Има си и лична война с Петканов. Докато Мирела е безгласна буква и отдавна оставена на милостта на останалите. Мая даже искаше да я целува, явно не я харесва особено много.
Отделно Коджабашев и е полезен, като евентуален по-късен ход срещу Бачорски. Тя сама си го каза.
Не вярвам и да нацелят за първи път ЩИТ в сезона, защото около Ева има съмнения и напрежение на масата. Извън кръга на доверие е също така (те не знаят, че тя е в коалиция с Владо).
Ако все пак стрелят по Ева, то ще се внесе много напрежение, защото останалите могат да заподозрат, че има вербуване на нов Предател.

Иначе аз лично не смятам, че Бачорски и Мая тепърва ще вербуват трети Предател.
Сами ще си усложнят живота и то на крачка от финала.
За тях е по-удобно всяка нощ да убиват

Уж големи очаквания имаше около това погребение/завещание, а то едно голямо НИЩО.
Поне като кинематография и костюми бяха ТОП.
Владо обаче показва двоен аршин относно имунитетите, щом е негов човек.

За следващата кръгла маса: Мая (доста хора я подозират), Коджабашев (единак, мъти водата, труден за контролиране) или Глория (стихията, енигмата).
Ако Владо изгони Глория, защото тя е енигма и природна стихия и никой не може да я контролира много ще се ядосам. Ама много.
Глория ми е любимия играч този сезон и стискам много силно палци да стигне финала, заслужава го повече от всички Праведни. От всички!
НО, ако разкрият и прогонят сега Мая, то Бачорски ще се наложи да отправя Ултиматум и после ще се чудят кой може да е този човек.
Но много различни ходове и тактики има.

Реално Владо Николов изведнъж му се доигра. То ще свърши сезона, но Владо се активира. Георги, Георги... Ако не беше той, Владо отдавна да е в историята.
Сега дали Владо е подозирал Бачорски, но се е правил на улав? НЕ! Защо? Защото не го е казал на синхрон. Т.е. не съществува и няма как да му повярвам постфактум.
По-скоро подозира Бачорски от няколко дена насам, след онези реплики на Ева на билярдната маса. И как по-късно, той каза, че някой много близък до него го води/насочва. Е, колко глупав трябва да си, за да не се сетиш? Кой друг ходи при него, за да му дава насока и да чертае планове... Но да се е съмнявал отпреди това, не го вярвам.

Тактиката на Владо Николов към момента е най-добрата. Защо? Ако разкрият Мая сега или на следващата маса, ще има нов ултиматум и нов Предател. Думкат я на по-следващата маса и след това остава само Бачорски, разкриват го и него и 4 Праведни печелят сезон 1. Това е. Въпросът е само да познаем, кои ще са тези четиримата. Аз няколко пъти си ги менках, но категорично, още преди близо 2 месеца писах, че Праведни ще спечелят.
Лошото е, че всеки епизод свършва с важен клифхенгър и как да прогнозира човек, уф. Един вид да залагаш през ръка...

От зрителска гледна точка обаче тази стратегия на Владо е най-скучната. Но, продукцията тук не е такава да се бута брутално в играта, дала е доста свобода на играчите. Така е и редно. Никакви намеси. Никакви имунитети за тези, които се гонят с ясен вот и голям кворум. С лоша социална игра сами са си виновни. Такова нещо ако видя, директно им слагам хикса. Такава идиотия само в Къщата на онлайн просяците може да се види.
Само ще е жалко и грозно ако това е следствие на предварителни уговорки. Тогава вече Анна-Мария, Оля и много други ще са герои. Но доказателствата къде са? Не може да се отправят такива тежки обвинения, но реално нямаме нищо черно на бяло.

Има и някои пукнатини в тактиката на Владо.
Той едва ли не е сигурен, че ще стигне финалната маса и там ще лови трейтъри.
Но няма как да е сигурен, че на тази финална маса ще са негови послушни хора? Защото има още две маси и два конклава и всичко може да стане.
Ето сега допуска сериозна грешка. В промото казва на Венци за Бачорски (изглежда леко ядосан, явно са свитнали любимката му). А той няма как да не знае, че има Кръг на доверието между Бачорски, Венци и Петканов. Или вярва, че Венци ще му се кланя винаги? Т.е. Венци би избрал него пред Бачорски. Може, може. Но е много рисковано все пак, да не бъде издаден. А се знае вътре в Имението, че Венци не може да пази тайни и редовно ходи и си казва всичко пред много хора (това го чук от няколко човека по подкастите).

