“Селски“ номера и пинизи - тема 5

• 18 688
  • 248
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
че без сълзлива история и манипулация няма да им се получат нещата със събирането на пари.
Истината, истината е за предпочитане, и тя ще ни освободи
Скрит текст:

Определят това явление като рядък природен феномен. А всъщност обяснението е просто. Янтра спеше, спеше и сънуваше как прелита през пустинята, настъпила педала на   газта на кокетна тойота кабрио. Слънцето проблясваше в очите и, вятърът галеше косите и, и опиянена от заобикалящата я красота и тръпката от високата скорост, Янтра загледа прелитащите край нея пясъци, и им се усмихна в съня си. И в този миг пустинята разцъфна! Двойка влюбени бръмбари, внезапно озовали се на пътя и, се заплетоха в косите и. Усещането бе толкова реалистично, че Янтра се събуди. Осъзнала, че всичко е било сън, не успя да възпре горещите сълзи, отронили се от очите и. Слънцето изчезна, навън причерня, зловещи светкавици разкъсаха небосвода, и небето се отвори, за да излее яростта си.
Знаейки, че случващото се е свързано с настроението и, Янтра се опита да се усмихне през сълзи. Но това само влоши нещата - с гробовен глас от телевизора взеха да валят новини за апокалиптични събития - огромен ледник, откъснал се от пясъците на Сахара, заплашващ да изтрие Африка от лицето на земята, вулкан, изригнал в Холандия, огромни цунамита в Аралско и Мъртво море, снежен ад над долината на смъртта, и още, и още. Това бе началото на края.
Нека върнем усмивката на лицето на Янтра с c-hr convertible & roadster за  хубавите летни дни, и corolla cross  за останалото време. За нашето добро, за доброто на нашата планета, за бъдещето на децата на децата ни!
П.п. Мисля, че няма да е лошо четириколесните да вървят в комплект с двуместен гараж за тях, с автоматични врати и топла връзка към дома и
ЕТО, ТОЧНО ТОВА Е! Страхотно!

# 166
Имаме комшия, който винаги пали цигара преди да влезе във входа, съответно пуши и в асансьора,  ами отвратително е!

# 167
Да, и ние имаме такива съседи. Ще кажеш, че ще свърши света, ако не пуши в асансьора. А после вътре не се диша. И говорихме, и лепенки със пушенето забранено слагахме, но простотията е по-силна.

# 168
Тези дни ми се случи нещо, което ме остави без думи. Не съм сигурна дали е пиниз, дали е психично отклонение и ако е второто - дали аз страдам от него или другата страна. Живея в малка кооперация с двор - частен имот, ограден. Капка съмнение не може да се породи в никого (надявам се), че частната ни собственост е градски парк, да речем или пък някакъв друг обществен атракцион. И все пак един ден виждам как се отваря вратата на двора, една съвършено непозната жена влиза като у дома си и започва да ръси котешка храна на пътеката към входа на сградата. Наистина съм в недоумение. Как ли би реагирала, ако аз си вляза у тях и почна да ръся по коридора храната от млечната кухня на сина ми?

Не я разбирам тази любов към животните, но да речем, че от нямане на къде съм я приела. Иначе вътрешно вярвам, че ако толкова обичаш улични котки, поне вземи прибери една, а не ги развъждай по хорските имоти. Беснея вътрешно, защото едно, че ми се отваря работа да почиствам тези боклуци и второ, писна ми всяка година да купувам луковички и семена и да сея цветя, а накрая в градината си да откривам полуизядени луковички и камари с котешки изпражнения. Миналата година в един от последните си работни дни бързайки за работа скочих в една кутия от сладолед, пълна с вода, позиционирана пред входната ни врата. Колко майни теглих на идиота, решил да пои уличните котки пред вратата на дома ми, разбра целия квартал.

Абстрахирайки се от това, че част от вас гледат домашни животни, вие как бихте реагирали в моята ситуация? Как да налея мозък и да вкарам разбиране за нередността на вършеното, без да обидя отсрещната страна, за да не почне да ми прави напук с удвоени сили?

# 169
  • Варна
Като ограничиш достъпа до двора. В крайна сметка е частен имот. Заключете тази врата и ако трябва, оправете оградата.

