“Селски“ номера и пинизи - тема 5

• 36 870
  • 536
  •   1
Отговори
# 435
Според мен ако цената за монтаж на 4 бр. ключове/контакти е х лева, то за 1бр. трябва да е три-четири пъти повече ако е само 1бр.
Този човек колко ѝ е взел на тази тарикатка?
20лв (10лв/бр)
Тарикатката живее в синя зона. Обикаля се, докато се намери място за паркиране.
Старите контакти, които е сменил не са били занулени. Техника е премълчал този факт. Той неговата работа си я е свършил професионално.

# 436
  • Glasgow
Това с такситата много го мразех и аз, нямаше тогава апликации, звъниш питаш и чувам диспечерката как казва "вътрешен", т.е кратък курс...и следва "нямам свободна кола, съжалявам". Или да питаш тези по стоянките "ще ме вземете ли за едикой си адрес". Нали имат цена, надценка, те поне не са на загуба, в кафене не питаме може ли само едно кафе да си купим, и за едно са на печалба🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

# 437
  • Пловдив
За стоянките хора са ми обяснявали, че така губят удобно място на самата стоянка - по-напред в колоната, където ще отиде клиентът първо. Има логика, но не знам дали е вярно.

# 438
  • София
Според мен ако цената за монтаж на 4 бр. ключове/контакти е х лева, то за 1бр. трябва да е три-четири пъти повече ако е само 1бр.
Този човек колко ѝ е взел на тази тарикатка?
20лв (10лв/бр)
Тарикатката живее в синя зона. Обикаля се, докато се намери място за паркиране.
Старите контакти, които е сменил не са били занулени. Техника е премълчал този факт. Той неговата работа си я е свършил професионално.

Ние също живеем в зона и плащаме СМС-а на майстор, когато дойде.

# 439
В София много сте ги разлигавили таксиджиите, при нас при поръчка не се пита за къде ще пътувате, това го разбират като се качиш, от стоянка също, и за 500 метра карат, само, че плащаш среден курс, не на апарат.

# 440
  • Варна
Съмнявам се тази да е платила смс-а на майстора.

Работя с електричари. Такъв кът са истински разбиращите и можещите, че хората ги пазят като зеницата на окото си и ги търсят, и се съобразяват с тях. За пари даже не говорим. А за факта да намериш надежден човек, който наистина да си свърши работата, а не да си остави ръцете. Тази се е прекарала яко, но то последния най-добре се смее.

П.п. интересно ми стана това, че нейните не са били занулени. Имало е за смяна пет, а тя му е дала да смени два. Простатата логика сочи, че останалите три са с проблем, който не е отстранен заради нейната дребнавост. Скоро ще влезе в приключение заради тях и тогава този техник ще се смее.

# 441
Техникът не знам дали ще се смее, но от такива „приключения“ понякога и съседите плачат – ако стане някой пожар...

# 442
Преди години ми звъни една неделя приятелка в неделя - намери ми спешно майстор, докараха ни новата печка, но мъжът ми не може да свърже кабела. А се нагласили баница да ядат. Simple Smile Пращам и доверен ел майстор - питам я после, какво стана ? Ми свърза го, ама ми взе много пари. Колко - 30 лв. Е, търсиш майстор в неделя, човекът дошъл 30 мин. след обаждането - ти какво очакваш ? Да не беше мъжът ти с 2 леви ръце, да го беше свързал без пари.

# 443
Излязла си ти виновна..скъп майстор си й пратила един вид.
Това са неблагодарни хора. Много неблагодарни. Хем некадърно и само не може, щот ръцете им навряни..нали, там....хем и безплатно ако може, заради нахалните й очи сигурно, някой да го свърже....ядосах се.

# 444
  • при късмета
На майстор, не плащаш за това за колко време е свършил работата, а за знанията му. Всеки за 10 минути ще свърже трите жици от кабела с трите винтчета в щепсела, ама номера е да ги сложиш на място. Ако объркаш фаза, нула и маса ще стане мазало. Т.е. на майстора плащаш затова, че знае коя жица на кое винтче да върже. Някой, и да не е с две леви ръце, ако не знае коя къде да върже, пак нищо няма да направи или ще направи направо беля.
Крайно време е хората да го разберат това, а не непрекъснато да се чуват коментари "ама той за 10 минути, пък гледай колко пари ми взе"

# 445
  • Варна
Така е. Докато този човек стигне до момента с взимането на добри пари за 10 минути са минали години и е вложен много труд, време, усилия и знания.

# 446
  • при късмета
Мъжа ми се оправя с тази част, въпреки, че не му е това работата, ама винаги много ме е страх. Докато правихме новата инсталация на вилата, по-точно той я прави сам де, там грам не съм помогнала, непрекъснато бях на нокти, макар да знам, че той знае. Обаче аз съм на принципа, че това, което като ме удари не мога да му го върна, изобщо да не се занимавам  с него. С ел. инсталацията шега не бива.
В сегашния ни апартамент и обърната цялата система. Абсолютно всички контакти и ключове фаза и нула са разменени. А предишния собственик е уж майстор, даже в енергото е работил, освен на частно. Обаче не благоволи да го каже, сами разбрахме, може да се сетите как

# 447
  • София
Хехе...сладуранка! Joy
Усмихна ми деня! Joy

# 448
Поне не лъже.

# 449
Скрит текст:
Съмнявам се тази да е платила смс-а на майстора.

Работя с електричари. Такъв кът са истински разбиращите и можещите, че хората ги пазят като зеницата на окото си и ги търсят, и се съобразяват с тях. За пари даже не говорим. А за факта да намериш надежден човек, който наистина да си свърши работата, а не да си остави ръцете. Тази се е прекарала яко, но то последния най-добре се смее.

П.п. интересно ми стана това, че нейните не са били занулени. Имало е за смяна пет, а тя му е дала да смени два. Простатата логика сочи, че останалите три са с проблем, който не е отстранен заради нейната дребнавост. Скоро ще влезе в приключение заради тях и тогава този техник ще се смее.

Аз разбрах, че е имала само два за смяна, а е обявила, че уж има повече, та да привлече техник да дойде.

Но и елтехниците не ги разбирам съвсем - все пак не  си е работа да оставиш всичко да се скапе, докато някой благоволи да дойде да ти вземе парите.  Другите видове техници вземат такса дори само за посещение, да правят и те така, ако трябва.
Много са станали капрозни, на което вероятно се дължи и този "хитър" ход на жената - иначе още да чака някой за два контакта.

Общи условия

Активация на акаунт