# 386
Много тегав епизод. Остави ми неприятно чувство. Отново последните 10-15 минути спасиха положението.
Така се вълнувах за Гло, като видях, че и Ева се ентусиазира, си казах, че най-после ще имаме разкрит предател, ама от тея дето уж никой не ги подозира. Да, ама не. Мнооого ме ядоса как Владо с лека ръка успя да изманипулира Ева, че после и Глория. Обаче Владо започна да мислииии. Или пък през цялото време го е правил?! Почвам сериозно да се съмнявам. Много ми хареса в този епизод! Даже май в момента съм за него, нещо, което не съм вярвала, че ще напиша. 😃 Стратегия за финала - топ. Започва да иска щит - топ. Ич ми не е, че имал двоен стандарт, в тая игра всякакви манипулации, двойни стандарти, лицемерие и тем подобни са позволени. Знаят предателите и ги пазят за финала, така се прави! Само дано оцелеят до края. Аз ще се изкефя яко, ако Владо натрие носа на Бачора и го отстрани накрая, защото Бачорски много си повярва и си помисли, че популистките му речи, ще го направят незабележим за праведните. Искам да си ходи, дразни ме. Мая и тя една кукувица. Вместо да играе с Жорката и да блайндсайднат Бачора и да направят най-големия ход тоя сезон, а именно да надиграят мастърмайнда, тя ми се лензи на Бачорски. Чак се съгласява да бъде хвърлена на кръглата масата. Голямото ми разочарование обаче е Жорката. Нямам думи. Толкова ли е доверчив, прави ли се, имидж ли пази, не го знам. Иначе го разбрах в яда му на кръглата маса, ама и той самият се остави да му замажат очите. Мисля, че Мирелка ще си ходи и Владо ще се настърви да гони Бачора. Или поне се надявам, за да видим нещо интересно от последните епизоди, че започна да става мееега скучно. А, за играта забравих. Пълно разочарование отново, никаква подсказка не им дадоха. Дори не казаха, че е имало убийство очи в очи. В чуждите сезони обикновено се загатва и как е извършено.
Ще започвам британския селебрити, вече имам два изгледани епизода, ама си го кътках, за мога да гледам всичко наведнъж. Утре е финалът и ще го дават по кината. Как е?! Изобщо не можем да се мерим с тях.

# 387
Много забавен епизод, и понеже преди него гледах много хубав и дълбок филм, философското настроение още ме държеше, и го избих на размисли. В момента, участващите в Трейтърс са една мини-България, олицетворяват много пряко почти всички прослойки в обществото.

Владо Николов - перфектният (бъдещ) политик-популист - лежи на стари лаври в съвсем друга област, огромно его и самочувствие, ръси големи думи на кило (чест, достойнство, доверие), обгражда се с ласкатели, с които влиза в гласни и негласни договорки, при нужда - сменя рязко посоката, и ако му припари под задните части, ще предаде и най-близките си без да му мигне окото. Стойкаджия и въздух под налягане. С което изобщо не искам да омаловажа спортните му качества и успехи, но това, че си успешен в едно, не те прави специалист по всичко, и голям Човек.

Бачорски - типичен представител на бизнеса. Селско тарикатче. Хлъзгав, многословен - големи заявки, големи закани, в реалността - както дойде. Ако успее - заслугата е негова, ако се провали - някой друг е виновен. Винаги близо до властта и виреейки в нейната сянка, угодничене и сервилничене, привидно емпатичен и приятел в всички, всъщност - себичен и без никакви скрупули да предава. Задкулисни и предварителни уговорки, използване на едни влияния (от реалния живот) в други области (играта).

Венци Венц - олицетворява т.нар. "художествено-творческа интелигенция". Важно му е да се показва, за да не го забравят, затова влиза в договорки, кръгове, гледа да е от страната на силните и ходи накъдето го поведат -да има ядене, пиене и екранно време, и всичко останало му е все тая.

Дани Петканов, Глория, Мирелка, Коджабашев - олицетворяват групата на инфлуенсърите и реалити-героите. И на тях им е важно да са на екран и да ги показват, за да монетизират после, но без усилията да са близо до тоя или оня - мислят си, че самото им присъствие е достатъчно. И за тях важи принципа - да има ядене, пиене и екранно време, и всичко останало им е все тая. Мая е същата, но с малко повече адекватност къде се намира, и плахи опити да прави нещо.

Ева е плебса - поканили са я от немай-къде, не знае къде е, не се ориентира кой какъв е и каква игра играе, но за  сметка на това е шумна, има се за част от играта, и си придава повече значение, отколкото всъщност има.

Изгонените участници също представляваха различни обществени групи, и от тази гледна точка кастът определено е успешен.

Ако в следващите епизоди няма някакъв уау-обрат, ще пропусна втори сезон. Почти не се сещам за предаване, при което втория сезон да е по-добър от първия. Обикновено се повтарят грешките от първия сезон, но с по-кофти участници.

# 388
Накратко:  Венц и Ева са най-кухите лейки на терена, че дори засенчиха патешката човка, която беше готова да си реже главата.

# 389
Ще започвам британския селебрити, вече имам два изгледани епизода, ама си го кътках, за мога да гледам всичко наведнъж. Утре е финалът и ще го дават по кината. Как е?! Изобщо не можем да се мерим с тях.
До последно не е ясно кой ще спечели, въпреки че имам някакви подозрения, че ще завърши по подобие на
Скрит текст:
ирландския
сезон, който на мен ми е много любим.
Два пъти включиха убийство пред всички, но нямаше смъртни присъди този сезон. Повече не издавам. Wink
На един дъх се гледа, тъй като започна с 19 участници и общата бройка на епизодите е 9. Hug

Общи условия

Активация на акаунт