“Селски“ номера и пинизи - тема 5

• 36 902
  • 536
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Цитат
...процесът вече е двустранен...
Кифлата с детето и тя вероятно нещо работи. А работещите в магазина от последния пример - пазаруват. Wink

# 511
Селянката ни тресе...
Празничен бой пред известен магазин в Бургас:
Аз ви казвам, че народа изтрещЕ!
Не знам как е в другите градове, но в Бургас е нещо страшно. Никога преди не е било толкова задръстено с коли. Трябваше да направя скрийншот на waze да видите за какво става въпрос. Буквално всяка улица беше червена.
(Не съм излизала, просто видях от терасата и проверих Уейза)

# 512
Чил аут, бе, хора..спокойно.
Така е винаги по това време. Навалица, глъч...лошо няма.
Празници са.
Гледайте по-леко на тоз живот...

# 513
  • Другата България
Селянката ни тресе...
Празничен бой пред известен магазин в Бургас:
Аз ви казвам, че народа изтрещЕ!
Не знам как е в другите градове, но в Бургас е нещо страшно. Никога преди не е било толкова задръстено с коли. Трябваше да направя скрийншот на waze да видите за какво става въпрос. Буквално всяка улица беше червена.
(Не съм излизала, просто видях от терасата и проверих Уейза)
Как да е....същото.
При положение, че живея в един от най-бедните региони на страната - ти знаеш, сякаш идва края на света.
и така е от две седмици, аз уж избегнах истерията в хипермаркетите и куриерите - всяка година гледам по-рано да пазарувам, и с подаръци да съм готова, но днес се шашнах от аптеките. И то не защото хората масово са болни, а и заради това. Върви едно презапасиране с лекарства, щото от 01.01. щели да са по-скъпи, хора с рецептурни книжки не могат да си вземат редовните изписани. По банкоматите няма пари, едни опашки от чакащи да ги заредят....истерия някаква.
Отдавна това не са празници, като гледаш народопсихологията, това е една комерсиализация на два светли дни, които никой не отъждествява с Рождество Христово /или поне малко хора го правят/.
Всичко е плюскане - без извинение, на храна и алкохол, после следват задължителните скандали и сбивания, задължителни срещи с родата, на които се събират някакви хора, които не могат да се понасят....единствената радост е в детските очи.

# 514
В Хасково същата работа, ако тръгнеш пеш, ще стигнеш по-бързо отколкото с кола, централните булеварди са задръстени от колони коли, магазините се пукат по шевовете, хората пазаруват като невидели, заведенията и те пълни.
По статистика сме най-бедния регион в страната. Да се чудиш в тази беднотия откъде толкова много и то скъпи коли и откъде пари за толкова пазаруване, не само храна, и магазините за дрехи пълни и Джъмбо и техническите.

# 515
  • Mediterraneo
Навсякъде е такова, няма да се плашите.
Наложи ми се да изляза, малката има зъболекар. Пътят ми минава през търговския център. И хем минах по околовръстното, за да избегна задръствания по ротондите, хем пак минах 2 км за половин час. И все едни умници, гледат в последния момент да се престроят, да се наредят една кола по- напред, без мигач, без нищо. Аз пазарувах вчера и днес рано сутринта, без напрежение и нервни сривове.

# 516
И аз вчера напазарувах и за Коледа и за Нова година, само плодове и хляб ще пазаруваме от кварталния, ама все излиза нещо и трябва да се излезе от къщи. Пиратките и те почнаха.

# 517
  • Mediterraneo
Да, точно, че все за нещо трябва да излезеш. Утре при нас е нормален работен ден, пак ще е лудница, дано не ми се налага да излизам наистина.

# 518
  • Пловдив
Отдавна това не са празници, като гледаш народопсихологията, това е една комерсиализация на два светли дни, които никой не отъждествява с Рождество Христово /или поне малко хора го правят/.
Ако си купувала подаръци - значи и ти си комерсиална. Само казвам.

# 519
  • France
Вярно, че се движа само с ГТ, но не съм забелязала да е по-фраш от обикновено. Утре ще докладвам от жп гарата Simple Smile

# 520
Ние не пазаруваме храна по-различно от това, което всеки ден ядем.

На мен ми харесва когато улиците ни са пълни. Защото обичайно са позапустели. А сега е някак живо...и ми харесва някак си.

# 521
Ще имам гости на Коледа, че и деня след нея. Няма как да не се заредя с повече храна и напитки. А пазарувахме основно днес, защото искам да сготвя с пресни продукти, не със замразени.

Освен многото хора и опашките по магазините, направи ми тъжно впечатление това, че имаше много възрастни хора по магазините. Като казвам „възрастни“, разбирайте „древни“. Едва ходят, с бастуни, патерици и колички за пазаруване, на които се подпират, едва пристъпят, но и те на пазар. Даже дочух възмутен мъжки глас да коментира: „Горките хорица, къде са тръгнали, нямат ли си близки, които да им напазаруват?“.
Ами, явно нямат. Или не ги е грижа. Или още по-лошото – ще посрещат „младите“ на гости, които ще се изтупат, без да помислят какво струва – не само финансово, но и физически – на възрастните им роднини да ги посрещнат.

# 522
  • София
Най-вероятно сами се натискат да посрещат младите.

# 523
  • Варна
И във Варна не е по-различно.

# 524
  • Другата България
Ако си купувала подаръци - значи и ти си комерсиална. Само казвам.
Не ставаше въпрос само за подаръците.
И да, купувала съм, дори съм го написала в поста, който цитираш избирателно.
А каква съм според теб - да ти кажа, изобщо не ме интересува.
Само казвам.
Скрит текст:
Ще имам гости на Коледа, че и деня след нея. Няма как да не се заредя с повече храна и напитки. А пазарувахме основно днес, защото искам да сготвя с пресни продукти, не със замразени.

Освен многото хора и опашките по магазините, направи ми тъжно впечатление това, че имаше много възрастни хора по магазините. Като казвам „възрастни“, разбирайте „древни“. Едва ходят, с бастуни, патерици и колички за пазаруване, на които се подпират, едва пристъпят, но и те на пазар. Даже дочух възмутен мъжки глас да коментира: „Горките хорица, къде са тръгнали, нямат ли си близки, които да им напазаруват?“.
Ами, явно нямат. Или не ги е грижа.
Или още по-лошото – ще посрещат „младите“ на гости, които ще се изтупат, без да помислят какво струва – не само финансово, но и физически – на възрастните им роднини да ги посрещнат.
И това също, да.
Комплексни са нещата.

Общи условия

Активация на акаунт