П.п. Аз такава нетърпимост имам към подобни изпълнения, че бих я накарала да обядва с тия гранули. Пред нашия офис куцо и сакато храни табун улични котки. В резултат са станали нахални, влизат в офиса, даже се качват до първия етаж и ни изкарват акъла. Крадат храна от чантите ни, буквално. Да не разправям как се размножават.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 13:53 от HighSpeed

# 170
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Сложете табела "Частна собственост" , заключвайте входа към двора.
То утре и римляни ще почнат да влизат, и какви ли още не.

# 171
  • 🌊
Абсолютно. Има ли поне табела частен имот?
Но вероятно и ще има пререкания в стил "Вие не обичате животните", "Зла жена" или директно качване в групата на квартала. Последното започна да се случва доста често.

Ние имаме 5 котки, които са прибрани от улицата, но си живеят като царе в домашна среда. Да си много благодатен по чуждите дворове ми се струва нагло.

# 172
Вятър и мъгла, присъединявам се към мненията за табела "частен имот" и ограничаване на достъпа. Аз бих и направила забележка на такива индивиди, но аз цедка на устата нямам и не ми пука.

# 173
Бих предложила на госпожата, която ги храни, също да ги кастрира и обезпаразитява. Ако може извън вашия имот. И като слага купички с вода, да е на място, където няма да пречат на преминаващите. В София има много организации, които кастрират бездомни котки. Ако става въпрос за друг град, да проучи къде има такива кампании. Грижата не е само хранене и вода.

# 174
За мен хората, които само хранят бездомните животни, без наистина да поемат грижата за тях с обезпаразитяване, кастриране и най-вече - прибиране вкъщи, са най-вредни. Защото хем нищо не променят, хем се мислят за голямата работа, че даже и често са агресивни към другите.

# 175
С котките е много сложно - там няма никакъв контрол и кастрациите са малко, а животните се множат експоненциално.
Мисля, че от "Четири лапи" кастрират ограничен брой котки на преференциални цени, но не поемат грижата за тях (някой трябва да ги приюти за ден-два, докато се възстановят, особено женските).

Но ние живеем в държава, в която е законно да има бездомни кучета. В самия закон пише, че след като се заловят, кастрират и чипират, бездомните кучета се връщат там, откъдето са заловени.
А кой ще ги храни и ще се грижи за тях - няма отговор и отговорност Simple Smile
Та какво остава за котките..

# 176
Няма как да се приберат всички бездомни животни. Най-важно е да се кастрират и общините да намерят начин да ограничат изхвърлянето на домашни животни.

# 177
Така е, с котките е сложно, съгласна съм. Проблемът е, че с такива "защитници" става още по-сложно. А най-сложно е с хората, които отричат кастрацията и продължават междусъседското развъждане.
За фермите за животни, създаването на уж породисти любимци, които не само че не отговарят на никакъв стандарт, ами се и продават в olx, без да има контрол кой ги купува и как ги гледа, дори не искам да отварям дума! В отношението ни към животните, като в капка вода се оглежда цялата ни селяндурщина.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 17:14 от Acid_Burn

# 178
Според мен решението е всички домашни кучета и котки да имат чипове. И ако се намери изхвърлено, собственика да се глобава. Например в нашето село се съмнявам кучетата да имат чипове. Вероятно и в другите села е така. Кметовете по селата знаят кой има кучета. Правят проверки, предупреждават като нямат, дават срок да се сложи и ако при повторната проверка нямат, налагат глоба. И така, докато се сложи. За моите котки съм питала за поставяне на чип. Ветеринарите ми казаха, че в системата, в която се въвежда данните, няма котка. Това трябва да се промени и за котките да е задължително. Аз имам три, всички са кастрирани. Грижа се и за една бездомна до нас. Кастрирала съм я по програма, обезпаразитявам я, но няма как да я прибера унас. Три ни е максимума.

# 179
В нашия район преди 6 години имаше 2-3 котки. Сега сигурно са 30. Вече не се виждат гълъби, врабчета и косове.
Аз харесвам котки, но когато са толкова много, са абсолютни вредители.
Моят принос е един осиновен и кастриран от родителите ми котарак и още едно осиновено и кастрирано коте, което не издържа анестезията и почина, за жалост.

Мисля, че ако се кастрират само женските, ефектът ще е поразителен. Но техните операции са по-тежки и някой трябва да се грижи за тях, защото "Четири лапи" не осигуряват тази услуга.

Общи условия

Активация на акаунт