“Селски“ номера и пинизи - тема 5

• 36 859
  • 536
  •   1
Отговори
# 465
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Не се знае дали щеше да се отзове за два контакта
Аз ако бях на мястото на техника, като разбера, че са ме излъгали, и тези двата няма да ги пипна.

# 466
  • Glasgow
И после ще го пишат по групите, как горката възрастна жена го чакала и е измамена. То ни така, ни онака.

# 467
И после ще го пишат по групите, как горката възрастна жена го чакала и е измамена. То ни така, ни онака.
Да пишат, всяко чудо за три дни.

# 468
Аз ако бях на мястото на техника, като разбера, че са ме излъгали, и тези двата няма да ги пипна.

Донякъде е така, но все пак, как да постъпиш, ако имаш два контакта за смяна? Те пък станаха егати принцовете, трябва да ги викнеш минимум да ти сменят инсталацията, за да дойдат

# 469
Продължават някои със селските писания и оправдават селската постъпка на описаната тарикатка.

Взаимно уважение трябва.

Истината е, че е искала без пари да й извърши услугата. За по 2 лв на точка, ако може, нали.

# 470
  • Пловдив
Мебел от ИКЕА и аз мога да сглобя, поне ако сбъркам, няма за ме удари ток. Контакт не се наемам, даже с учебник за електротехникум пред мен.
А в магазина също са частноправни отношения, и ние сме ги учили тия работи. Дай да гоним клиенти, които разкарват продавачката да става и да им носи само по една дъвка (хляб, пакет сода бикарбонат).

# 471
Не е същото ...  и как ще го задължиж електротехника да сключи договор с теб и да дойде да ти оправи контакта. Обясни, моля..

# 472
  • Пловдив
Аз и магазинера не мога.

# 473
Мебел от ИКЕА и аз мога да сглобя, поне ако сбъркам, няма за ме удари ток. Контакт не се наемам, даже с учебник за електротехникум пред мен.
А в магазина също са частноправни отношения, и ние сме ги учили тия работи. Дай да гоним клиенти, които разкарват продавачката да става и да им носи само по една дъвка (хляб, пакет сода бикарбонат).

В заведения се случва да се държат грубо с клиенти с "малки" поръчки.
В магазина си носиш стоката на касата, и си даваш парите, евентуално може да стане проблем за едра банкнота и пакетче дъвки Grinning , или ако искаш да платиш под 10 лева с карта.
За специфични услуги, щото цигари има на всеки ъгъл, но специалисти не, търсиш  да намериш "човек", който да те уреди, ходатайства и т.н. и като се издъниш, другия път ще дадеш повече пари, и ще получиш по лоша услуга.
 Да, има регулаторни органи, но всичко е въпрос на доказване и още разходи.

# 474
Аз и магазинера не мога.

За магазинера-търговец си има КЗП.

За еликтречаря на свободна практика - няма регулация къде да ходи ,кога да ходи, колко лева да взема.
Сам си определя тези неща.

Както адвоката си избира случаите.

# 475
  • при късмета
В сегашния ни апартамент и обърната цялата система. Абсолютно всички контакти и ключове фаза и нула са разменени. А предишния собственик е уж майстор, даже в енергото е работил, освен на частно. Обаче не благоволи да го каже, сами разбрахме, може да се сетите как
Искаш да кажеш, че ключа прекъсва нулата, а не фазата ли? Или че по стандарт фазата трябва да е отдясно, гледано отпред, със заземяване отгоре?
На цветове са жиците. Кафява и синя за фазата и нулата, не знам коя за кое е по стандарт, но при нас са обърнати. Като цялата инсталация ти е така, всичко си работи, от таблото си тръгват обърнати. Но като тръгнахме да изкарваме нови изводи за контакти и лунички, тогава стана весело. От електроуредите например, с грешно вързан контакт, може да те удря ток. Електротехник да обърка цветовете, които са стандарт е меко казано бездарност

# 476
  • Варна
Ами, принцове са, да. Аз работя с такива, както споменах. И виждам от първа ръка какво е. След като всеки иска да седи на топличко, на бюро и да взима заплата като за програмист, бачкери не останаха. Не сте виждали сигурно как се връщат от обекти. Ходят да окабеляват в жега и студ, често на строежи без дограма, без тоалетна, налага се да къртят канали за кабели и да оправят масрафите на некадърни майстори, минали преди тях. Лятото се връщат скапани от жега и изцедени, не могат да сварят да се напият на вода от диспенсъра, зиме идват вкочанени, мъкнат инструменти и килограми кабели, катерят се по стълби на няколко метра височина и си поемат риска, работят с ток и вечно са нащрек. При такива условия на работа и аз щях да искам сериозно заплащане и не съм учудена, че го получават. И след всичко това имат право да си избират дали да отидат за два контакта или не, тяхна си работа, не са те на зор. И като се падне някоя добра душа, отиде да помогне на женичката, а тя го изпързаля, оттам нататък човека отхвърля такива поръчки и си бачка големите обекти за големите пари. Избират си и още как. Търсене и предлагане се нарича.

# 477
Абсолютно съгласна с горния пост. Дойде неволята и на ММ му се наложи сам да си смени дюзите на колата (8 на брой). В края на упражнението каза ,сега разбирам защо взимат такива пари ,ще взимат и още как . Беше останал буквално без ръце ,кръст и гръб .

# 478
  • Пловдив
Всъщност някой освен онази съседка възразил ли е срещу размера на цените им?
"Принцове" беше по повод това, че няма да дойдат за малка поръчка. Защо тогава ни се обяснява как не можели да се напият от диспенсъра?

А, и още нещо - аз съм съгласна, че физическата работа при лоши условия е по-тежка от тая на бюро и съответно от това заплащането се вдига. Нека това в горния пост го имат предвид онази част от хората, които роптаят как "ама защо всички / българинът си мислят, че умственият труд е по-лек". Wink

# 479

Донякъде е така, но все пак, как да постъпиш, ако имаш два контакта за смяна? Те пък станаха егати принцовете, трябва да ги викнеш минимум да ти сменят инсталацията, за да дойдат

Еми да. Затова някои си имат и такса за посещение, да не са капо. Нашият техник ни взима по 30 лева само за посещение, да погледне какво трябва. После отделно за каквото е свършил.

А как може да не ти смени контакт - ми може. Всичко може. И инструментите си може да забрави. И да го извикат по средата на работата... Стояла ми е печка разчастена дни наред, защото човекът имал обект, а му останала работа и за на другия ден. Или нямал в момента нещо си.

Плаща се на извършена работа, а не на калкулирана предварително според както си е решил.

Не бих се сетила да лъжа за обема на работата, за да дойде,  това е недостойно, че и опасно, ако е някой нервак, но и е също селски пиниз да се таксува предварително.

Общи условия

Активация на акаунт