“Селски“ номера и пинизи - тема 5

• 36 853
  • 536
  •   1
Отговори
# 480
  • при късмета
Е той, ако е забравил някакъв инструмент и не може да свърши работата за която е извикан, какво заплащане, като тя си стои несвършена? Той може да идва 3-4 пъти за едно и също нещо, всеки път ли ще си начислява такса посещение?

# 481
Ама взехте вече истории да си съчинявате по картинка.
Ясен е казусът.
На когото му харесва как е  постъпила госпожата, да действа като нея.
Който иска -  да плюе майсторите.
Свят широк, хора разни...

# 482
  • Варна
Не бих се сетила да лъжа за обема на работата, за да дойде,  това е недостойно, че и опасно, ако е някой нервак, но и е също селски пиниз да се таксува предварително.

В случая обаче той не я е таксувал предварително. Подготвил си е касовия бон за работата, за която по телефона му е казано, че трябва да свърши. Таксувал я е на реално свършената работа. Не виждам селски пиниз от негова страна.

# 483
Е той, ако е забравил някакъв инструмент и не може да свърши работата за която е извикан, какво заплащане, като тя си стои несвършена?

Скрит текст:
Той може да идва 3-4 пъти за едно и също нещо, всеки път ли ще си начислява такса посещение?

Еми и аз се чудя, как така се идва с предварително издаден касов бон.

За таксата посещение - първия път, а може и само с нея да си останеш, ако не се споразумеете.

# 484
Мърморите, че майсторите са в сивата икономика.
Мърморите, че работи на светло, с касов бон.
Знаете ли какво искате. Не? Лошо.
Що си с шапка, що си без шапка.

Така, майстора го обсъдихте.
Нещо за отсрещната страна да кажете.

# 485
  • при късмета
Ако човека работи отдавна и то легално, изобщо не се учудвам, че е дошъл с готов бон, за предварително уговорена работа, която трябва да свърши. Просто не е преносим касовия апарат, а той е от малкото, които явно изначало си работят на светло. Кое те учудва?

# 486
А, и още нещо - аз съм съгласна, че физическата работа при лоши условия е по-тежка от тая на бюро и съответно от това заплащането се вдига. Нека това в горния пост го имат предвид онази част от хората, които роптаят как "ама защо всички / българинът си мислят, че умственият труд е по-лек". Wink
Ел. техникът, който препоръчах на съседката и е отишъл за заявен обем на работа, работи и на "бюро". Същият е висшист с ППП (може да се направи справка в регистър).
Проектите му са в "среда" autoCAD,
които са за жилищни и индустриални сгради.

Работата му не е в "сивият" сектор.

И да,
на съседката поведението е селски тарикатлък.
Доживяла е с този манталитет до 69г.
Няма да се промени.
Жалкото е, че го вменява на поколението си,
като "успешен" модел.

# 487
  • София
Изключително грозна постъпка от страна на тази жена, особено след препоръка.
Попадала съм на ужасно некадърни “майстори”, изискващи скъпа намеса след работата им. Много съм благодарна на препоръка за човек, на който можеш да се довериш, че ще свърши това, за което плащаш или че ще бъде искрен и ще ти каже да търсиш друг, защото няма да се справи. Плащам си и за оглед, и за транспорт и за добре свършена работа. Всички работим за пари.

# 488
  • Sofia
Проблемът е, че много станаха "майсторите", а малко останаха майстори! Лошото е, че и двата вида взимат скъпо и е трудно да ги различиш. Трябва ти майстор, идва някакъв си там и почва да ти обяснява, как всичко ще стане "като хората", колко е добър, направо велик, абе всичко може чилякът! Накрая резултатът няма нищо общо с обещаното, чилякът не изпитва неудобство, той толкова си може, че и пари напред ти е взел - щото той нали е "велик" и ако не му ги дадеш друг ще го лапне. Пък ти обяснявай, че плащаш на свършена работа. Търсенето продължава, правиш "ремонт на ремонта" и се молиш този път да попаднеш на майстор, не на "майстор". На мен никой не ми дава заплатата в аванс, ама така е, като не съм "майстор"!

# 489
Никога не съм плащала предварително.
Единствено за материали, а сумата за услугата- след като е извършена.
Уточнявам - боядисване, направа на баня, на тоалетна, поправки в тоалетна, поправки в кухня...все така.

# 490
Малко ще сменя темата за майсторите...
Забелязвате ли как изнервеността и селянията взимат връх около Коледа на обществени места?
Последните няколко дни съм изумена колко прост и нахален народ има. В големите магазини например е едно блъскане, ръгане, изнервеност. Мога да изброя поне 10 случая за 2 дни, а дори не съм обикаляла много навън. Никак не е "джингъл белс" ситуацията... никак...

# 491
Ако можех щях да изкупя магазина още преди 20ти. И изобщо да не стъпя никъде до 2.01.2026г. Сякаш само за Коледа се яде и пие ,селения по магазините . Ама пусто имам малки деца ,я сандвич я мляко,все ще трябва да се ходи до магазин. Подаръците купих още в началото на месеца ,подозирах простотията,която става след 15ти .

# 492
И аз съм си го мислила преди, но всъщност вече смятам, че освен празничните трапези друга причина за пълните магазини са, че хората имат почивни дни.
Много хора едновременно почиват, искат да отметнат пазара - рецепта за препълнени магазини.

# 493
  • Варна
Аз съм си изработила тактика точно за такива неща - отивам рано сутринта, когато магазина отваря. В почивните дни на хората им е кеф да си отспят, не искат да стават рано, а за мен не е проблем, защото съм от ранно ставащите. И успявам да направя сравнително спокоен пазар, още повече, че и магазините са заредени, а не опоскани, има и място за паркиране.

# 494
Ако някой има контакти за смяна:

Общи условия

Активация на акаунт