“Селски“ номера и пинизи - тема 5

• 36 873
  • 536
  •   1
Отговори
# 420
Въпрос на възпитание. Липса на адекватно такова по-скоро !
Винаги си личи когато липсва възпитание. Мда

# 421
В продължение на темата за малките деца, растящи в джунгла и липсата на всякакви опити да бъдат възпитавани, за да станат социално приемливи. Имаме в градината вайбър група, където пишем, ако някое дете е болно и ще отсъства или на някого му се наложи да закъснее и т.н., предполагам, че повечето имат такива групи. Всеки ден едни и същи спамят, че закъсняват. Едни и същи 5 човека, които са над нещата и си мислят, че за тях явно правилата не важат и могат да си водят детето на градина когато на тях им е удобно. ВСЕКИ.ДЕН. На училище пак ли така ще е? За работа дали закъсняват тия родители? Учудвам се на наглостта на такива хора и на това, че отсреща се мълчи т.е. госпожите или директорката също не вземат отношение. По този начин се възпитават техните деца, че света се върти около тях, и другите деца, че правилата важат избирателно. После защо има напрежение между децата, особено в училище много се усеща двойния стандант.

За няколко години в тая група два пъти съм писала, че закъсняваме. Веднъж, защото трябваше да ходим да вземат кръв за изследване от детето, и веднъж защото спуках гума на път за градината.

# 422
При нас е до 8:15 приемът на деца, не съм пробвала по-късно да водя детето, за да видя дали ще я пуснат, тъй като и без това обикновено сме там около 7:30 заради транспорта.

В пазарска количка никога не съм я качвала, дъщеря ми беше страхлива. Най-удобно ми беше в раницата да стои като по-малка, даже и проходила (раницата беше до 3 г.), че по-малко пипаше и точно "детските" рафтове в ниското ѝ бяха недостъпни. Още се сещам как беше взела един пакет доста скъпи бонбони, свидеше ми се да ги купя, а разкъса пакета и го разпиля из магазина почти целия, и се наложи да платя за празна опаковка.

# 423
Не мога да си представя как сама жена би пазарувала с три деца ,държейки ги за ръката . Най-малкото тя има само две ръце ?! В някои магазина така са наредени стоките ,че даже няма как с едно дете до теб да вървиш,какво останали за три деца .

# 424
Съседка се обажда на препоръчан от мен ел.техник за смяна на 2бр. ключове и 5бр. контакти, като казва, че е закупила същите.
Човекът отишъл и тя му дала само 2бр. контакти (само те били важни) да подмени.
След това се хвали, че не е имала намерение да сменя другите заявени, но така казала, понеже никой нямало да отиде само за 2бр.!?! Anguished

# 425
Затова никого никъде вече не уреждам и не препоръчвам, защото после аз бера срама. Много некоректни хора има, да не използвам по-груба дума.

# 426
Ужас.
Дребен тарикат е тая.

# 427
  • Пловдив
И тя, ама и ония, които не ходят само за два контакта.

# 428
  • Glasgow
Ами аз и тях ги разбирам, предпочитат да вземат по големи поръчки. А и той може и за 2 да отиде, но тя е излъгала авансово Grinning Помня като трябваше да ми се монтира нещо малко в банята колко народ ме отряза, защото сигурно не си струва разкарването, работа за час -два, но си ангажираш деня покрай това.

# 429
Аз съм намирала из фейс групите еладжия за един имот под наем. За един ключ. Дойде човека, говорихме си, оставих му горница викам за бира да има...за бензина малко.
Имам очи пак да го повикам така.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 10:44 от teta75

# 430
Кофа с връх като пирамида от портокали от Кауфланд.

# 431
Ами аз и тях ги разбирам, предпочитат да вземат по големи поръчки. А и той може и за 2 да отиде, но тя е излъгала авансово Grinning
Сигурно ще отиде, но когато има и друг обект до нейният адрес, а не в задръстванията да пътува с автомобил 14км., понеже нейният "репертоар" е, че е сама възрастна жена и е спешно.
Нито е сама, нито е възрастна (69г).
Е, този ел.техник вече ще е вечно зает за нея, а той си има доволно клиенти.

# 432
  • София
Според мен ако цената за монтаж на 4 бр. ключове/контакти е х лева, то за 1бр. трябва да е три-четири пъти повече ако е само 1бр.
Този човек колко ѝ е взел на тази тарикатка?

# 433
Глупав ход, утре като й се развали друго ще трябва да търси нов техник, а този е бил препоръчан.

# 434
  • Пловдив
Ами аз и тях ги разбирам, предпочитат да вземат по големи поръчки. А и той може и за 2 да отиде, но тя е излъгала авансово Grinning Помня като трябваше да ми се монтира нещо малко в банята колко народ ме отряза, защото сигурно не си струва разкарването, работа за час -два, но си ангажираш деня покрай това.
Именно затова е, но като те отрязват, по-дребните неща ще си стоят навеки непоправени, докато не се потроши половината инсталация. Контакт не можеш да го занесеш при него, той трябва да дойде. Да кажат по-висока цена, ако трябва.
Това като таксиджиите, които не возят на малки разстояния, че даже преди години един в София ми се сопна, че не ми дължал обяснение, понеже си позволих да попитам защо отказва (вече знам).

Аз нея изобщо не я оправдавам за тарикатлъка, не харесвам такива неща независимо от причината; просто в случая и на двете страни поведението не го одобрявам, всъщност не на двете страни, защото не знаем дали конкретният техник е нямало да дойде и за два контакта, а масовото неотиване не го одобрявам.

Общи условия

Активация на акаунт